• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milošević: Samo hrabro na Hrvate

Rekorder po broju nastupa za Srbiju Savo Milošević uvjeren da će "orlovi" uspjeti da se izbore sa pritiskom koji donosi meč na "Maksimiru".

 Milošević: Samo hrabro na Hrvate Izvor: MONDO

Pred odlučujući meč Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, Savo Milošević je svjestan da će biti jako teško izabranicima Siniše Mihajlovića u petak protiv Hrvatske u Zagrebu.

"Biće vrlo teško. Mislim da je iskustvo i uigranost na strani Hrvatske, ali to ne mora da bude odlučujuće. U dosadašnjem dijelu kvalifikacija nova reprezentacija Srbije je pokazala dva lica, a ukoliko pokaže ono bolje, možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu. To bi za nas bio i neriješen ishod, iako nam on ne odgovara previše, jer smo prosuli mnogo bodova na startu kvalifikacija",
rekao je Milošević za "Glas Srpske".

Rekorder po broju nastupa u nacionalnom dresu vjeruje da će početak meča umnogome odrediti ishod utakmice.

"Bitno je da počnemo hrabro, da ne podlegnemo pritisku na početku, jer što meč bude više odmicao, oni će biti nervozniji, ukoliko ne budu imali zadovoljavajući rezultat. Ukoliko tako krene meč, naše šanse za dobar rezultat će rasti. Imamo dobre igrače i još jednom ponavljam da vjerujem u njihovo umijeće".

Direktor svih reprezentacija Srbije se osvrnuo i na utakmicu iz 1999. godine, kada je zajedno sa sadašnjim selektorom igrao na "Maksimiru", a tadašnja SR Jugoslavija uspjela je da izbori remi (2:2) i put na Evropsko prvenstvo u Holandiju i Belgiju.

"Mislim da je tada bila mnogo veća tenzija nego danas. Ratna dešavanja uveliko su bila aktuelna, rane su bile svježe i samo se pričalo o mržnji dva naroda, a mnogo manje o utakmici. Sada je mnogo drugačije, jer se na ovaj meč više gleda kao na veliki derbi, a manje kao mrske rivale".

Nekadašnji napadač Partizana i mnogih drugih klubova ne osvrće se previše na izjave hrvatskih igrača i selektora Igora Štimca.

"Neka izjavljuju i slušaju šta hoće, to je njihovo pravo. Ovo su specifični dani, svaka izjava i gest se gledaju pod lupom. Bitno je da se naši igrači smire, da razmišljaju samo o fudbalu i da utakmica, koliko je moguće, protekne mirno i u znaku fudbala, a ne nekakvih sporednih stvari. I Hrvatska je, kao i Srbija, pod posebnom lupom UEFA i svaki incident mogao bi mnogo da ih košta, tako da se nadam da neće biti incidenata".

Milošević smatra da je za igrače veliki plus što je sa njima u Staroj Pazovi boravio doskorašnji kapiten Dejan Stanković.

"To je neprocjenjiva korist za reprezentaciju. Stanković je prava osoba koja zna da spusti tenziju, da savjetima ohrabri igrače, a pored toga, pokazao je da umije da igra u Zagrebu. Nažalost, nije u potpunosti spreman da pomogne na terenu, ali je i ovim gestom pokazao koliko mu znači Srbija".

Prije nekoliko dana u žižu javnosti izbila je izjava alfe i omege Dinama Zdravka Mamića, koji je hrvatskom ministru Zoranu Jovanoviću, inače Srbinu, poručio da je najveći neprijatelj Hrvatske.

"Ta izjava je došla u pogrešno vrijeme. Ipak, Mamić često u javnosti istupa sa neodmjerenim izjavama, ali mislim da ne mrzi Srbe, kako je izjavio. Njegovi nastupi ponekad su mi simpatični, ali ova posljednja izjava je za svaku osudu",
rekao je Milošević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC