• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ogorčeni u FK Rudar Prijedor

Uprava kluba izdala saopštenje u kojem izražava ogorčenost na dešavanja u dvije utakmice nastavka Premijer lige BiH.

 Ogorčeni u FK Rudar Prijedor Izvor: MONDO

Poslije jučerašnjeg poraza od Sarajeva (3:0) na stadionu “Koševo”, Uprava Rudara iz Prijedora uputila zvanično saopštenje u kojem izražava negodovanje zbog lošeg suđenja njihovom timu tokom cijele sezone.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Poslije utakmice 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH protiv Sarajeva odigrane 9. marta 2013. godine u Sarajevu, a koju je naš klub izgubio rezultatom 0:3, sagledavajući sve činjenice i okolnosti pod kojima je FK „Rudar-Prijedor“ poražen ne možemo a da javnost ne podsjetimo na činjenicu da je naš klub u ovoj sezoni stalna žrtva „sudijskih previda“ i nepravdi.

Hoćemo da vjerujemo da neke stvari nisu ciljane niti da su greške sudija namjerne, ali isto tako sve činjenice govore i ukazuju da je FK „Rudar-Prijedor“ jedini premijerligaš koji je ostajao bez bodova u tekućem prvenstvu zbog loših ocjena arbitara u više navrata. Šta zapravo nama kao klubu znači to što je sudija dobio lošu ocjenu i mora na „hlađenje“ kada ostajemo bez bodova i umjesto da smo u gornjem dijelu tabele, zahvaljujući pomenutim stvarima, osuđeni smo na borbu za opstanak.

Ne možemo ostati nijemi na sve ono što se dešavalo na utakmici protiv Sarajeva na očigled javnosti i TV kamera koje su u direktnom prenosu prikazale i pokazale da je FK „Rudar-Prijedor“ drastično oštećen i da su mu poništena dva regularna gola. Naša ranija istupanja i upozorenja poslije utakmica u kojima su sudije na štetu FK „Rudar-Prijedor“ „krojile“ rezultat ostala su bez objašnjenja. Podsjećamo javnost da su poslije naših utakmica protiv Sarajeva, Željezničara i Čelika arbitri dobili loše ocjene, a u subotnjoj utakmici na „Koševu“ pomoćnici Ratko Kunić iz Banjaluke i Asmir Budimlić iz Bihaća su nam poništili regularne golove i onemogućili nas da dođemo do pozitivnog rezultata ne ustručavajući se ni sportske javnosti ni TV kamera, pokazajući krajnju nesportsku drskost.

Zbog čega je to tako?

Pitamo se da li bi nas Sarajevo pobijedilo 3:0 da smo u 16. minuti poveli sa 1:0 golom Harisa Handžića koji je više nego regularan za sve, osim za prvog pomoćnika Kunića? Ili, da li bi nas Sarajevo pobijedilo 3:0 da je priznat i drugi regularni pogodak Handžića u 64. minutu pri vođstvu Sarajeva 2:0?

Zahtijevamo od Sudijske organizacije Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH da još jednom sagleda sve činjenice i naš klub stavi u ravnopravan položaj sa ostalim premijerligašima jer naše strpljenje je pri kraju i ne možemo više da trpimo određene nepravde i poniženja. Želimo, prije svega, da kao klub zaštitimo fudbalsku igru i samu regularnost takmičenja i ne želimo da igramo utakmice u kojima se, uz pomoć arbitara, pobjednik unaprijed zna!?

Molimo i sve nadležne institucije F/NS BiH da nas zaštite kao klub i zaštite fudbalsku igru, u protivnom bićemo primorani da se obratimo UEFA i FIFA i ove organizacije obavijestimo o svemu.

Ovim putem izražavamo i duboko žaljenje ako će namjenska sredstva UEFA i FIFA obezbjeđenja za sudije u BiH biti uložena u arbitre poput Kunića i Budimlića koji su na „Koševu“ pokazali da ne znaju osnovni kriterijum u fudbalu – šta je dozvoljena, a šta nedozvoljena pozicija. Je li takvim pojedincima mjesto u Sudijskoj organizaciji F/NS BiH u koje će, putem Sudijske konvencije, sredstva ulagati krovne organizacije?

Želimo da javnost ovo naše saopštenje shvati kao jedno od posljednjih upozorenja i vapaja za fudbalskom pravdom, a nikako kao atak na nadležne institucije ili Fudbalski/ Nogometni savez BiH. Moramo na kraju da konstatujemo da pojedincima ipak nije mjesto u fudbalu BiH i iskreno se nadamo, i vjerujemo, da će u Savezu znati da prepoznaju retrogradne snage i udalje ih iz fudbala. FK „Rudar-Prijedor“ će uvijek ukazivati i govoriti o lošim stvarima i nepravdi kako bi zajedničkim snagama došli do što boljeg suđenja i funkcionisanja fudbala u BiH. S nadom da razumijete našu ogorčenost poslije dokazane krađe u Sarajevu sportski vas pozdravljamo.”

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC