• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Slavija drži ključ Evrope

Slobodan Starčević i Vule Trivunović očekuju težak meč u Istočnom Sarajevu zbog dobre ekipe Slavije i lošeg terena, ali vjeruju u pobjedu Borca.

 BORAC: Slavija drži ključ Evrope Izvor: MONDO

Poslije pobjede nad Željezničarom (2:0) i najava rješenja za krizu koja je ozbiljno uzdrmala banjalučki klub, popravila se i turobna atmosfera na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Vidno raspoloženi trener Starčević i stoper crveno-plavih Trivunović rekli su da ih u nedjeljnoj utakmici 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Slavije zanimaju isključivo bodovi u možda najznačajnijoj utakmici u proljećnoj polusezoni.

Slavija je Borcu direktan konkurent za plasman u evropska takmičenja i zato u taboru Velikana iz Platonove ovaj meč smatraju ključnim za evropsku vizu.



"Poslije trijumfa nad Željom idemo u Istočno Sarajevo u odličnoj atmosferi. Čeka nas rival koji takođe ima evropske ambicije. Riječ je o odličnom timu, koji je sastavljen od nekoliko dobrih individualaca, ali znamo njihove i dobre i loše strane. Naš cilj je da odigramo dobru utakmicu i vratimo se u Banjaluku sa tri boda koja će nas približiti završnom cilju - plasmanu u Evropu. Osim toga, imamo obavezu da se revanširamo ‘sokolovima’ zbog poraza u Banjaluci", rekao je Starčević na konferenciji za novinare.

Trener Borca je dodao da nema povrijeđenih niti kartoniranih igrača i da svi konkurišu za startnih 11 u Istočnom Sarajevu, izuzev Vladana Grujića, koji je pošteđen zbog privatnih obaveza.

Najveći problem za dobru fudbalsku predstavu predstavljaće stanje travnjaka u Istočnom Sarajevu, gdje je ovih dana padao snijeg, a prognoza za nedjelju takođe nije "ružičasta".

"Moguće je da nas dočeka zamrznut teren, ali poučeni iskustvom protiv Želje, uvjeren sam da možemo ostvariti pobjedu".

"I KONJI BI SE UMORILI NA OVAKVIM TERENIMA"



Stoper Banjalučana Vule Trivunović takođe je naglasio važnost utakmice sa Slavijom u Borčevim ambicijama vezanim za Evropu.

"Svjesni smo da je ovo jedna od najvažnijih utakmica za Borac jer je Slavija direktan rival za evropska takmičenja. Mi idemo da pokažemo u Istočnom Sarajevu da imamo možda i najbolji tim u Premijer ligi BiH, a posljednja dešavanja oko rješevanja problema kluba nam ulivaju nadu da će evropska licenca biti riješena. Na nama je da na terenu izborimo vizu za Evropu".

Trivunović s složio da veliki problem u domaćem prvenstvu predstavljaju loši tereni…

"Nama je najveći problem što smo pripreme odradili na vještačkoj travi, a onda igramo na ‘oranicama’… Za 30 minuta igranja ste ‘gotovi’ i nemate više snage za trčanje. Nama je poslije Želje doktor rekao da bi se na onakvom terenu ‘umorilo i 20 konja, a kamoli igrača’… Slično nas stanje terena očekuje i protiv Slavije, ali kako nama, tako i njima. Nadam se da ćemo odigrati dobro, da ćemo imati iole korektno suđenje i da ćemo se vratiti s pobjedom".

Postojala je mogućnost da navijači Borca ne prisustvuju meču, ali se to neće dogoditi i crveno-plavi će u Istočnom Sarajevu imati podršku oko 200 "Lešinara".

ŠEŠLIJA: BORAC PRAVI TEST ZA SLAVIJU

Iako su u Slaviji svjesni da su dužnici Banjalučanima, ali i činjenice da Borac imao odličan tim, s optimizmom dočekuju crveno-plavi tim.

"Igramo protiv ukomponovane ekipe koja ima sjajne individualce koji sami mogu da jednim potezom odluče meč. Utakmici moramo da pristupimo znatno bolje nego što smo igrali u Travniku (1:2). Pred nama je utakmica protiv jedne od najjačih ekipa u prvenstvu i sad je prilika da moji momci pokažu kvalitet. Bez obzira na snagu Borca očekujem da i ovaj put pobijedimo velikog rivala",
rekao je trener "sokolova" Milomir Šešlija.

Zoran Kokot je briljirao jesenas na banjalučkom Gradskom stadionu (1:2), ali izuzetno poštuje goste iz Banjaluke.

"Ekipi koja u svojim redovima ima toliko kvalitetnih individualaca se ne prijeti. Ali i mi imamo pravo na optimizam. Protiv Travnika smo pokazali da možemo igrati kvalitetno i zato sam ubijeđen da ćemo biti pravi i protiv Borca",
rekao je Kokot.

Utakmica se igra u nedjelju u 15 časova, a zbog važnosti, meč će suditi šest arbitara.

(N. Š/MONDO, foto: MONDO, FK Slavija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC