• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro Blažević je u frci!

Blažević poručuje Mihajloviću da dozvoli seks igračima prije meča. "Fudbal je jedna vraška akrobacija", konstatuje legendarni hrvatski trener.

 Ćiro Blažević je u frci!  Izvor: MONDO

"Drago mi je što sam u Beogradu zadržao bar malo autoriteta. U Beogradu mi viču 'Ćiro majstore', ovdje 'Ćiro pederu'. Ovdje me više niko ne šljivi ni jedan posto", rekao je legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević pred meč Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za Mundijal 2014. u petak u Zagrebu, prisjetivši se kako je ne tako davno dočekan na snimanju filma "Montevideo, Bog te video".

Ćiro Blažević je sa reprezentacijom Hrvatske bio svojevremeno treći na svijetu. To je najveći uspjeh hrvatskog fudbala do sada. Naravno, to mu i daje za pravo da ga ima toliko u medijima u regionu i mnogima je simpatičan kada ovaj vremešni stručnjak krene da priča.

U intervjuu SportNetworku, Blažević se prisjetio i onog čuvenog dvomeča iz 1999. godine (beogradskih 0:0, zagrebačkih 2:2) i rekao da mu krenu suze na oči kada se sjeti detalja kada je na stadionu u Beogradu nestala struja.

"Svaki srpski igrač je u djeliću sekunde zagrčio hrvatskog igrača i čuvao ga. Što o tome ne pišete, što to ne predstavite ovim budalama koji bi želili da bude drugačije. To su sportsiti, oni su uvijek pravili mostove. Meni su tada prišla tri policajca, ali sam rekao da ne treba da me čuvaju, važno je da su moji igrači bezbjedni. Kada god se sjetim tih dešavanja, idu mi suze na oči od sreće", rekao je Blažević.

Kako se približava duel Hrvatske i Srbije u kvalfikacijama za Mundijal 2014. Blažević priznanje da mu optimizam opada. Krenuo je prije nekoliko dana sa prognozom 4:0, potom 3:1, a sada...

"Priželjkujem pobjedu Hrvatske, nema nikakve dileme da je Hrvatska bolja. Srbija ima bolju zadnju liniju, ali mi imamo bolju sredinu i napad. Ali, fudbal je jedna vraška akrobacija. Zato u fudbalu nikad ne možeš da tvrdiš. Prije tri, četiri dana sam rekao da ćemo pobijediti glat, ali kako se utakmica približava moj optimizam je manji i manji. Nikad ne znaš kako će onaj anonimni, talentovani fudbaler da izvadi rezerve koje možda i ne posjeduje. Ali, to je taj fenomen derbija, uvijek nosi mogućnost tri znaka", kaže Blažević.

On smatra da su Hrvati u psihološkoj prednosti, ali podsjetio je samog sebe da je tako bilo i 1999. godine.

"Bili smo i tada, pa smo ostali kratkih rukava... To mi je bio najteži poraz u karijeri. Ali, mi smo stoički to podnijeli i poželili Srbiju sreću na Evropskom prvenstvu", dodao je on.

Kada vrati film dosta toga, kaže, zamjera sebi. Sada bi neke stvari drugačije postavio nego tada kao na primjer ne bi stavio tada mladog Šimića umjesto iskusnog Rapajića...

Nije mu jasno zašto u Srbiji nije proslavljeno treće mjesto Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, jer eto sad se svi u Hrvatskoj dive teniskom šampionu iz Srbije - Novaku Đokoviću.

"Mi smo ipak tu, komšije. Imamo mnogo veza, prijatelja, to bi trebalo njegovati i vratiti normalne odnose", kaže Ćiro Blažević, sada trener Zagreba.

Što se tiče seksa pred utakmicu, a Siniša Mihajlović je to zabranio igračima, Blažević ima drugačiji pristup:

"Siniša je egoista! On misli da su žene samo za njega! Siniša, varaš se, nije dovoljno da si ljepuškast, da se fino obučeš kako si to u Italiji naučio. Siniša, ne uskraćuj to zadovoljstvo svojim igračima koje ih ostavlja u normalnom životu. To može više da im koristi nego da šteti".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC