• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Sarajevo kod Gradine, Željo na Zvijezdu

Željezničar u nedjelju dočekuje ekipu iz Gradačca uz imperativ pobjede, koji ima i drugoplasirano Sarajevo na subotnjem gostovanju Gradini.

 BiH: Sarajevo kod Gradine, Željo na Zvijezdu Izvor: MONDO

Bordo tim je u prethodnom kolu bez većih problema savladao prijedorski Rudar (3:0) i zahvaljujući trijumfu Borca nad drugoplasiranim Željezničarom (2:0) se približio plavima sa Grbavice na samo dva boda.

Zato je u najavi gostovanja u Srebreniku u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv fenjeraša Gradine, trener kluba sa Koševa Dragan Jović podvukao da sprema ekipu kao da je u pitanju derbi.

"Gledali smo Gradinu u prethodna dva kola i pripremili smo se kao da igramo derbi. Ta ekipa je praktično ispala iz lige, ali njihovi igrači igraju srcem za svoj klub i bore se za svaki pogodak. Dodatni motiv će biti domaći teren u Srebreniku i bučni navijači, ali mi imamo kvalitetniji tim i očekujem da ćemo uz maksimalno odgovoran pristup stići do pobjede", rekao je Jović, koji u subotu neće moći da računa na povrijeđenog kapitena Muhameda Džakmića.

O borbi sa gradskim rivalom za titulu, šef struke Sarajeva nije želio previše da priča jer je skoncentrisan samo na svoj tim.

"Pratim Premijer ligu BiH, jer mi je to posao, ali se najviše fokusiram na svoju ekipu. Osvajanje titule zavisi od nas",
zaključio je trener bordo tima.

Željo s druge strane je u maloj krizi. Poslije poraza u Banjaluci, izabranici Amara Osima su u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH odigrali mršavih 0:0 protiv Zrinjskog, a Sarajevo im opasno diše za vratom u prvenstvu.

Priliku da poprave utisak iz Banjaluke i Grbavice imaće u Gradačcu protiv Zvijezde, a Osima u ovom trenutku interesuje samo pobjeda.

"Moramo do pobjede kako znamo i umijemo. Pokušaćemo iz prethodnih utakmica da izvučemo pozitivne stvari, a ispravimo loše. Nadam se osvajanju tri boda protiv Zvijezde, ali neće biti nimalo lako", rekao je Osim, koji u Gradačcu neće moći da računa na Semira Bekrića zbog kartona.

Jedan od derbija kola igra se u Istočnom Sarajevu, gdje Slavija na krilima pobjede u Travniku (1:2) dočekuje banjalučki Borac u direktnoj bici za evropska takmičenja.

PAROVI 18. KOLA



Subota

Rudar - Velež (14 h, BHT 1)
Gradina - Sarajevo (15 h)
Čelik - Leotar (15 h)

Nedjelja (15 h)

GOŠK - Olimpik
Radnik - Široki Brijeg
Slavija - Borac
Zrinjski - Travnik
Željezničar - Zvijezda (18 h)

TABELA:
Željezničar 38, Sarajevo 36, Olimpik 32, Široki Brijeg 31, Slavija 29, Zrinjski 29, Borac 28, Čelik 23, Leotar 22, Rudar 21, Radnik 21, Zvijezda 18, Velež 17, GOŠK 15, Travnik 14, Gradina 3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC