• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi u magli

Dok im se smiješi baraž, Englezi djeluju pomalo uplašeno da bi mogli da ostanu bez plasmana na Mundijal.

 Englezi u magli Izvor: MONDO

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je da bi njegova ekipa mogla da se nađe u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, ali da to niko ne želi.

Engleska je u utorak odigrala neriješeno 1:1 protiv Crne Gore u Podgorici i ostala na drugom mjestu sa dva boda zaostatka u Grupi H za ekipom Branka Brnovića.

Pobjednici devet kvalifikacionih grupa plasiraće se na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, a osam drugoplasiranih ekipa igraće u baražu.

"Ako dođete do baraža, igraćete protiv dobre ekipe, jer u nekim kvalifikacionim grupama ima više od dvije kvalitetne ekipe. Niko ne želi da igra u baražu", rekao je Hodžson britanskim medijima.

"Sada ću se okrenuti prijateljskim utakmicama koje ćemo igrati na ljeto, a poslije toga moramo naporno da radimo za preostale četiri kvalifikacione utakmice koje ćemo igrati u septembru i oktobru", dodao je engleski selektor.

Posljednji selektor Engleske koji nije uspio da odvede ekipu na neki veliki turnir bio je Stiv Meklaren, koji je 2008. godine otpušten za 24 časa.

"Nije na meni da kažem koji je minimum zahtjeva. Želim, kao i svi drugi, da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo i pokušaću da svoj posao uradim najbolje što mogu. Znam da se moja očekivanja ne razlikuju od ostalih, ona su uvijek velika", rekao je Hodžson, čiji ugovor sa Savezom ističe 2016. godine.

"Mi (stručni štab), fudbaleri i navijači želimo da Engleska igra na velikim turnirima. Možda će se to pitanje pokrenuti ako nekada ne uspijemo. Do tada, biću pozitivan i radiću na ispunjenju ciljeva", dodao je.

Hodžson je istakao da će prvo razgovarati s Mančester junajtedom, ako bude želio da vrati Rija Ferdinanda u reprezentaciju.

On je pozvao u tim Ferdinanda za dvije kvalifikacione utakmice sa San Marinom i Crnom Gorom, ali je defanzivac Junajteda propustio utakmice jer je na terapijama zbog povrede leđa. On je zatim otputovao u Katar, gdje je komentarisao utakmicu sa San Marinom, što je osudio veći dio javnosti u Engleskoj.

"Ako bude igrao za reprezentaciju, prvo ću razgovarati s klubom o njegovom stanju. Neću odgovarati na pitanja o fudbalerima koji nisu u ekipi", rekao je Hodžson.

(Beta/MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC