• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović za MONDO: I ja bih šutirao

Mladi napadač ne zamjera Kojiću što mu nije odigrao kod šanse u Jagodini i naglašava da bi i on, vjerovatno, isto postupio.

  Mitrović za MONDO: I ja bih šutirao  Izvor: MONDO

Aleksandar Mitrović jedan je od predvodnika talentovane generacije tinejdžera iz Humske.

Sa samo 18 godina uspio je da se nametne stručnom štabu, ali i da, pored golova, nedisciplinom skrene pažnju na sebe. Muku je mučio trener Vladimir Vermezović jesenas kako da obuzda nestašan temperament mladog Smederevca.

Nisu pomagale ni kazne, ni pretnje... A, onda se sve promijenilo poslije zimskih priprema. Kao da je Mitrović u međuvremenu odlučio da se ovog proljeća dovede u red i u svakom pogledu doprinese u Partizanovom pohodu na 25. titulu šampiona.

Mitrović je protiv Donjeg Srema dobio priliku pred kraj utakmice, u Borči je zamijenio povrijeđenog Marka Šćepović sredinom prvog poluvremena i već poslije sedam minuta na terenu njegove ime našlo se u koloni za strijelce. Šef stručnog štaba ga je protiv Jagodine "bacio u vatru" od prvog minuta, a on mu se odužio odličnom partijom.

Bio jedan od najboljih igrača Partizana. Bez greške je obavio posao u napadu, dok je u finišu utakmice, u trenucima kada je protivnik pokušavao dugim loptama da pritisne crno-bijele, imao zapaženu rolu i u defanzivi.

"Dobro sam igrao u Jagodini. Ipak, učinak pojedinca ne može da bude ispred kolektiva. Da Partizan nije pobijedio, ne bismo sada pričali o mojoj dobroj igri ili bilo kog drugog igrača, već o gubitku bodova. Na prvo mjesto stavljam tri boda i odličnu partiju cijelog tima", skromno konstatuje Mitrović.

Kompletan utisak iz Pomoravlja je vrlo pozitivan.

"Svi su fenomenalno odradili posao, nije bilo slabog mjesta u timu. S obzirom da je po mom mišljenu ovo bilo jedno od najtežih gostovanja, smatram da smo protiv 'ćurana' imali vrhunskih 90 minuta. Očekuje nas još 12 finala i ovo je tek početak. Imamo model po kojem bi trebalo da igramo do kraja sezone uz neke korekcije".

Nije imao sreće da postigne pogodak na Gradskom stadionu. Prvi put mu je Rajković skinuo zicer, dok u drugom poluvremenu nije dobio loptu od Nemanje Kojića, kada se nalazio u odličnoj poziciji, ali se jedini strelac odlučio se da sam završi akciju.

Kojić se poslije utakmice javno izvinio saigraču zbog sebičnosti.

Za takvim nečim nije bi bilo potrebe, jer mu popularni "Mitar" ništa nije zamjerio.

"Naravno da se nisam naljutio na Kojića", otklanja Mitrović svaku sumnju da je poslije te šanse došlo do sukoba dvojice napadača.

Ne samo da se nije naljutio na Kojića, već je iskreno priznao da bi najvjerovatnije i on isto reagovao da je bio na njegovom mjestu.

"Dešavaju se takve stvari, a i sve to drugačije izgleda preko televizije, mnogo je teže na terenu, kada ste prinuđeni da u djeliću sekunde donesete odluku da li će te da šutirate ili da odigrate saigraču. Napadači uvijek teže da postignu gol i to rade iz najbolje namjere. On je imao odličnu poziciju i vjerovatno bih postupio isto".

Partizan je poslije sedam dana igranja fudbala u Superligi za tri koraka bliži šampionskom peharu. Dobra forma i partije samo su dodatno motivisale crno-bijele da sa još većim elanom dočekaju naredne utakmice.

Bilo kakvo opuštanje i okretanju principu "lako ćemo", strogo je kažnjivo u Vermezovićevom sistemu rada. Svjesni su toga igrači, pa su im i izjave više oprezne.

"Rad na pripremama se polako isplaćuje. Napravili smo dobar uvod u drugi dio Superlige, iz tri utakmice osvojili smo devet bodova, bez primljenog gola. Idemo dalje, nastavljamo vrijedno da radimo i da gradimo šestu uzastopnu titulu", završio je Aleksandar Mitrović.

U prvom dijelu sezone često je mijenjao imidž čudnim frizurama, a sada, na zaprepašćenje mnogih navijača, ima sasvim običnu.

"Nije nova, samo sam vratio staru. Čisto da opet promijenim imidž", nasmejao se Mitrović i produžio na prvi trening poslije dva dana odmora.

(V. S. - MONDO, foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC