• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promjene u rukovodstvu Rada

"Građevinari" dobili novog generalnog direktora. Nebojša Lukić funkciju prepustio Nenadu Popoviću.

 Promjene u rukovodstvu Rada  Izvor: MONDO

Poslije 11 godina u rukovodstvu kluba sa Banjice, Nebojša Lukić odlučio je da se povuče.

Tokom obavljanja funkcije generalnog direktora sa Radom je prošao mnogo toga, od drugoligaškog ranga do izlaska na međunarodnu scenu.

"Kada sumiram sve aspekte i trenutnu poziciju kluba, sa jasnom perspektivom da taj nivo bude još više unaprijeđen, moj lični utisak je ispunjen zadovoljstvom. Rad je danas stabilan i respektabilan klub sa ozbiljnom omladinskom školom, a transferi koji su realizovani u minulom periodu, omogućuju jednu finansijsku sigurnost u narednih godinu dana, pa i više ukoliko i neki domaći dužnici ispoštuju ugovorne obaveze", istakao je Lukić na rastanku sa "građevinarima".

"Nedavno smo imali priliku da u trijumfu reprezentacije Srbije nad Škotskom svoj doprinos daju i dva igrača ponikla u našoj juniorskoj školi – Tomović i Milivojević. Bilo je i onih manje pozitivnih momenata kada je klub ispao u niži rang, ali je sve kompenzovano afirmacijom mladih igrača , kao i trenera Marka Nikolića koji se izgrađuje u jednog ozbiljnog fudbalskog stratega", dodao je Lukić.

Pored lijepih uspomena, ipak, ostaće i neke neostvarene želje.

"Ostaje žal što Rad nije igrao finale Kupa ili ostvario plasman u grupnu fazu Lige Evrope, kao i što nismo uspjeli da, pored izuzetnog napora i maksimalnog angažovanja, do kraja dovedemo papirologiju koja je kamen spoticanja u realizaciji adekvatne infrastrukture", rekao je Lukić i zatim se zahvalio dosadašnjim saradnicima, a nasljedniku poželio puno uspjeha.

Nenad Popović je najavio da će se potruditi da poslovanje Rada, trenutno šestoplasiranog kluba u Superligi, podigne na "nivo funkcionisanja evropskih klubova".

"To će biti glavni cilj, ali tu su i stabilizacija i racionalizacija finansijskog poslovanja i razvoj infrastrukture", dodao je Popović.

(MONDO, foto: FK Rad)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC