• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: "Crvenilo" na Grbavici

Prvi meč polufinala Kupa BiH između Željezničara i Zrinjskog završen je bez golova u ne pretjerano zanimljivoj utakmici. Pocrvenili Bekrić i Graovac.

 KUP BiH: "Crvenilo" na Grbavici Izvor: MONDO

Aktuelni pobjednik najmasovnijeg takmičenja i šampion države važio je za favorita u ovom dvoboju, ali taj epitet nije opravdao iako je bio za nijansu bolji rival od gostiju iz Mostara.

Već u prvih deset minuta propustio je dvije šanse da zatrese mrežu Igora Melhera, koji je najprije zaustavio udarac glavom Muamera Svrake, a potom i šut Eldina Adilovića.

"Plemići" su uzvratili 10 minuta kasnije, ali se Milan Muminović spetljao ispred golmana Marijana Antolovića pošto je dao sebi predug for, a mogao je mirno "da pita čuvara mreže Sarajlija gdje da šutira"…

Tim Amara Osima je nastavio da pritiska Mostarce, ali je u 31. minutu ostao sa igračem manje! Bespotrebno je Semir Bekrić laktom udario Makedonca Gligora Gligorova, pa mu je banjalučki sudija Ognjen Valjić zasluženo pokazao direktan crveni karton!

U nastavku se očekivala ofanziva gostiju obzirom na brojčanu prednost, ali je ona izostala. Željo je i sa desetoricom više napadao ka golu Melhera, nego što su "plemići" pokazali namjeru da ugroze golmana Antolovića.

I onda u 70. minutu opasna igra i oštar start Daniela Graovca, izjednačio je brojčane snage na terenu. Arbitar Valjić nije imao dilemu, pokazao je žuti karton stoperu Zrinjskog, a obzirom da je imao već jedan, morao je prije vremena da ode na tuširanje.

Samo tri minuta kasnije, Zrinjski je imao odličnu šansu! Pero Stojkić se ubacio iz drugog plana i iskosa sa lijeve strane ušao ispred Antolovića, ali je njegov šut pročitao golman Želje. Međutim, i da je lopta ušla u mrežu, gol bi bio poništen jer je pomoćni arbitar mahao zastavicom iako je bilo evidentno da ofsajda nije bilo.

Pokušavao je Osimov tim u posljednjih 15-ak minuta da stigne barem do minimalne prednosti pred revanš koji će biti odigran 3. aprila na stadionu "Pod Bijelim brijegom", ali se rezultat do kraja nije mijenjao.

Šansu utakmice propustili su gosti u sudijskoj nadoknadi poslije akcije Stojkića! "Sam kao duh" sa desetak metara našao se Matija Poredski, Antolović je samo pogledom ispratio let lopte, ali je ona pogodila lijevu stativu njegovog gola!

Željezničar: Antolović, Brković, Kerla, Smajić, Zolotić, Adilović, Stanić, B. Čolić, Vaslić, Svraka, Bekrić. Trener: Amar Osim

Zrinjski: Melher, Sesar, Graovac, Brlenić, Šćepanović, Gligorov, Miličević, Žuržinov, Muminović, Poredski, M. Aničić. Trener: Dragan Perić.

U prvom dvoboju drugog polufinalnog para Kupa BiH, Sloga je u Doboju pretrpjela poraz od Širokog Brijega (2:4), koji je jednom nogom zakoračio u finale.

(MONDO, foto: Sportsport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC