• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INTER: Junački smo pali!

"Nero-azuri" zadovoljni nastupom protiv Totenhema (4:1), uprkos eliminaciji. "Ponosni smo", poručuje predsjednik Morati.

 INTER: Junački smo pali! Izvor: MONDO

Meč za pamćenje Intera i Totenhema (4:1) imao je zanimljiv epilog.

Iako je italijanski predstavnik eliminisan, a engleski otišao u četvrtfinale, sve pohvale u četvrtak uveče pobrali su "nero-azuri".

Italijanski novinari išli su još dalje u procjeni trenutne situacije, pa su zaključili da je Andrea Stramaćoni obezbijedio još godinu na klupi, a Andre Viljaš Boaš...

"Čestitao bih treneru Stramaćoniju", počeo je priču Portugalac za "Sky Sport Italia".

"Večeras smo doživjeli ono što je Inter u Londonu. Kada ne razmišljate, sve postane katastrofa... Mislim da je Inter postajao jači svaki put kada bi postigao gol. Kao da bi nas nožem ranio... Zaista smo se namučili", dodao je on.

Lišen pomoći Gereta Bejla, londonski tim djelovao je na momente potpuno izgubljeno. Domaći su predvođeni Antoniom Kasanom (gol i asistencija) i Rodrigom Palasiom (isti učinak) izborili produžetak, a u posljednjim minutima i veliku šansu za prolaz.

Međutim, Andrea Ranokija, prinudni centarfor, nije iskoristio tešku priliku da upotpuni senzaciju. Kao ni Esteban Kambijaso u nadoknadi regularnog toka utakmice.

Predsjednik kluba Masimo Morati bio je ponosan.

"Igrači su uradili ono što mediji nisu predviđali. Iznijeli su sav ponos na teren. I mi smo ponosni na njih i samo mogu da brojim komplimente na njihov račun. Jesmo eliminisani, ali bio bih više razočaran da je u pitanju bio meč Lige šampiona..." , rekao je on.

Kao što je i Milan imao svoje "buđenje" protiv Barselone na San Siru, tako i "nero-azuri" mogu da izvuku lijepe zaključke iz derbija osmine finala Lige Evrope.

"Shvatili smo da možemo da računamo na neke mlade igrače i na još neke, koji nisu toliko mladi, ali imaju karakter i ponos. Ta kombinacija mora biti sačuvana", dodao je Morati.

Jedan od iskusnijih na koje je mislio je i kapiten, "vječito mladi" Havijer Zaneti.

Prekaljeni Argentinac (40) odigrao je cijeli meč (kao i uvijek, bez problema) i demantovao da postoje sukobi u svlačionici i želja igrača da trener napusti klupu.

"Da li mislite da bismo mogli da ovako odigramo da smo međusobno podijeljeni?", upitao je on.

Gosti su brljali na terenu, a po izlasku iz svlačionice dali i nekoliko zanimljivih izjava.

Najprije bi trebalo izdvojiti interesantni odgovor trenera Totenhema na pitanje o izostanku Gereta Bejla.

"Da, on je važan igrač, koji odlučuje utakmice. Falio nam je, kao što je i Rodrigo Palasio nedostajao Interu u prvom poluvremenu utakmice na našem stadionu", rekao je Boaš.

Defanzivac engleskog tima Jan Fertongen doveo je u pitanje fudbalsko znanje Palasija i Kasana.

"Ne mislim da su vrhunski igrači, ali su, sigurno, veoma inteligentni. Naša zadnja linija bila je postavljena visoko i stvarali su šanse zahvaljujući našim greškama u postavljanju ofsajd zamki", naveo je on.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC