• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Asamoa, igraj!

Natanijel Asamoa dobio je dozvolu da nastavi da se profesionalno bavi fudbalom - miokarditis je prošlost, potvrđeno je MONDU u Crvenoj zvezdi.

 Asamoa, igraj! Izvor: MONDO

Olakšanje!

I za mladog fudbalera iz Gane i za sve u Ljutice Bogdana.

Napadač Crvene zvezde Natanijel Asamoa dobio je pismenu dozvolu stručnjaka da nastavi profesionalno da se bavi fudbalom, nakon što je od kraja prošle godine bio odvojen od treninga i utakmica zbog miokarditisa, odnosno upale srčanog mišića.

Opasno oboljenje je prošlost, terapija koja mu je pripisana otklonila je svaku opasnost po zdravlje 23-godišnjeg fudbalera, pa mu je komisija Kliničkog centra Srbije na čelu sa docentom profesorom doktorom Arsenijem Ristićem, izdala dozvolu da nastavi da se bavi sportom.

S tim "papirom", Asamoa je u četvrtak dobio i presudan potpis nadležnih u Zavodu za sportsku medicinu na Košutnjaku, bez kojeg ne bi mogao da zaigra za Crvenu zvezdu.

Asamoa bi u najskorije vrijeme mogao da se vrati u kombinaciju za prvi tim i zaigra prvi put od 1. decembra prošle godine i poraza crveno-bijelih od Vojvodine (0:3) na "Marakani". On se i u finišu jesenjeg dijela prvenstva Srbije žalio na pretjerani zamor, vrtoglavicu, pad koncentracije, mučninu, zbog čega je podvrgnut detaljnim ispitivanjima i prve dijagnoze nisu bile nimalo "ružičaste".

Dijagnostikovan mu je miokarditis, upala srčanog mišića koju može da izazove bakterija, virus ili gljivica. Neke vrste ovog oboljenja se liječe, neke ne. Asamoa je imao sreće - nastaviće da se bavi fudbalom zbog čega je u januaru 2012. godine i došao u Srbiju.

On je kod Roberta Prosinečkog i Aleksandra Jankovića odigrao samo 11 utakmica za godinu dana i postigao jedan gol. Možda će kod Sa Pinta imati bolji učinak, mada je najvažniju utakmicu za sada u karijeri dobio.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC