• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Svaka čast golmanu OFK Beograda"

Čuvar mreže "romantičara" Milan Lukač bio je jedina svijetla tačka ekipe u porazu od Vojvodine. "Želio bih manje posla u revanšu".

 "Svaka čast golmanu OFK Beograda"  Izvor: MONDO

Da golman OFK Beograda u srijedu uveče nije činio čuda na "Karađorđu", već bismo mogli da konstatujemo da je Vojvodina obezbijedila plasman u finale Kupa Srbije.

Milan Lukač (27), bivši internacionalac, spriječio je da lopta više od jednom (regularno) uđe u njegovu mrežu i time sačuvao nadu "romantičara" da bi ipak mogli da zaigraju u utakmici za trofej, 8. maja.

"Skidao" je zicere rukama i nogama, hvatao loptu i kad bi ga prošla, "budio" saigrače... Stoga, nije bilo ni iznenađenje kada su svi u Vojvodini poslije meča isticali:

"Svaka čast golmanu OFK Beograda" (predsjednik Butorović), "Zaista je sjajno branio" (Alivodić), "Kako je branio, to je nevjerovatno" (Oumaru).

"Priznajem, malo je čudno. Vojvodina je bila mnogo bolji protivnik, mnogo su šansi stvorili. Možda su naši igrači malo i podglegli sjajnoj atmosferi... Sa druge strane, izlazio sam kao pobjednik u mnogim situacijama i bilo je i moje veče", izjavio je Lukač za MONDO.

Tokom noći i jutra stiglo mu je mnogo čestitki. Priznaje da ne bi volio da svi pričaju o njegovom nastupu i poslije revanša, zakazanog za 17. april na Omladinskom stadionu.

"Naravno da prijaju pohvale i čestitke. Na neki način sam i doprinio tome što smo omogućili aktivan rezultat, sačuvali smo nadu za revanš. Mislim da će ta utakmica biti potpuno druga priča i nadam se da će do izražaja doći neko drugi. Recimo - vezni igrači i napadači. U Novom Sadu nam je u cilj bio da igramo malo defanzivnije...".

Defanzivnije - da, ali sigurno ne i potpuno inferiorno u odnosu na protivnika. Tim Zorana Milinkovića nije uputio nijedan šut ka golu Vojvodine, što i nije preveliko iznenađenje, jer se OFK muči od početka drugog dijela prvenstva (tri poraza i remi, uz samo jedan postignut gol).

"Jasno je da niko nije planirao da baš toliko strepimo. To je bila četvrta utakmica od početka prvenstva, mučimo muku sa realizacijom, još tražimo sebe i formu. Niko nije priželjkivao onakav meč, gdje nismo šutnuli u okvir gola za 90 minuta. Ipak, ponavljam, vjerujem u to da će u revanšu biti bolje".

Lukač je u OFK Beogradu već dvije godine. Prema superligaškoj praksi, već se može svrstati među starosjedioce na Karaburmi. Prošlog ljeta je postojala opcija da ode u inostranstvo (bio je spominjan klub iz Turske), ali je ipak ostao.

"Tada su nijanse odlučivale. Bilo je riječi da odem, ali odlučio sam da ostanem u OFK Beogradu. U zimskom prelaznom roku ništa se nije događalo".

Nastupom na "Karađorđu" podigao je sebi cijenu. Pod okom skauta biće i u predstojećem kolu Jelen Superlige, na stadionu u Humskoj.

"Sigurno će i protiv Partizana biti posla, ali nadam se boljoj i makar malo ofanzivnijoj igri svog tima, kroz koju ćemo moći i mi da stvorimo šansu. Zbog tog meča više ni ne razmišljam o Vojvodini", ističe golman koji je seniorsku karijeru gradio u Sremu i Čukaričkom.

Dobra igra protiv crno-bijelih na golu "brđana" omogućila mu je 2009. da nađe i inostrani angažman. Tog ljeta je otišao u grčki AEK, ali iz Atine ne nosi lijepe igračke uspomene jer praktično nije ni nastupao.

"U Grčkoj sam imao jaku konkurenciju. 'Broj jedan' je bio Argentinac Sebastijan Saha, sada kapiten Rasinga. Bilo je nemoguće izboriti se za mjesto pored njega. Presjedio sam prvu sezonu na klupi, u drugoj tražio pozajmicu i nisam je našao. Dodatni je bio problem i sa licencom, jer kad si stranac i rezervni golman zauzimaš mjesto drugima, koji bi mogli da uđu. Bilo je teško".

Pred još jedan okršaj sa Partizanom želi da se ponovi 25. oktobar 2008, kada je u utakmici sa crno-bijelima sačuvao gol Čukaričkog. Uz Alberta Nađa, Milana Vilotića, Miloša Bosančića i saigrače priredio je senzaciju i "pogurao" svoj tim do pobjede, a Partizanu (Moreire, Dijare, Zorana Tošića...) nanio prvi poraz poslije duge serije...

"Može se reći da me je ta utakmica i afirmisala. Mislim da prije toga nisu izgubili više od 40 utakmica i pred svaki duel sa Partizanom priželjkujem sličan ishod. Nadam se da će tako biti i u nedjelju", podvukao je Lukač.

Duel Partizana i OFK Beograda zakazan je za nedjelju u 17.00 časova.

(Mladen Šolak - MONDO, foto: Tanjug/Jaroslav Pap, MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC