• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurđić: Samo neka nas potcjenjuju

Napadač Srbije kaže da se niko ne obazire na izjave iz hrvatskog tabora i da u tome što dolaze pomalo potcjenjivačke izjave vide i dodatni motiv.

  Đurđić: Samo neka nas potcjenjuju  Izvor: MONDO

Psihologija bi mogla da odigra presudnu ulogu u petak na terenu stadiona u Zagrebu kada se budu sastale reprezentacije Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za Mundijal 2014. godine u Brazilu.

Ko bude mirniji, staloženiji, pribraniji, ko ne bude podlegao atmosferi mogao bi da bude u prednosti nad rivalom. Naravno, teško je ostati imun na silne izjave, prognoze, procene...

Rekao je selektor "orlova" Siniša Mihajlović da bi najviše volio kada bi mogao svoje fudbalere da sačuva od novina, interneta. Svestan je i on da je to težak zadatak.

Ipak, izgleda da su oni fudbaleri koje je pozvao svjesni svega, medijske pompe i da se trude da to izbace iz glave. Čuju i oni šta kažu rivali.

Evo šta na izjave iz hrvatskog tabora kaže fudbaler Grojter Firta Nikola Đurđić:

"Svi smo, donekle, i očekivali da bi Hrvati mogli da nas potcijene. Međutim, mi smo od prvog dana fokusirani na sebe same i ne obraćamo mnogo pažnje na njihove izjave, pa i prozivke. Možda nas malo i potcjenjuju, ali to može da nam bude samo dodatni motiv. Atmosfera u ekipi je dobra, ne postoji nervoza i svi smo skoncentrisani na zahteve selektora i želju da budemo hladne glave u petak, u Zagrebu".

Đurđić je ove zime došao u Bundesligu u kojoj, zaista, izvanredno igra hrvatski napadač Mario Mandžukić, koji trese mreže u dresu minhenskog Bajerna.

"Mandžukić je igrač u čije kvalitet ne treba sumnjati. Dio je Bajernove mašinerije, izborio se za dolazak u ekipu koju svaki bi svaki špic poželio. S obzirom na to u koliko šansi ulazi čudi me da nije dao još golova. Ako zakaže vezni red hrvatske selekcije, možda on ne može da dođe toliko do izražaja. Ali, imamo i mi svoje kvalitete i adute", kaže srpski napadač.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC