• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokeza za MONDO: Trener je na potezu

"Lična stvar je trenera da li će dati ostavku. Pričao sam sa ljudima iz UO i Stojadinović ima odriješene ruke za novog trenera", kaže Slaviša Kokeza.

 Kokeza za MONDO: Trener je na potezu  Izvor: MONDO

Ukoliko trener Crvene zvezde Aleksandar Janković do ponedjeljka uveče ne podnese ostavku, biće smijenjen na prvom narednom zasjedanju Upravnog odbora kluba najavljuje za MONDO potpredsjednik crveno-bijelih Slaviša Kokeza.

"Lična je stvar trenera Jankovića da li će podnijeti ostavku. Šta god da odluči, a to je stav velike većine članova Upravnog odbora, sportskom direktoru Stojadinoviću biće date odriješene ruke da dovede novog trenera, ukoliko to bude želio", rekao je za naš portal Kokeza i dodao:

"Ako Stojadinović odluči da je bolje da Janković ostane, uprkos svemu, onda će tako i biti".

Međutim, od novembra i ulaska u klub kroz Radnu grupu, prvo javno, a potom u neformalnim razgovorima u fudbalskim krugovima, Stojadinović se zalagao za smjenu trenera Jankovića, koji je do ove nedjelje i poraza u Nišu od Radničkog (2:1) imao utočište u uvjerenju predsjednika kluba Dragana Džajića da promjena trenera nije rješenje i izlaz iz igračko-rezultatske krize.

Poslije remija sa Radom, navodno, Džajić je bio u manjini kada je na red došao status trenera, ali je odlučeno da se Jankoviću da "grejs period" od dvije nedjelje do reprezentativne pauze, jer je "Crvena zvezda veliki klub da bi tako bitne stvari lomila preko koljena". Još tada, većina članova Upravnog odbora bila je za smjenu, iako su svi u klubu bili svjesni da će sada, u jeku šampionata, teško pronaći pravo rješenje na toj poziciji.

Kada je odlučeno da se "sačeka", uslijedio je nagovještaj izlaska iz dubioze u pobjedi nad Novim Pazarom od 3:0, a onda nova nemoć - u Nišu, u nedjelju malo poslije podneva, Crvena zvezda doživjela je prvi proljećni, ali čak peti poraz u šampionatu i promovisala Partizan u novog, starog, šestog uzastopnog prvaka Srbije.

Da je rastanak trenera i kluba neminovan u nedjelju ili najkasnije ponedjeljak potvrdila je za MONDO nekolicina funkcionera iz Ljutice Bogdana, a u neformalnom telefonskom razgovoru svi su upućivali na predsjednika Džajića: "Naš stav znate od ranije, najbolji sagovornik na ovu temu trebalo bi da bude predsjednik".

Janković, saznaje MONDO, nije se oprostio ni od igrača u svlačionici "Čaira", osim što im je kratko poručio da se "fudbal tako ne igra", a ostavku nije podnio ni tokom konferencije za medije.

"Moja ostavka je interna stvar kluba", kratko je rekao Janković malobrojnim novinarima na stadionu poslije utakmice.

Mladi stručnjak "preživio" je dva Upravna odbora nakon što je u javnosti uveliko bio "smijenjen". Prvobitno, u decembru, kada je poslije poraza od Vojvodine na "Marakani" (0:3) podnio ostavku, koja je potom bila odbijena od strane tek formirane Uprave.

Pauza je počela posljednjim sudijskim zviždukom sudije Maja Vujovića u nedjelju malo prije 15 časova, poslije čega je najveći Zvezdin rival Partizan došao u situaciju da se odmara sa 11 bodova prednosti.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC