• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Hrvati su u prednosti, ali...

Robert Prosinački Hrvate smatra favoritima jer su "iskusniji i uigraniji", ali ne misli i da će protiv Srbije rutinski uknjižiti pobjedu.

  Prosinečki: Hrvati su u prednosti, ali...  Izvor: MONDO

Robert Prosinečki ističe da i sada, kao 1999. godine, mečeve Hrvatske i Srbije prate tenzije i uvijek su u centru pažnje, i takva sitaucija biće još mnogo, mnogo godina.

"Ovdje u Zagrebu svi željno iščekuju meč, i osim toga što već odavno nema karata, svi se nadaju pobjedi. Javnost ovde to priželjkuje, a neki su i uvjereni da će to biti rutinska pobjeda Hrvatske, ali ja smatram da nije tako i da će to biti težak meč", rekao je Robert Prosinečki u intervjuu za "Sportnetwork".

On ističe da je hrvatski tim u prednosti, ali da će bez obzira na to, morati žestoko da zapne na terenu kako bi i opravdao ulogu favorita.

"Hrvatska je po mom mišljenju bolji tim. Štimac ima ekipu koja već dugo igra zajedno i zna da igra važne mečeve, Miha tek stvara novu reprezentaciju i nije mu lako. Dakle, Hrvatska je u prednosti, ali mislim da neće biti lako na terenu. Siguran sam da će to biti dobra utakmica, domaćinu dajem veće šanse, ali ne treba se čuditi ako dođe i do iznenađenja".

On je uporedio i mečeve odigrane pre 13 godina sa predstojećim duelom u Zagrebu i istakao da je i 1999. godine Hrvatska imala dominaciju, ali da su odlučile bolje iskorišćene prilike Jugoslavije, kao i "Miha koji je imao dobar dan".

"Mislim da Hrvatska sada ima bolji tim nego Jugoslavija 1999. godine, a imaju i iskustvo. Ali to nekad nije dovoljno u fudbalu i utakmicu mogu odlučiti neke male stvari", rekao je Prosinečki i dodao da smatra da se euforija oko meča dosta stišala, kako se približava duel, budući da je najveća bura vladala po saznanju da će te dve selekcije odmjeriti snage u kvalifikacijama za SP.

"Mislim da se sve stišalo pred meč i da ćemo u petak gledati jednu normalnu utakmicu. Smatram da je to dobro i mislim da će meč proteći bez incidenata. Gledaće se više ko će koga pobijediti - ali kvalitetom".

On kaže da mladu i neiskusnu reprezentaciju Srbije na čelu sa selektorom Mihajlovićem na Maksimiru čeka težak posao.

"Siniši neće biti lako. Uvijek je stvaranje tima težak proces, ali Mihajlović ima kostur dobre odbrane, ima igrače koji posjeduju kvalitet, a možda nisu igrali tako važne utakmice... A Hrvatska je tu u velikoj prednosti, jer ima dosta igrača koji su za reprezentaciju igrali više od 80 puta"

Prosinečki zna da je najjači adut Hrvata odličan napad. Selektor Igor Štimac na raspolaganju ima najbolje igrače u špicu - Modrića, Mandžukića, Olića, Jelavića...

"Luka je važnim golovima za Real u poslednje vrijeme povratio samopouzdanje i to je veoma bitno, jer je on važna karika, možda i najvažnija u hrvatskom timu. Mandža je dobar u Bajernu, Olić takođe zabija, tu je i Jelavić... Svi su standardni u svojim klubovima i igraju dobro, i to je odlična stvar i za Štimca. Ima odličan izbor i koga god da bude stavio da igra, daće maksimum na meču".

Poslije burnog perioda i promene na klupi Crvene zvezde neizostavno je bilo pitanje za nekadašnjeg trenera crveno-bijelih da prokomenatiše stanje u bivšem klubu i šta očekuje novog stratega, Portugalca Rikarda Sa Pinta.

"Sa Pinta čeka težak posao, ne samo kao trenera koji treba da upozna igrače, već zbog cijele situacije u kojoj se nalazi Crvena zvezda. Želim mu sve najbolje i svu sreću da se, ako je moguće, Zvezda vrati na staze koje priliče takvom klubu. Mislim da ćemu biti izuzetno teško, ali ne zbog toga što on možda ne posjeduje znanje, već zbog toga što je klub u teškom trenutku... Mislim da je prvo neophodno prvo srediti klub, pa tek onda očekivati rezultate. Evidentno je da je Zvezda u velikim dugovima i ako to ne saniraju mislim da će biti veoma teško ostvariti i rezultatske uspjehe...", rekao je Prosinečki.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC