• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Ne mijenjamo selektora!

"Siniša Mihajlović ostaje na klupi Srbije i ima podršku za ono što smo zacrtali, a to je podmlađivanje reprezentacije", istakao predsjednik FSS.

 Karadžić: Ne mijenjamo selektora!  Izvor: MONDO

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da uprkos tome što Srbija neće putovati na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, smjene na klupi nacionalnog tima neće biti.

"Uopšte ne razmišljamo o promjeni selektora. Siniša Mihajlović radi odlično, bilo je naravno i nekih grešaka, ali sve ono što srpski fudbal u potencijalu ima on je isprobao i udario je temelj za formiranje reprezentacije koja će za sedam osam godina biti jedna od najboljih selekcija u ovom dijelu Evrope",rekao je Tomislav Karadžić.

Karadžić je precizirao da će Mihajlović sigurno ostati do kraja tekućeg ugovora, odnosno do kraja kvalifikacionog ciklusa, ne isključujući mogućnost da se sa njim produži saradnja.

To će naravno zavisiti, prije svega, od Mihajlovića, analize njegovog rada u Fudbalskom savezu Srbije, a neće biti zanemarljiv i glas javnosti.

"Ako se ja budem pitao, a ne pitam se samo ja, on će imati podršku i za kasnije", rekao je Karadžić.

Predsjednik FSS je žao što "orlovi" neće ići na Svjetsko prvenstvo 2014. godine, ali je istakao da su na to uticale razne stvari, prije svega odluka o podmađivanju tima, ali i jedna od najtežih kvalifikacionih grupa u kojoj je Srbija smještena.

"Kada smo dobili grupu znali smo da su dvije reprezentacije kvalitetnije od nas, ali uvjeren sam da smo recimo bili u grupi gdje je BiH da bismo sa ovim timom otišli u Brazil".

Karadžiću je naravno jasno što je javnost nezadovoljna zbog neodlaska reprezentacije na Mundijal, ali je rekao i ovo:

"Svima je žao, ali nikom nije žalije nego nama. Bol bolujemo, tugu krijemo što nismo na Svjetskom prvenstvu, ali imamo kostur tima i vjerujem da ćemo spremni ući u kvalifikacije za EP 2016. u Francuskoj, dodao je Karadžić.


Predsjedniku FSS je bilo postavljeno i pitanje u vezi sa stručnošću i znanjem Mihajlovića?

"To nije pitanje za predsjednika. Mihajlović ima odriješene ruke i sva ovlašćenja u vezi sa timom. Podsjetio bih vas da je bar 98 odsto sportske javnosti vapilo da dovedemo Mihajlovića za selektora i mi smo to učinili. Svi su bili za Sinišu!", rekao je Karadžić i potom odgovorio dežurnim komentatorima u medijima, pojedinim trenerima koji su već u poznim godinama, a koji se konstantno javljaju čim reprezentaciji ne ide:

"Neću da ih imenujem i da se spuštam na njihov nivo, a reč je o 'sjajnim stratezima' koji nikad ništa nisu uradili. Imamo sjajnu generaciju mladih selektora, a imamo isto toliko njih u rezervi!".

Upitan da li vidi i svoj dio odgovornosti za neuspjeh u kvalifikacijama za Mundijal, jer, kako je primjetio jedan kolega novinar, "eto nacija je razočarana", Karadžić je odgovorio: "Nikada nisam bježao od odgovornosti, pa ni sada".

"Ali, ja ne biram tim, niti igram fudbal. Moj prevashodni zadatak je da obezbijedim organizacionu i finansijsku stabilnost Fudbalskog saveza Srbije i maksimalne uslove za sve reprezentacije, što je učinjeno".

Odgovorio je i onima koji su već "kibicovali" njegovo mjesto, a ima ih u srpskom fudbalu... Možete sami da pretpostavite ko.

"FSS je veliki sistem i ne zavisi samo od jednog čovjeka, jer da je tako onda bi bilo bolje da ga nema. Nikada neću otići zbog nekih pritisaka (u javnosti), ali nisam, naravno, bogom dan. Kada fudbalska organizacija bude odlučila, ona će me i smijeniti. Ali izgleda da trenutno u Srbiji nema boljeg ili da sam ja najmanje loš", dodao je prvi čovjek FSS.

On je istakao da se sve odluke u FSS, uključujući i imenovanje ili smijenjivanje selektora, donose jednoglasno i transparentno.

"FSS radi zakonitoi pošteno. Nijedna odluka, pa ni ona o dodijeli opreme nekom nižem klubu ili o trošenju 100.000 dinara ne može da se donese bez saglasnosti svih", rekao je Karadžić.

"KAD JE TEŠKO POMOZI!"

Pojedini mediji izračunali su da je pod vođstvom Karadžića, Srbija izgubila oko 24 miliona evra zbog neodlaska na velika takmičenja.

Karadžić je imao odgovor na te tvrdnje i proračune pojedinih medija.

"Prije svega, to je laž. Pa po tom osnovu onda Fudbalski savez Mažarske duguje 80 miliona evra državi, ili rumunski savez...Slovenci su jednom bili na velikom takmičenju, gdje su Bugari... Otkako sam ja u Savezu bili smo tri puta na evropskim i svjetskim prvenstvima. Naravno da FSS gubi, ali ćemo mi to nadoknaditi kroz prijateljske utakmice i uz pomoć sponzora", rekao je Karadžić.

To mu je bio uvod da istakne da je Fudbalski savez Srbije apsolutno finansijski stabilan i da se potpuno sam finansira, bez pomoći države. Plate u FSS nisu kasnile, ponosno ističe on.

"Naše mlade selekcije igraju širom Evrope. Pa, samo za to treba obezbijediti tri miliona evra. Naš život u vrijeme krize je stabilan. Imamo sponzore, jedino imamo manjih problema sa ovim 'ljuljanjem i talasanjem' banaka, ali i to ćemo prevazići. U FSS nijedan dan nije kasnila plata, nije uzet ni dinar kredita, nijedan hotelski račun nije ostao neplaćen. U ovakvim vremenima uspjeli smo da dignemo budžet sa dva na 15-ak miliona evra", iznio je predsjednik FSS.

Karadžić je imao i poruku za medije, da poštede Sinišu Mihajlovića, odnosno da prestanu da ga bojkotuju. Većina predstavnika medija nije postavila pitanje Siniši Mihajloviću na konferenciji za novinare uoči Škotske.

"Koliko ja znam, Mihajlović je uvijek bio korektan prema vama. Znate, kad ide lako je imati prijatelje, ali kad je teško - pomozi!".

(P. Vujić - MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC