• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa Pinto: Došao sam da pobjeđujem

Novi trener Crvene zvezde rekao je da voli napadački stil igre i taktiku 4-3-3, ali je spreman da se prilagodi onome što ima dok ne upozna ekipu.

 Sa Pinto: Došao sam da pobjeđujem Izvor: MONDO

Sa više od 40 minuta zakašnjenja novi trener Crvene zvezde došao je na svoju promociju u Medija centar "Marakane".

Kao razlog kašnjenja sportski direktor Zoran Stojadinović naveo je niz sastanaka šefa struke sa igračima i novim saradnicima.

Konferenciji je prethodio trening na pomoćnom terenu, a potom je bivši reprezentativac Portugala i trener Leirije i Sportinga pred novinarima otkrio prve utiske o Crvenoj zvezdi.

"Prezadovoljan sam prijemom i kod predsjednika i kod sportskog direktora. Svidjelo mi se to što sam do sada vidio i svidjelo mi se ono što sam vidio na treningu. Igrom slučaja i sudbine, profesionalnu karijeru počeo sam 1991, a trener mi je bio Zoran Filipović, nekadašnji igrač Crvene zvezde koja je te godine osvojila velike trofeje", rekao je Pinto, a prevodio Stojadinović.

Kao osnovni motiv svog dolaska u Beograd istakao je želju da "pobjeđuje, pobjeđuje, pobjeđuje" i misli da će mu to biti i omogućeno.

Na pitanje koji stil igre gaji i kakav fudbal voli odgovorio je - pobjednički!

"U prirodi sam takav da volim da pobjeđujem. Da, želim da pobijedim lijepom igrom, ali nekada ne možete to da uradite na najljepši način, ipak, najvažnije je pobijediti. Volim taktiku 4-3-3, ali pošto još ne poznajem dovoljno ekipu prilagodiću se onim sa čime raspolažem. Neću ništa forsirati".

Portugalac je otkrio da će narednih dana doći njegov pomoćnik Tijago Mutinjo i da ne praktikuje da u stručnom štabu ima klasičnog kondicionog trenera. Takođe, još ne planira da se rastane sa aktuelnim saradnicima, bar dok ne upozna ko će mu biti potreban.

Za kratko vrijeme upoznat je sa "slučajevima Milana Jovanovića i Nikole Maksimovića", ali kaže da od početka želi da računa na sve igrače.

"Ko se pokaže i zasluži mjesto u ekipi taj će igrati. Posebno ćemo vidjeti u kakvom su fizičkom stanju", rekao je Sa Pinto.

Igrače neće dijeliti na mlade i stare. Mlađima će pružiti šansu ako je zasluže, ali ne čisto da bi im je pružio.

"Mlad igrač mora da ima kvalitet. I igrač od 30 godina može da bude mlad ako ispunjava uslove, kao što neko od 18 može da bude mator ako se ponaša kao veteran", objasnio je trener i najavio da će sve prvotimce koji ne budu igrali takmičarske mečeve tokom nedjelje gledati u duelima sa omladincima Crvene zvezde.

Prema sopstvenom prizanju gledao je snimke utakmica crveno-bijelih protiv Javora, Novog Pazara i Vojvodine i spreman je da podnese pritisak koji nosi mjesto trenera Zvezde.

"Dolazim iz kluba gdje je navijačka grupa na nivou navijača Crvene zvezde. Znam da su navijači u najtežim momentima bili uz klub i navikao sam da radim pod pritiskom".

O trenutnim mogućnostima ekipe nije htio da mnogo govori, ali je umjesto njega to učinio Zoran Stojadinović.

"Zadržaće za sebe svoje mišljenje o tome koliko je tim spreman. Žao mu je što zbog različitih obaveza nisu tu svi igrači. Jasno mu je kakva je trenutna situacija čim je minus 11 na tabeli. Došao je u klub da iskristališe, pa napravi tim, da bismo spremni dočekali jul i početak nove sezone", poručio je Stojadinović.

STOJADINOVIĆ: SA PINTA PLAĆA UGLEDNA FIRMA

Sportski direktor crveno-bijelih precizirao je da će novi trener godišnje zarađivati 200.000 evra, a da će njegov pomoćnik dobijati 3.000.

"Trenere će plaćati jedna ugledna firma iz Srbije i nije tačno da će novac dobijati od Ivice Tončeva. Ne bih ulazio u to ko je kontaktirao sa tom firmom...", kazao je Stojadinović

(M. Š. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC