• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Kralj je mrtav! Živio kralj!

Everton pobijedio Siti 2:0 i definitivno mu skinuo krunu. Siti imao igrača više pola sata, ali... Sudijske greške. Igrali Džeko, Kolarov i Nastasić.

 PREMIJER: Kralj je mrtav! Živio kralj! Izvor: MONDO

Everton zna sa Mančester sitijem, a Dejvid Mojes je ponovo nadmudrio Roberta Manćinija!

Sjajnim golovima Liona Osmana u 32. i Nikice Jelavića u 90. minutu Everton je pobijedio Mančester siti 2:0 i definitivno ga udaljio od posljednje nade da bi nekako mogao da stigne i prestigne Mančester junajted.

Šampionska kruna ostaje u Mančesteru, ali se iz "plavog" dijela seli u "crveni dio" grada. Možda nije sportski ovo napisati i sigurno se neće dopasti navijačima Mančester sitija, ali je i za njih bolje da prihvate realnost.

Everton je pravi "streptomicin" za Mančester siti. U posljednjih osam utakmica, računajući ovu, Siti je dobio samo jednu (septembra 2011. godine), a Evertonu je ovo četvrta uzastopna domaćinska pobjeda nad "građanima".

Ova dva tima su se sastala tačno na ovaj dan prije 101 godinu, a tada je Siti dobio 4:0. Ali, "građani" će morati da pričekaju na svoju 1800. ligašku pobjedu.

Trenutak odluke dogodio se u 32. minutu. Osman je dobio loptu na oko 25 metara od gola Sitija, malo mu je prešla preko noge što je doprinijelo da dobije neki čudan spoljni felš i zato je "bježala" od Džoa Harta koji je bio šokiran saznanjem da lopta ide u gornji desni ugao!

Everton je bio mnogo bolji u prvom poluvremenu, a nekoliko minuta poslije gola, Matija Nastasić je bio u centru pažnje. Rukama je zaustavio Maruana Felainija u kaznenom prostoru, ali Everton nije dobio penal.

Domaćin je, moguće, bio oštećen i pri rezultatu 0:0, kada je poništen gol Kevina Miraljasa zbog, kako su procijenile sudije, ofsajda.

Sudija Li Probert je, ispostaviće se, bio centralna figura meča. A zna se da nije dobro kad je sudija u centru pažnje. Dakle, poništio je gol Evertonu, nije sanksionisao start Nastasića nad Felainijem, potom je u drugom dijelu ostavio Everton sa desetoricom (drugi žuti za Stivena Pijenara u 61. minutu), da bi potom oštetio Mančester siti, ne sviravši čist penal u finišu utakmice.

Ali, do tog detalja, treba istaći da je Siti napravio pravu ofanzivu u drugom dijelu, a što nije bilo gola u mreži Evertona direktan "krivac" je slovački golman Jan Muka, koji je zaista branio fenomenalno. U nekoliko navrata zauistavljao je udarce Karlosa Teveza, Džejmsa Milnera, Pabla Zabalete...

Siti je "zaknut" za penal u 86. minutu. Tevez je šutirao ka golu Evertona, lopta je pogodila u ruku Felainija, koji je bar metar-dva bio unutar šesnaesterca, ali je Probert "izvukao" slobodan udarac na ivicu šesnaesterca. Probao je Aleksandar Kolarov ali pravo u "živi zid".

Everton je potvrdio pobjedu (sa desetoricom!) u trećem minutu sudijske nadoknade, a ono što treba da nas zabrine jeste što je taj gol dao hrvatski napadač Nikica Jelavić, koji je samo 60 sekundi ranije ušao u igru. Felaini je iskoristio smušenu reakciju Gaela Klišija, asistirao je Jelaviću koji je bio neumoljiv.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko igrao je cijelu utakmicu, a sve što je uspio da napravi bio je žuti karton u 34. minutu.

LUDNICA U BIRMINGEMU!

Liverpul je poražen na gostovanju Sautemptonu 1:3, a rezultat je još i dobar za "crvene" kad se uzme u obzir šta je sve domaćin promašio.

Bar u prvom dijelu, Sautempton je mogao da nanese katastrofu Liverpulu. Igrale su "crne mačke" kao u transu. Morgan Šnajderlin je doveo Sautempton u vođstvo u 6. minutu, da bi Riki Lambert, momak rođen u Liverpulu i deklasirani navijač "crvenih" povisio na 2:0 iz slobodnog udarca u 33. minutu.

Nadu Liverpulu da bi mogao nešto da uradi u nastavku doneo je Filip Kutinjo golom u posljednjim trenucima prvog dijela.

Liverpul jeste izgledao nešto bolje u drugom dijelu, ali daleko od toga da je bio pretjerano opasan. Sa druge strane, Sautempton je na krilima igre Adama Lalane "davio" Liverpul, a za ukupnu pobjedu pobrinuo se Džej Rodrigez koji se u 80. minutu, bukvalno prošetao kroz odbranu Liverpula.

Veoma važna pobjeda Sautemptona u borbi za opstanak.

Isto se može reći i za Aston Vilu, koja je u derbiju začelja, u meču sa mnogo preokreta, savladala Kvins Park Rendžers 3:2. Poveli su "policajci", da bi Vila preokrenula, a KPR je uspio da izjednači. Gol za velika tri boda Vili donio je Kristijan Benteke u 81. minutu.

Neviđen pritisak napravio je KPR u finišu meča, a trebalo je vidjeti zajapureno lice trenera Aston Vile Pola Lamberta kada je vidio da je četvrti sudija pokazao da se igra još pet minuta nadoknade. Ništa bolje nije izgledao ni njegov kolega Hari Rednap...

Kakva radost je nastala u Birmingemu kada je označen kraj. Svi su potrčali jedan drugom u zagrljaj!

Šampion je poznat, ali ko će opstati u Premijer ligi?

Arsenal je časno ispao iz Lige šampiona, a da eliminacija od minhenskog Bajerna nije ostavila previše traga na igračima Arsena Vengera pokazao je dobar rezultat u Velsu. Arsenal je kao gost dobio Svonsi 2:0.

Vrlo važni bodovi "tobdžija" u borbi za Ligu šampiona.

REZULTATI 30. KOLA:

Everton - Mančester siti 2:0 (1:0)
/Osman 32', Jelavić 90+2'/

Aston Vila - KPR 3:2 (1:1)
/Agbonlahor 45', Vajman 59', Benteke 81' - Dženas 23', Tauzend 73'/

Sautempton - Liverpul 3:1 (2:1)
/Šnajderlin 6', Lambert 33', Rodrigez 80' - Kutinjo 45'/

Stouk - VBA 0:0

Svonsi - Arsenal 0:2 (0:0)
/Monreal 74', Žervinjo 90'/

Mančester junajted - Reding (18.30h)

nedjelja:

Sanderlend - Norič
Totenhem - Fulam
Čelsi - Vest Hem
Vigan - Njukasl

TABELA: Mančester junajted /-2/ 71, Mančester siti /-1/ 59, Totenhem /-1/ 54, Čelsi /-2/ 52, Arsenal /-1/ 50, Everton /-1/ 48, Liverpul 45...

začelje tabele: Sautempton 31, Sanderlend /-1/ 30, Aston Vila 30, Vigan /-2/ 24, Reding /-1/ 23, KPR 23.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC