• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je Vad, a ko Čakir?

Predstavljamo vam arbitre koje je FIFA odredila za utakmice Srbije sa Hrvatskom u Zagrebu i Škotskom u Novom Sadu.

 Ko je Vad, a ko Čakir? Izvor: MONDO

Ko su Ištvan Vad i Cunajet Čakir?

I jedan i drugi vezani su za neke kontroverzne odluke, a sudiće dvije važne utakmice za "orlove" u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Da li bi se trebalo pribojavati njihovog kriterijuma? Vidjećemo...

Cunajet Čakir, ranik u osiguravajućoj kompaniji, rođen 23. novembra 1976, na međunarodnoj sceni debitovao je 2003. godine, kao četvrti sudija meča Skonto – Slijema u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, dok je prvu "jaču" međunarodnu utakmicu vodio u UEFA kupu 2008. godine.

Pažnju javnosti skrenuo je na sebe 17. marta 2011, kada je u duelu Lige šampiona Mančester sit - Dinamo Kijev isključio Marija Balotelija i podijelio osam žutih kartona. Kartonima se "razmahao" i u polufinalu Evropskog prvenstva prošle godine, kada je igračima Španije i Portugala pokazao ukupno devet žutih kartona.

Bio je aktivan i u finalu između Šapanije i Italije, ali kao četvrti arbitar.

Od značajnijih utakmica u 2012. je vodio i duel Barselona – Čelsi u polufinalu Lige šampiona. Tada je isključio Džona Terija zbog udaranja Aleksisa Sančesa koljenom u leđa.

Krajem prošle godine Čakir je sudio finale FIFA klupskog prvenstva svijeta, u kojem je brazilski Korintijans savladao Čelsi 1:0.

Na meti najžešćih kritika tokom karijere Čakir se našao prije deset dana, kada je isključio Nanija zbog starta na Alvara Arbelou u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona. Kao što je poznato, Real Madrid je poslije toga preokrenuo rezultat, pobijedio Manečester junajted 2:1 i prošao dalje.

Pitali smo vas tada da li je Turčin oštetio Mančester i 66 odsto vas, odnosno 2.746, koji ste glasali u MONDO anketi smatralo je jeste. Da je donio ispravnu odluku smatralo je 1.434 posjetilaca našeg portala, odnosno 34 odsto.

Mađar Ištvan Vad (33), koji će reprezentativcima Srbije suditi u Novom Sadu protiv Škotske, nema toliko zapaženu karijeru kao njegov kolega iz Turske. Za sada... S obzirom na to da je rođen 1979. godine, pred njim je vjerovatno uspješna internacionalna karijera, a ima i sudijski "gen", jer su mu i otac i deda bile fudbalske sudije.

Javnosti je postao poznat poslije utakmice Ukrajina – Engleska, u grupnoj fazi Evropskog prvenstva održanog prošle godine.

Vad je u tom meču imao ulogu dodatnog sudije na gol-liniji, ali je previdio pogodak Marka Devića, Beograđanina koji nastupa za Ukrajinu. Lopta je poslije njegovog šuta prešla gol-liniju, ali je intervenisao Džon Teri i vratio je u polje. Odluka sudija bila je da se igra nastavi, iako je lopta bila cijelim obimom u golu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC