• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH (pol): Rudar - Velež 1:2

Na poluvremenu meča 18. kola, Prijedorčani gube od "rođenih" 1:2. Gosti poveli preko Okića, izjednačio Mikić, a Majkić opet donio prednost Veležu.

 PREMIJER BiH (pol): Rudar - Velež 1:2 Izvor: MONDO

Mostarski Velež vodi u Prijedoru nakon prvog poluvremena rezultatom 1:2 i ima igrača više od 33. minuta!

Domaćin, koji je negativnoj seriji od dva poraza (Olimpik 1:2, Sarajevo 3:0) je od početka napao, ali nije uspio da stvori izglednije šanse osim nekoliko jalovih pokušaja da stigne do pogotka…

Gosti iz Vrapčića oskokoljeni pobjedom u prošlom kolu nad Čelikom (2:1) poveli su u 12. minutu poslije udarca Ševke Okića, koji je odsjeo u mreži golmana Boriše Bodiroge.

U 33. minutu, Rudar je ostao sa desetoricom igrača na prijedorskom Gradskom stadionu pošto je Kruz zaradio direktan crveni karton poslije oštrog starta s obje noge na protivnika! Arbitar Elmir Pilav mu je pokazao put u svlačionicu.

Rudar je bio nezadovoljan suđenjem u prethodnom kolu na Koševu zbog kojeg su izdali zvanično saopštenje, a sigurno će biti "bure" i poslije ovog crvenog kartona iako se činilo da je opravdano dosuđen.

Ipak, "rudari" su i sa desetoricom na terenu uspjeli da anuliraju prednost u 42. minutu. Borislav Mikić je iz drugog pokušaja pogodio mrežu Mostaraca.

Kad se činilo da će se na odmor otići sa neriješenim ishodom, "rođeni" su u sudijskoj nadoknadi prvog dijela opet stigli do prednosti.

Danijel Majkić je poslije kornera bio je najviši u skoku i pogodio za novo vođstvo Mostaraca uz malu pomoć golmana Bodiroge, koji je krenuo pa stao, a Majkić je glavom sproveo u gol za 1:2.

REZULTATI I PAROVI 18. KOLA



Subota

Rudar - Velež 1:2
/Mikić 42 - Okić 12, Majkić 45/

Gradina - Sarajevo (15 h)

Čelik - Leotar (15 h)

Nedjelja (15 h)

GOŠK - Olimpik
Radnik - Široki Brijeg
Slavija - Borac
Zrinjski - Travnik
Željezničar - Zvijezda (18 h)

TABELA: Željezničar 38, Sarajevo 36, Olimpik 32, Široki Brijeg 31, Slavija 29, Zrinjski 29, Borac 28, Čelik 23, Leotar 22, Rudar 21, Radnik 21, Zvijezda 18, Velež 17, GOŠK 15, Travnik 14, Gradina 3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC