• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Niko nas nije nadigrao

Selektor Srbije žali što njegov tim poslije šest utakmica u Grupi A nema više bodova, jer, po njegovom mišljenju, "orlove" niko nije nadigrao.

 Mihajlović: Niko nas nije nadigrao  Izvor: MONDO

Siniša Mihajlović poslije meča sa Škotskom konačno je imao razloga za zadovoljstvo.

Poslije tri vezana poraza (Belgija 0:3, Makedonija 0:1 i Hrvatska 0:2), "orlovi" su upisali drugi trijumf u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. i na taj način zadržali teoretske šanse u borbi za drugo mjesto u Grupi A.

"Momci su pokazali da moramo da vjerujemo u u njih. Teren je bio težak, što nam je stvaralo problem da nametnemo naš stil igre. Ipak, igrali smo sve vrijeme, lopta je bila uglavnom na zemlji, uspjeli smo da uspostavimo kratke pasove i zasluženo smo pobijedili. Moglo je da bude i ubjedljivije. Strašno teško je bilo vratiti se poslije poraza u Zagrebu, ali su igrači ispunili sve što sam danas zahtjevao od njih", rekao je poslije utakmice u Novom Sadu za RTS selektor Srbije.

Mihajlović smatra da njegov tim nijedna ekipa u dosadašnjih šest utakmica kvalifikacija nije uspjela da nadigra i da su "orlovi" zaslužili više bodova i bolji plasman na tabeli.

"Mi u ovih šest mečeva nijednom nismo nadigrani, ali imamo bodova koliko imamo. S onim što smo pokazali na terenu morali smo da imamo mnogo više bodova. To bi trebalo da bude podstrek momcima da nastave da igraju dobro, jer se onda neće postavljati pitanje da li će se u budućnosti plasirati na svjetska i evropska prvenstva".

Za razliku od Maksimira, gdje su Hrvati uglavnom dominirali na sredini terena, u utorak je situacija bila drugačija u Novom Sadu.

"Reprezentacija Škotske preskače vezni red i igra na duge lopte, tako da ovaj meč ne može da se poredi sa utakmicom u Zagrebom. Mi smo i u prvom poluvremenu imali dvije tri šanse, nismo ih iskoristili. Rekao sam momcima da gol nije problem i da će doći, ali da ne smiju da srljaju, da svi krenu naprijed. Na kraju je sve došlo na svoje".

Srbija i dalje ima šansu da se domogne Brazila, ali nije sve u njenim rukama. Takođe, u preostale četiri utakmice mora da osvoji svih 12 bodova. Jako teško.

"Ako ne odemo na Svjetsko prvenstvo nama će da bude najviše žao, pa onda ostalim ljubiteljima fudbala u Srbiji. Imamo još četiri utakmice i trudićemo se da ih odigramo najbolje. Potrebno je da ova ekipa stekne samopouzdanje za izazove koji je čekaju u budućnosti".

Mihajlović se na kraju zahvalio novosadskoj publici koja je došla da podrži "orlove", ali i Škotima.

"Novosađani zaslužuju sve pohvale, kao i Škoti. Došlo ih je u Srbiji 1.500 iako njihov tim nema nikakve šanse. Pokazali su kako se navija i podržava reprezenatcija. Hvala im i za to što su čistili teren i za dobrotvorni prilog. Oni su navijači za primjer cijelom svijetu", završio je selektor Srbije Siniša Mihajlović.

Srbija narednu utakmicu u kvalifikacijama za Mundijal igra 7. juna u Belgiji.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC