• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blater protiv Platinija. Opet

Predsjednik FIFA Sep Blater protiv ideje da se Evropsko prvenstvo 2020. godine organizuje širom Starog kontinenta. "To gubi draž", smatra on.

 Blater protiv Platinija. Opet  Izvor: MONDO

Mišel Platini o klin, Sep Blater o ploču.

Predsjednici Evropske fudbalske unije (UEFA) i Svjetske kuće fudbala (FIFA) često imaju suprotstavljene stavove o mnogim pitanjima.

Najnoviji kamen spoticanja je u vezi sa idejom da se Evropsko prvenstvo 2020. godine organizuje širom Starog kontinenta.

Sep Blater je protiv. Evo i zašto.

On je mišljenja da će time turnir "izgubiti identitet i dušu".

"Turnir bi trebalo da se igra u jednoj zemlji, tako kreirate identitet i euforiju. Turnir 2020. je podijeljen, to više nije evropsko prvenstvo i mora da ima drugačije ime. Ja ne znam kako da ga nazovem, takvom prvenstvu Evrope nedostajaće srce i duša", izjavio je Blater njemačkom magazinu Kiker.

UEFA je u januaru odlučila da taj šampionat zajednički oprganizuje 13 država, a u 12 njih biće odigrane po tri utakmice grupne faze i po jedan eliminacioni meč četvrtfinala. Jedna zemlja biće domaćin polufinala i finala.

Blater je dodao da 2015. godine planira da se povuče sa čelne funkcije svjetskog fudbala, kako bi FIFA bila jaka i stabilna. Švajcarac je na tom položaju od 1998.

"Želim da proguram reforme u FIFA na kongresu u Mauricijusu u maju, poslije idemo na prvenstvo svijeta 2014. u Brazilu, i nakon toga sve je otvoreno. Kada bude obezbijeđeno da FIFA radi kao i do sada, da ostane čvrsta organizacija bez opasnosti da se uruši, rado ću predati vođstvo novom predsjedniku", poručio je Blater.

Kao njegov mogući nasljednik važi predsjednik UEFA Mišel Platini.

"Ne znam da li on to želi. Platini ima ideje oko budućnosti FIFA, ali jednom svakako mora to da objasni predstavnicima svih kontinenata. On, za sada, još ništa nije odlučio", rekao je Blater.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC