• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Bajern se odbranio!

Arsenal pobijedio u Minhenu 2:0, ali Bajern prošao. Malaga preko Porta u četvrtfinalu, Isko gol i asistencija.

 LŠ: Bajern se odbranio!  Izvor: MONDO

U srijedu uveče dobili smo i poslednja dva učesnika četvrtfinala Lige šampiona - Malagu i Bajern.

Španski predstavnik uspio je da preokrene protiv Portoa i poslije poraza u prvom meču (0:1) kod kuće pobijedi 2:0. Strijelci su bili Isko i Roke Santa Kruz.

Arsenal je skupo prodao svoju kožu, Bajern je prošao u četvrtfinale.

Iako su Bavarci imali veliku prednost iz prvog meča (3:1), tim Arsena Vengera uplašio je navijače na Alijanc areni. Vodio je 2:0 i u uzbudljivom finišu "jurio" i treći gol...

Poslije pogodaka Olivijea Žirua u prvom i Lorana Koščijelnija u drugom poluvremenu, "u vazduhu" je "lebdila" neočekivana eliminacija njemačkog predstavnika. Međutim, nije se dogodila.

Za utjehu gostima ostaće podatak da su uznemirili favorizovanog rivala i prvi put ga ove sezone doveli u tešku situaciju. Na primjer, neobično je bilo gledati igrače Bajerna dok u finišu odlažu izvođenje prekida...

Uskoro opširnije...

ISKO - KAKVA IGRAČINA!

Zove se Fransisko Roman Alarkon Suarez ili jednostavno Isko. Ima 20 godina i već je odličan fudbaler, a može da bude strašan!

Njegovom majstorijom, Malaga je anulirala prednost Porta iz prvog meča osmine finala Lige šampiona, a Paragvajac Roke Santa Kruz je, na asistenciju Iska, postigao gol koji je eliminisao portugalskog šampiona!

Malaga - Porto 2:0 (prvi meč 0:1).

Ovo je bio prvi poraz Porta od jedne španske ekipe u evrokupovima još od one sezone Lige šampiona 2003. godine kada je poražen od Real Madrida.

Porto je kontrolisao utakmicu nekih 35 minuta, nije mnogo rizikovao, ali je bio stalno u polju domaćina. Tada je Malaga počela da igra fudbal, na zadovoljstvo Manuela Pelegrinija i prije svega navijača.

Antunjes je odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, a Helton paradom spasao svoj tim. Više nego sporna situacija u 39. minutu. Sudija Nikola Ricoli je poništio gol Malagi, zbog navodnog prekršaja Žulija Baptiste nad golmanom Heltonom, a u nastavku akcije Saviola je zatresao mrežu. Međutim, na usporenom snimku jasno se vidjelo da se Baptista odbio od defanzivca Porta, pao na zemlju i nije dodirnuo Heltona koji je krenuo po loptu, a ona mu je ispala iz ruku, na nogu Savioli.

Hm...

Ako se može govoriti o pravdi, onda je ona zadovoljena četiri minuta kasnije. Isko je uzeo loptu napravio korak-dva ka šesnaestercu i raspalio tako da je pogodio dalji gornji ugao nemoćnog Heltona.

Isko je postigao peti gol u šest mečeva u Ligi šampiona i jasno je zašto su u Malagi ove zime odoljeli svim naletima bogatijih klubova, potpisavši sa njim novi ugovor, a njegovu slobodu procijenili na 35 miliona evra!

Imala je Malaga još veću prednost čim je počelo drugo poluvrijeme. Stiven Defur je dobio drugi žuti karton zbog starta na Hoakinu i Porto je bio u velikim problemima.

Malaga je pritiskala komšije iz Portugala, ali je Porto sa desetoricom prijetio. Najviše u 76. minutu, kada je Rodrigez dodao do Martineza koji je bio sam ispred gola Malage i odlučio je da lobuje Vilija... Pogriješio je.

Kazna je stiugla tri minuta kasnije. Isko, ah taj Isko, odlično je centrirao iz kornera, a Paragvajac Roke Santa Kruz, koji u Malagi igra kao pozajmljen igrač iz Mančester sitija, sjajno je reagovao glavom i pogodio mrežu Porta! A samo tri minuta ranije ušao je sa klupe!

Kakva radost na La Rosaledi! Debitantska sezona Malage u Ligi šampiona i san još traje...

MALAGA: Vili, Gamez, Veligton, Demikelis, Antunes, Hoakin, Tulalan, Itura, Isko, Saviola (od 78' Piazon), Baptista (od 74' Santa Kruz)

PORTO: Helton, Danilo, Mangala, Sandro (od 70' Atsu), Otamendi, Gonzales, Mutinjo (od 46' Džejms Rodrigez), Fernando, Defur, Martinez, Varela (od 58' Maikon).

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC