• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boško Janković:"Orlovi", sve najbolje u petak

"Igračima bih poručio da igraju vrućeg srca i hladne glave", savjetuje reprezentativce srpski internacionalac iz Đenove u razgovoru za MONDO.

 Boško Janković:"Orlovi", sve najbolje u petak Izvor: MONDO

Boško Janković (29) nosio je dres nacionalnog tima 31 put. Međutim, posljednji put je bio "orao" u maju, u prijateljskom meču sa Francuskom.

Pred dugo iščekivanu utakmicu Hrvatske i Srbije u Maksimiru priznaje za MONDO da žali što neće biti dio tima...

"Svako bi volio da je na terenu, pogotovo protiv Hrvatske. Naravno da bih i ja to želio, ali očigledno neki ljudi misle da im nisam potreban. Rekao sam da sam za reprezentaciju uvijek tu i spreman, ali ponavljam, to ne zavisi od mene", rekao je Janković.

Za momke koji budu obukli dres i istrčali na igralište zagrebačkog stadiona ima savjet.

"Igračima bih poručio da igraju vrućeg srca i hladne glave. Hrvati su ti koji mogu mnogo više da izgube nego da dobiju. To je naša šansa. Želim im sve najbolje", dodao je on.

Iako su svi složni u ocjeni da hrvatski tim ima kvalitetnije pojedince, ne smatra da to mora da bude faktor koji će odlučiti.

"Kvalitet je presudan, ali znamo da je fudbal čudna igra i da danas svako svakoga može da pobijedi, tako da u petak - glava pobeđuje", smatra Boško Janković.

Jesenas je postao kapiten Đenove, međutim, povrede mu ne daju mira.

Odavno nije vezao dve pune sezone, još od kada je 2007. prešao iz Majorke u Palermo. Imao je tada 28 prvenstvenih nastupa za španski klub, a potom i 26 za italijanski.

Činilo se da bi ove sezone mogao da nastavi u ritmu iz prošle, ali je zbog povrede prepona u decembru morao van terena.

Početkom marta vratio se u tim. Protiv Rome je sjedio na klupi, zatim igrao 15 minuta protiv Milana, a onda i 45 u duelu sa Fiorentinom, u kojem je upisao asistenciju.

"Mnogo je lijep osjećaj biti opet na terenu, tamo je najlepše. Sigurno da dva i po mjeseca nisu mali period, ali uvek gledam da se izdignem iz svih teških situacija i, za sada, uvijek sam uspjevao da izađem kao pobjednik", kaže Janković.

Iza Đenove su četiri utakmice bez pobjede i definitivno je da ova sezona neće ostati upamćena po lijepom. Može li klub, ipak, do opstanka u ligi?

"Igramo stvarno dobro u posljednje vrijeme i mogu slobodno da kažem da nismo imali sreće, a i da su nas sudije oštetile za tri 'čista' penala u posljednje četiri utakmice. Navijači su vidjeli i prepoznali u nama da igramo dobro, tako da je atmosfera lagana i poslije tri uzastopna poraza".

Boško Janković je u Đenovu stigao septembra 2008, a ugovor sa klubom ističe mu u junu 2014. Tokom zime navodno je bio blizu prelaska u Romu, ali do transfera nije došlo.

"Imam ugovor još godinu i po dana i o eventualnom odlasku ne želim da pričam. Želim da ostanemo u ligi ove sezone i to mi je najbitnije u ovom trenutku", izričit je Janković.

Prije odlaska u inostranstvo (Majorka, Palermo, Đenova), Janković je sa uspjehom nastupao za Crvenu zvezdu. Posljednju sezonu među crveno-bijelima proveo je pod vođstvom Valtera Zenge, za kojeg kaže da je "vrhunski čovjek i vrhunski trener".

Na "Marakani" je sada opet stranac, ovaj put Portugalac Rikardo Sa Pinto.

Da li bi on mogao da utiče na izlazak trofejnog kluba iz rezultatske krize i povratak titule poslije pet, a po svemu sudeći i šest "sušnih" sezona.

"Mislim da dovođenje Sa Pinta nije loš potez", kratko je kazao Janković ne želeći da se upušta u detaljniju analizu poteza kluba u kojem je ponikao i koji mu je u srcu.

(J. Terzić - MONDO, foto: MN Press, Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC