• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRBIJE: Voša zasluženo do prednosti

Vojvodina pobijedila OFK Beograd 1:0 golom Abubakara Oumarua u 71. minutu.

 KUP SRBIJE: Voša zasluženo do prednosti  Izvor: MONDO

Da na golu OFK Beograda nije bilo Milana Lukača vjerovatno bi već bio poznat prvi polufinalista Kupa Srbije.

Vojvodina je pobijedila OFK Beograd 1:0 u prvoj utakmici polufinala kupa, golom Abubakara Oumarua u 71. minutu na centaršut Envera Alivodića.

"Lale" su imale inicijativu tokom cijele utakmice, a Lukač je u pet-šest situacija bio kao mačka ili kao hobotnica.

Dugo je Vojvodina lutala u vezi sa pojačanjima ili bolje reći novim igračima. Abubakar Oumaru je već bio dokazan fudbaler u Srbiji (prije dolaska u Vojvodinu igrao je za Crvenu zvezdu i OFK Beograd), ali svi ostali koji su dovođeni ili gro njih nisu opravdali očekivanja (sjetimo se, recimo, Almamija Moreire, Stefana Apije, Seržinjo Grina...).

Ove zime uprava i struka Vojvodine odlučila je da se okrene sopstvenoj proizvodnji, odnosno sopstvenim talentima, a dovedena su tek dva igrača. "Ubola" je Vojvodina u oba slučaja (Alivodić i Stojan Vranješ). Prije svega što se tiče Envera Alivodića.

Momak iz Novog Pazara je zabilježio novu gol-asistenciju, a imao je još nekoliko odličnih centaršuteva i dodavanja koji samo pukom nesrećom ili zbog Lukača nisu završili u mreži Lukača. Uostalom, Alivodić je pogodio i stativu u drugom delu.

Iako je Abubakar dao gol bivšem klubu (proveo je u OFK Beogradu godinu dana), epitet igrača utakmice ipak pripada Alivodiću.

Ono što navijače Vojvodine može da obraduje jeste igra koju je prikazao tim u prvom meču polufinala kupa. Vojvodina igra brže, maštovitije, opasnije. Pogodio je Nebojša Vignjević i sa izmenama. Poletarci iz Vojvodine - Marko Poletanović i Đorđe Šušnjar - dodatno su pokrenuli ekipu ulaskom u igru u drugom delu i njima pripada značajan deo slave za ostvareni rezultat.

A taj rezultat je mogao da bude izražen i mnogo većom cifrom nego što je pokazao semafor.

Pravo je čudo kako "lale" nisu još koji put zatresle mrežu OFK Beograda. Čudo ili Milan Lukač.

U prvih 20 minuta meča, Lukač je imao tri sjajne intervencije. Odbranio je najpre udarac Vladana Pavlovića iz srca šesnaesterca OFK Beograda, potom je u 13. minutu, poslije centaršuta Alivodića, odbranio udarac glavom Aleksandra Kataija, a zatim i lukav pokušaj Stojana Vranješa iz situacije koju najčešće zovemo "skraćeni korner".

Početak drugog dijela pripao je Vranješu. Imao je tri pokušaja, od toga najzreliju pansu u 49. minutu kada je na centaršut Miroslava Vulićevića sa desne strane, sa pet metara, neometan, uputio glavom loptu preko gola.

U 60. minutu Alivodić je uletio u šesnaesterac OFK Beograda, šutirao je iz trka, ali je "romantičare" spasila stativa.

Mnogi navijači Vojvodine, a bilo ih je oko 8.000 (uz oko 200 navijača OFK Beograda), pomislili su da je gol gostiju začaran i da će čak kazna uslijediti.

Ali, nije. Ne samo zato što OFK Beograd nije stvorio nijednu jedinu šansu, niti je uputio udarac ka golu Nemanje Supića, već i zato što je Vojvodina uspjela da da gol.

Igrao se 71. minut. Alivodić je izvanredno centrirao sa desne strane, pogodio je u glavu Abubakara na drugoj stativi koji je šalje u mrežu iza nemoćnog Lukača.

Moglo je da ih bude još do kraja utakmice u mreži OFK Beograda. Ali, opet taj Lukač!

U 78. minutu, u jednoj akciji, najprije je odbranio udarac Poletanovića (rukama), a potom je zaustavio i udarac Kamerunca Abubakara (nogama). U 84. minutu, Lukač je sačuvao nadu "romantičarima" da bi u revanšu, 17. aprila, ipak mogli da izbore finale. Alivodić je ponovo odlično centrirao sa desne strane, Šušnjar je bio na pet-šest metara od gola, odmah je zahvatio nogom, ali je golman OFK Beograda uhvatio "živu loptu".

Dva minuta prije stopostotne šanse Šušnjara, sudija Milorad Mažić poništio je gol Vojvodini zbog ofsajda. Poletanović je izveo prekid, ali je Branislav Trajković bio brži od posljednje linije OFK Beograda. Na intervenciju pomoćnika, glavni sudija Milorad Mažić je poništio gol. Utisak je - opravdano.

Da sumiramo: apsolutno zaslužena pobeda Vojvodine. OFK Beograd je u krizi, ali ima dovoljno vremena do revanša da se pregrupiše, mobiliše i pronađe igru.

VOJVODINA: Supić, Vulićević, Trajković, Jokić, Pavlović (od 59. Poletanović), Radoja, Ađuru, Alivodić (od 90. minuta Smiljanić), Vranješ, Katai (od 69. minuta Šušnjar), Abubakar.

OFK BEOGRAD: Lukač, Petković, Adžić, Vasiljević, Punoševac (od 63. Mijić), Rustemović, Pavlović, Nikolić, Trivunović, Grbić, Batioha (od 83. minuta Ivanović) .

žuti kartoni: Trajković (Vojvodina), Grbić, Trivunović, Vasiljević (OFK)

U prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije Javor je u Ivanjici savladao Jagodinu 1:0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC