• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Na pobjedu! I da se zabavimo...

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije saopštio imena kandidata za kvalifikacione utakmice protiv Hrvatske i Škotske.

 Mihajlović: Na pobjedu! I da se zabavimo... Izvor: MONDO

Siniša Mihajlović uvrstio je na spisak Milana Biševca i Nenada Tomovića, koji zbog kartona nemaju pravo da igraju u Zagrebu, nego samo protiv Škota u Novom Sadu.

Zato je odbrambenu liniju ojačao Slobodanom Rajkovićem, koji duže vrijeme nije bio u konkurenciji za "A" tim. Preciznije, otkako je jula 2012. godine bio akter fizičkog sukoba na treningu svog kluba.

Selektor je pozvao i "rovitog" napadača Partizana Marka Šćepovića, a među reprezentativcima je ponovo i Alen Stevanović.

Od onih koje je Mihajlović isprobao u ranijim akcijama "orlova", nema iz različitih razloga Markovića, Sulejmanija, Ljajića, Matića, Jankovića, Lukovića, Obradovića, Lomića, Maksimovića, Lekića, Mijailovića, Tomića...

Na spisku nije ni veteran Intera, Dejan Stanković, o čijem povratku pod zastavu je bilo dosta razmišljanja. Presudila je njegova povreda u prvenstvenoj utakmici protiv Bolonje, minulog vikenda, kao i činjenica da je malo igrao u prethodnih osam mjeseci.

"To mi ništa ne mijenja u planovima, jer on i ranije nije bio tu. Naravno da bi bilo bolje da jeste, jer bi pomogao iskustvom, savjetima i mirnoćom", rekao je Mihajlović i saopštio da će Stanković svakako doći na okupljanje reprezentacije, u ponedjeljak u Staroj Pazovi, a potom biti i na utakmici u Zagrebu kao gost.

Evo na kojih 26 igrača računa za utakmice 22. i 26. marta!

GOLMANI: Željko Brkić (Udineze), Vladimir Stojković (Partizan), Branimir Aleksić (Spartak Zlatibor voda).

ODBRANA: Branislav Ivanović (Čelsi), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Matija Nastasić, Aleksandar Kolarov (obojica Mančester siti), Antonio Rukavina (Valjadolid), Milan Biševac (Lion), Nenad Tomović (Fiorentina), Slobodan Rajković (Hamburger), Dušan Basta (Udineze).

VEZNI RED:
Aleksandar Ignjovski (Verder), Ivan Radovanović (Atalanta), Ljubomir Fejsa (Olimpijakos), Radosav Petrović (Genčlerbirligi), Zdravko Kuzmanović (Inter), Luka Milivojević (Crvena zvezda), Nenad Krstičić (Sampdorija), Alen Stevanović (Torino), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Dušan Tadić (Tvente).

NAPAD: Filip Đuričić (Herenven), Filip Đorđević (Nant), Nikola Đurđić (Grojter Firt), Marko Šćepović (Partizan).

"Orlovi" sa Makedoncima dijele treće i četvrto mjesto na tabeli A grupe kvalifikacija za Mundijal, sa po četiri boda iz četiri utakmice. Hrvatska i Belgija vode sa po 10 bodova.

Dakle, ako misle da se vrate u trku za odlazak u Brazil, srpski fudbaleri moraće da osvoje minimum četiri boda iz predstojećih mečeva, što je i selektoru kristalno jasno.

"Idemo u Zagreb na pobjedu. Ne spremamo se posebno za tu utakmicu, nego kao i za svaku drugu, a ova tenzija i naboj koji se stvara, više je posljedica pisanja medija. Mi smo mirni, znamo šta i koliko možemo. Možemo da pobijedimo bilo koga, ali ako budemo igrali kao u nekim utakmicama, možemo i da izgubimo od bilo koga", izjavio je Mihajlović.

"Moramo biti svjesni da ova utakmica donosi tri boda, a ne šest".

On je najavio da će Srbija otputovati u Zagreb sa željom da se zabavi u meču sa selekcijom susjedne zemlje.

"Fudbal u suštini jeste zabava. Idemo tamo da igramo našu igru, pa i ako se desi da izgubimo, neka bude tako, ali bar da smo igrali onako kako smo željeli".

Mihajlović je dodao da će zdravstveno stanje Marka Šćepovića biti razmotreno u naredna dva-tri dana i rekao da postoji mogućnost da umjesto njega nekome bude naknadno uručen poziv.

Selektor Srbije nema dilemu ko je trenutno bolji. Hrvati imaju prednost. Ali, isto tako, Mihajlović i njegovi izabranici ne idu u Zagreb sa "bijelom zastavom". Doduše, biće u komplet bijeloj opremi.

"Vjerujem u ove momke, njihov kvalitet, čak neki od njih ni sami nisu svjesni svojih kvaliteta. Ali, baš u ovakvim utakmicama fudbalera sazrijeva, stiče međunarodno iskustvo. Volio bih da se ovakve utakmice igraju svake nedjelje! Da smo pobijedili Belgiju napravili bismo taj korak naprijed u sazrijevanju, ali evo nove prilike", kaže Mihajlović.

Za ovakve utakmice, nastavio je selektor, posebna motivacija nije potrebna. Ono što ga više brine jeste - pretjerana motivacija!

"Plašim se da od te silne motivacije i želje ne isprazne dok ne dođe utakmica.Volio bih da ne čitaju novine do petka, ali tu je internet. Treba da smo hladnokrvni, normalni, mirni, hladne glave, a vrućeg srca", rekao je Mihajlović.

O hrvatskoj reprezentaciji misli sve najbolje.

"U ovom trenutku, Hrvatska je bolja, iskusnija, ima igrače koji su standardni u svojim klubovima. Prednost im je i u tome i što bi i da izgube od nas i dalje imali tri boda prednosti. Kad se pogleda sa strane, imaju veće šanse protiv nas, što ne znači da će da nas pobijede. Imaju odlične igrače, poput Luke Modrića, Marija Mandžukića, Darija Srne, ali imaju i oni svoje loše strane. Ja oduvijek insistioram na tome da mislimo o svojoj igri mnogo više nego o protivniku. Tako će biti i sada", rekao je Mihajlović.

Zbog povreda izostaje nekoliko igrača, među kojima i hitronogi Lazar Marković. Upravo će on i njegova brzina najviše nedostajati "orlovima".

"Lazar je veoma značajan igrač za nas sa svojim karakteristikama, jer bi mogao da, tako kažem, onesposobi Srnu po toj desnoj strani, odnosno da ga neutrališe, a isto tako bi mogao da pravi probleme Ćorluki i Šimuniću koji baš i nisu brzi igrači. Ali, koga nema bez njega se mora. Umjesto Lazara će igrati neko drugi sa istim zadacima koje bi on dobio",
kaže selektor srpskog tima.

Šta je još bilo na konferenciji za novinare pročitajte OVDJE i OVDJE.

(P. V. - I. B. - MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC