• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srpska bi imala odličnu reprezentaciju"

Republika Srpska mogla bi da formira respektabilnu ekipu sposobnu da se ozbiljno suprotstavi renominiranim nacionalnim timovima, piše "Press RS".

 "Srpska bi imala odličnu reprezentaciju" Izvor: MONDO

Banjalučki list objavio je u subotu svoju verziju reprezentacije Republike Srpske, koja je svoj prvi zvanični meč odigrala 20. decembra 1992. godine protiv selekcije Republike Srpske Krajine (1:1). Posljednji put RS je igrala protiv bijeljinskog Radnika (1:1) 9. avgusta 2001. godine i već 12 godina nije odigrala nijednu utakmicu.

U posljednje vrijeme se u javnosti sve češću pominju zahtjevi da Srpska igra prijateljske mečeve poput Katalonije, Baskije, Andaluzije, Korzike... i nije daleko dan kad će FIFA i UEFA da uvaži zahtjeve Fudbalskog saveza RS.

A imala bi Srpska pristojan tim...

Selektor bi bio Radomir Antić, obzirom da je često izjavljivao da bi rado prihvatio klupu Srpske, a među najvećim adutima bili bi stoper Borusije Dortmund Neven Subotić, vezista Intera Zdravko Kuzmanović, Seviljin as Miroslav Stevanović, krilni napadač Legije Miroslav Radović...

Mjesto na golu rezervisano je za čuvara mreže rumunskog Ocelula Branka Grahovca, na bekovskim pozicijama igrali bi Bojan Puzigaća iz Krakovije i Ognjen Vranješ, član ruske Alanije.

Za centralni dio odbrane bio bi zadužen Neven Subotić, a društvo bi mu pravio fudbaler Duizburga Branimir Bajić.

U veznom redu bi bili Zdravko Kuzmanović i kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš, ispred njih po lijevoj strani "špartao" bi Miroslav Stevanović, a na desnom krilu njegov imenjak Miroslav Radović iz Legije.

U špicu napada zadužen za golove bio bi napadač banjalučkog Borca Nemanja Bilbija, a loptama bi ga "hranio" Marko Marin iz Čelsija.



Osim Antića, selektorsku funkciju prihvatili bi i Vladimir Petrović Pižon i Ilija Petković...

"Smatramo da imamo legitimno pravo da nastupamo sa seniorskim timom, naravno uz saglasnost Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Naše mlađe kategorije već igraju i nema razloga zašto od UEFA i FIFA ne bismo dobili dozvolu i za A selekciju", rekao je banjalučkom listu "Press RS" generalni sekretar Fudbalskog saveza RS Rodoljub Petković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC