• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avdukić za MONDO: "Lako" je braniti u Borcu

Iako je bio ponajbolji na gostovanju u Bijeljini (0:0), golman Borca naglasio da zasluge za jedan bod pripadaju defanzivnoj liniji.

 Avdukić za MONDO: "Lako" je braniti u Borcu Izvor: MONDO

Jedan od najzaslužnijih za odlične rezultata Borca ovog proljeća je golman crveno-plavih Asmir Avdukić.

Banjalučani su u subotu odigrali protiv Radnika u Bijeljini neriješeno 0:0 i nastavili seriju bez poraza u proljećnom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako su Banjalučani najavljivali pobjedu nad Bijeljincima, ona je izostala, čak su fudbaleri Radnika imali šansu da osvoje sva tri boda, ali ih je u tome spriječio odlični čuvar mreže Borca i reprezentacije BiH.

Avdukić međutim, nije želio sebe da izdvaja kao najzaslužnijeg za remi, koji je po njemu dobar rezultat na gostovanjima.

"Važno je da nismo izgubili i da smo nastavili seriju bez poraza. Posljednji put smo izgubili u jesenjem dijelu šampionata od Leotara u Trebinju i to je jako važno za samopouzdanje svakog tima",
počeo je Avdukić priču za MONDO.

Kao jedan od glavnih razloga nešto lošije partije izabranika Slobodana Starčevića, golman Borca vidi u lošem terenu stadiona u Bijeljini.

"Teren je bio jedan od lošijih na kojima smo dosad igrali. To je po meni glavni razlog ne baš blistave igre veznog reda i napada, ali je zato defanzivna linija bila na visini zadataka. Sve su zatvorili prilaze mom golu i ja praktično nisam imao nekih posebnih intervencija...Sve što sam odbranio, bilo je rutinski", pohvalio je Avdukić svoje klupske kolege iz posljednje linije.



Već u srijedu na banjalučki Gradski stadion dolazi zenički Čelik u derbiju narednog 21. kola. Biće to povratak "borčevaca" Saše Kajkuta, Duška Stajića i trenera Vlade Jagodića u "svoj" klub.

"Ko god da nam dolazi ili kome god idemo u goste, Borac uvijek ide na pobjedu. Tako će biti i protiv Zeničana, s kojim imamo već dugo vremena pozitivan niz. Ali bez obzira na statistiku, mislim da imamo kvaliteniji tim i da ćemo uknjižiti novu pobjedu".

Zbog činjenice da je Željezničar odmakao devet bodova i ima utakmicu manje, Avdukić ne vjeruje da crveno-plavi mogu da se umiješaju u borbu za titulu.

"Željo je daleko i iskreno ne vjerujem da će toliko kiksati da nam se ukaže prilika da se borimo za šampionski trofej. Ali Sarajevo možemo stići i titula vicešampiona BiH bi bila veliki uspjeh, posebno ako se zna kroz kakve turbulencije je prošao klub u posljednjih nekoliko mjeseci".

Prema njegovim riječima, formiranjem novog rukovodstva na čelu sa predsjednikom Slobodanom Raduljem, na Gradskom stadionu su počeli da duvaju neki novi, pozitivni vjetrovi...

"Došli su novi ljudi i oni uvijek donose nešto novo. Nadam se da će čelnici kluba uspjeti da podignu Borac na noge i da će riješiti sve finansijske probleme. Na nama igračima je da damo svoj doprinos konsolidovanju kluba na terenu. Vjerujem da to zasad dobro radimo",
zaključio je golman banjalučkog tima.

(N. Š. /MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC