• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (žrijeb): Real se sjeća Marija Žardela

Žrijebom u Nionu određeni su parovi četvrtfinala Lige šampiona.

 LŠ (žrijeb): Real se sjeća Marija Žardela  Izvor: MONDO

Prvi put poslije 17 godina u četvrtfinalu Lige šampiona nema nijednog predstavnika Engleske. U šeširu su bila tri tima iz Španije, dva iz Njemačke i po jedan iz Italije, Francuske i Turske.

Među osam najboljih ekipa ove sezone u Evropi samo tri kluba nisu nikada osvajala takmičenje. Za Malagu plasman u četvrtfinale predstavlja najveći uspjeh u istoriji kluba, dok su Pari Sen Žermen i Galatasaraj bili polufinalisti.

Real Madrid ima najviše trofeja Kupa i Lige šampiona, ukupno devet, Bajern i Barselona po četiri puta su osvajali elitno takmičenje, Juventus je dva puta bio najbolji u Evropi, a Borusija iz Dortmunda jednom.

PAROVI:

Malaga - Borusija Dortmund
Real Madrid - Galatasaraj
PSŽ - Barselona
Bajern - Juventus

Prve utakmice igraju se 2. i 3. aprila, dok su revanši sedam dana kasnije, odnosno 9. i 10. aprila. Finalni meč elitnog takmičenja igra se 25. maja na londonskom Vembiju.

"Stara dama" i Bajern su posljednjih godina bili česti rivali u Ligi šampiona, ali uvijek u grupnoj fazi takmičenja. Juve je 2004. zabilježio dvije pobjede sa po 1:0. Sljedeće sezone opet su morali da odmjere snage. Crno-bijeli su na svom terenu pobijedili 2:1, a Bavarci u Minhenu istim rezultatom.

Bajern je 2009, u njihovom posljednjem evropskom duelu, bio ubjedljiv 4:1, dok je prethodni meč u Torinu završen bez golova.

Real i Galata su se prije 13 godina borili za Evropski trofej i on je pripao Turcima. U finalu Superkupa u Monaku crveno-žuti su pobijedili golovima Marija Žardela - 2:1. Poslije 90 minuta bilo je 1:1, Raul je "kraljevskom klubu" donio izjednačenje sa penala u 79. minutu, ali je sjajni Brazilac postigao gol u produžecima.

To se dogodilo na početku sezone 2000/2001, nešto kasnije, pred kraj, Real se osvetio svom krvniku. U četvrtfinalu Lige šampiona Galata je u Istanbulu pobijedila 3:2, ali je u Madridu poražena 3:0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC