• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan "nokautiran", Zvezda i Voša u igri!

Pobjeda Vojvodine u Humskoj, Crvena zvezda na "minus 4" u odnosu na Partizan.

 Partizan "nokautiran", Zvezda i Voša u igri!  Izvor: MONDO

U subotu ujutru, 30. marta: Partizan 49, Crvena zvezda 38, Vojvodina 38.

U nedjelju uveče, 7. aprila: Partizan 51, Crvena zvezda 47, Vojvodina 44.

Borba za titulu je ponovo nešto o čemu će se pisati i pričati i to najviše zahvaljujući fudbalerima Partizana. U trenutku kada su se u Ljutice Bogdana na "minus 11" javno odrekli borbe za titulu prvaka, u Humskoj su za osam dana uradili sve što su mogli da u nju vrate najvećeg rivala.

I ne samo najvećeg, već i drugog najvećeg.

Poslije Hajduka i Slobode, koji su u Kuli i Užicu uspjeli da uzmu po dva boda šampionu, lidera je na njegovom stadionu pred 15.200 navijača pobijedila Vojvodina i tako sama sebe uključila u borbu za vrh tabele.

Kakav scenario: 1:2 (0:1)!

Treći put od osnivanja Superlige Srbije 2006. godine, a 19. put u 71. gostovanju u Humskoj, Voša je pobijedila crno-bijele. Ovog puta nevjerovatno efektnim golovima Abubakara Oumarua u 43. i potom Envera Alivodića u 56. minutu.

Miloš Jojić uspio je u 82. minutu takođe lijepim pogotkom da smanji na 1:2, ali njegov tim bez suspendovanog kapitena Saše Ilića nije mogao više od toga, iako je u drugom poluvremenu imao više od igre, više šansi i stativu, koju je takođe pogodio Jojić.

Prvo o Oumaruu: Uzeo je loptu napadač Vojvodine na 40 metara od gola Vladimira Stojkovića, pa promjenom pravca i driblinzima nanizao četvoricu čuvara prije nego što je izašao pred golmana crno-bijelih.

Djelovalo je kao da je Kamerunac dao jak for i da će Stojković stići da mu "uđe" u šut, ali je tada as Vojvodine pokazao klasu i uspio nekako da prebaci čuvara mreže domaćeg tima. Lopta se otkotrljala u mrežu sekund prije nego što su dvojica igrača crno-bijelih uklizala da je izbace.

Video

"Uprava napolje", "Đuriću odlazi" i "Ćao, Vermeze", počeli su odmah da skandiraju Grobari, a isto su ponovili i sredinom drugog poluvremena kada je na semaforu ispisano 0:2.

Partizan je "stisnuo" Vošu po povratku sa pauze, propustio dvije dobre šanse, a onda primio gol! I to kakav. Pravo niotkud.

Bezopasan cenaršut početnički je iz šesnaesterca izbacio Branko Pauljević, pravo na nogu Alivodića, koji je sa 25 metara "suvim listom" poslao neodbranjiv udarac u raklje gola Stojkovića, koji je nijemo gledao kako lopta "cijepa" mrežu. Bio je to 56. minut.

Da li je Partizan odatle mogao da se vrati? Vremena jeste bilo, ali ne i dovoljno konkretnih poteza, mada je i podrška navijača na 0:2 bila zanemarena zvižducima Marku Šćepoviću, tjeranjem trenera i Uprave. Za šampiona, ispostavilo se, veliki je hendikep neigranje kapitena Saše Ilića, koji ima 35 godina.

Lopta nije bila ni izvađena iz mreže poslije evro-gola Alivodića, a Vermezović je iz igre povukao osporavanog Šćepovića i Darka Brašanca, ubacio Nemanju Kojića i Eliomara Silvu. Ova promjena pokrenula je donekle crno-bijele, ali tome je doprinijela i Vojvodina, jer je njen strateg Nebojša Vignjević na 0:2 logično pomjerio ekipu korak unazad.

Crno-bijeli su u konstantnoj inicijativi uspjeli da smanje zaostatak u 82. minutu. Jojić, koji je prije toga pogodio stativu, namjestio se na šut i slabijom, lijevom nogom poslao loptu sa 20-ak metara u donji desni ugao gola Nemanje Supića. Vošin čuvar mreže "bio je na lopti", ali nije uspio da spriječi pogodak mladog veziste Partizana koji je dobio nezahvalnu ulogu da od prvog minuta zamijeni suspendovanog kapitena.

Prije toga, uz "pomoć" noge jednog odbrambenog igrača Vojvodine, Jojić je uzdrmao stativu, a rezervista Kojić imao dobru šansu, kada ga je izblokirao srčani Branislav Trajković. Kako je vrijeme odmicalo, nervoza je bila veći protivnik crno-bijelima od rivala, koji je odigrao taktički zrelo, čekao šansu i dočekao je do te mjere da sada navijači Vojvodine ne mogu a da se ne zapitaju: "Šta nam je trebalo da izgubimo od OFK Beograda kod kuće u srijedu?"

Da nisu, Novosađani bi takođe bili na četiri boda zaostatka od Partizana i imali bismo jednu od najneizvjesnijih završnica prvenstva u posljednjih desetak godina, uz podsjećanje da tek treba da bude odigran "vječiti derbi" u Humskoj.

Uvertira u 139. derbi između Partizana i Vojvodine bila je tužna - došlo je do masovnog obračuna dvije zaraćene frakcije navijača crno-bijelih, pa je intervenisala i policija.

Ljepše vijesti stigle su kasnije, kada se na tribinama okupilo više od 15.000 navijača, a Uprava crno-bijelih najavila je da će kompletan prihod od derbi meča biti uplaćen maloj Tijani, kojoj je neophodna finansijska pomoć za skupu operaciju transplatacije srca. Partizan je, u tom smislu, izgubio na terenu, ali je pobijedio na tribinama.

TOK UTAKMICE:

1 - Počeo je derbi, na stadionu je oko 10.000 navijača i osim međusobnih prozivki između dve frakcije navijača Partizana, a i na račun gostujućih fanova, koji su poslednji ušli na stadion, njih nekoliko stotina.

7 - Bez ikakvog povoda za pisanje u prvih sedam minuta, pa ćemo prokomentarisati kombinacije boja: Partizanovci bele štucne, crni šorts, crno-beli dres, "Lale" crveno, crveno, crveno-belo.

8 - Prva šansa i to dobra za Partizan! Pas Brašanca za Jojića, koji je primio loptu, okrenuo se i levom iskosa sa leve strane tukao u bliži ugao gola Supića, koji je efektnom intervencijom izbio loptu u korner. Jojić je šutirao sa oko 10 metara od gola. Udarac je išao u gol...

13 - Dobro su prošli i Lazevski i Oumaru. Lazevski jer nije povređen, a Oumaru jer nije dobio crveni karton. Kamerunac je na "ničiju" loptu krenuo sa obe noge, od čega je jedna bila "pegla" sa podignutim đonom. Makedonac je imao sreće da ga napadač Vojvodine nije "obrijao" po nogama.

20 - I dalje jedna šansa, ona koju je imao Jojić u 8. minutu. Podignuti gardovi, oprez...

22 - Kontru Partizana povukao je Šćepović, "izvukao" Đurića na levu stranu, dao for i naterao ga na prekršaj - prvi žuti karton na utakmici. Sudija Mažić nije imao kud. Inače naš najbolji arbitar nešto pre toga pozvao je Oumarua da malo porazgovaraju jer je Kamerunac napravio nekoliko vezanih faulova.

24 - Druga šansa za Partizan, pa i ukupno. Luka je izveo korner sa desne strane, odbrana Voše nije uspela da izbije loptu pre nego što je ona "pala pod noge" Mitroviću, koji je uspeo da je smiri i šutira "iz kolena", ali je između 0:0 i 1:0 stao Đurić i izbio loptu u polje.

31 - Žuta karta za Ostojića! Kako je "posekao" Vranješa na polovini terena, fudbaler Vojvodine pao je kao da je neko pomerio tlo. Pre toga je Radoja driblingom zaludeo čuvara i povukao kontru, ali Ostojić se žrtvovao i opasnost otklonio na polovini terena.

34 - Velika šansa za Vojvodinu! Katai je centrirao sa desne strane, lopta preletela sve i svakoga i na drugoj strani "pogodila" Pavlovića u levicu. Volej beka gostiju završio je u spoljnom delu mreže, većina navijača na stadionu "videla" je gol.

35 - Navijači i Vermezović traže žuti karton i za Trajkovića i za Đurića, što bi Đuriću bio crveni. Mitrović je dobio loptu u prostor, prvo ga je sa leđa povukao Trajković, pa Đurić. Zajedno su izbacili napadača Partizana iz ravnoteže, ali su obojica iskusno povlačili Mitrovića samo po "sekund", taman koliko je potrebno.

41 - Partizan vodi 1:0, ali samo sekund. Ofsajd je dosuđen i to opravdano - Šćepović je u trenutku pasa Luke bio za korak "iza" odbrambene linije Vojvodine. Bila je to lepa akcija crno-belih, ali je Luka malo zakasnio sa pasom sa desne strane, a Šćepović nešto ranije krenuo u pun sprint ka petercu.

43 - Vojvodina vodi 1:0, ali stvarno! Prelijep pogodak dao je Oumaru, nanizao je kompletnu odbranu Partizana, pustio korak, izašao pred Stojkovića i pokazao da ima sve: brzinu, kontrolu lopte, tehniku, lucidnost. Vojvodina je pobjeđivala u Humskoj, u prvenstvu, i u sezoni 2006/07 i 2010/11. Može li opet? Saznaćemo uskoro...

DRUGO POLUVRIJEME:

46 - Treneri nisu ništa mijenjali, atmosfera u Humskoj nije više tako "vesela", osjeća se nervoza na tribinama.

49 - Šansa i sporna situacija u razmaku od par sekundi. Šćepović je primio loptu na lijevoj strani, prošao čuvara, šutirao iskosa, što je Supić uspio da izboksuje u vis, a dok je lopta padala na peterac, Mitrović se našao u buketu između trojice igrača Vojvodine. Supić je novim boksovanjem otklonio opasnost, ali je bilo evidentno da je Đurić odgurnuo Mitrovića sa leđa u tom trenutku.

53 - Velika šansa za Partizan! Nakon što mu je cijeli stadion zviždao zbog jedne loše primljene lopte, Šćepović je napravio sjajan potez, na pas Lazevskog prijemom izbacio čuvara i onda lijepo šutirao, ali je Supić paradom odbranio taj pokušaj. Lopta je "pala" pravo na nogu Brašanca koji je šutirao iz prve ali pored gola.

Vojvodina je pod velikim pritiskom od početka drugog poluvremena.

56 - U jeku inicijative crno-bijelih - aperkat u bradu od strane protivnika! Pauljević je početnički reagovao pokušavajući da izbaci loptu iz šesnaesterca, sve je to gledao i vrebao Alivodić koji je postigao sedmi gol u sezoni na spektakularan način.

57 - Šćepović, kojem su navijači zviždali od starta drugog poluvremena, izveden je iz igre kao i Brašanac, a ušli su Kojić i Eliomar.

62 - Stativa! Lopta je kratko izbijena iz šesnaesterca Vojvodine, na nju je "punom" natrčao Jojić i pogodio okvir gola. Bilo bi 1:2 da u "šumi nogu" jedan igrač Voše nije uspio malo da je zakači, taman koliko je bilo potrebno da ona ne završi u mreži.

73 - Poslije deset minuta bez šansi za pogodak, Vermezović ubacuje u igru Ninkovića umjesto Luke, dok se navijači pitaju: "Zbog čega ovaj talentovani fudbaler ne igra od početka, naročito ako nema Ilića?"

74 - Bura zbog odluke Mažića. Crno-bijeli su tražili penal poslije starta Ađurua, bio je udaren po nogama ali je jauknuo i digao obje ruke u vazduh poput Filipa Inzagija što je sudiju iziritiralo i umjesto penala, a djeluje da je mogao da bude dosuđen, dosuđena je lopta za Novosađane. Mitrović je dobio žuti karton.

77 - Velika šansa za Kojića i sjajna intervencija Trajkovića. Na pas Lazevskog, Kojić je ušao u šansu iskosa sa lijeve strane, ali je Trajković izblokirao taj šut klizećim startom i spriječio 1:2.

86 - Stativa, gol za 1:2, pa povreda. Jojić hramlje, jedva hoda, a Vermezović je izvršio sve tri izmjene. Malo nakon što je lijevom nogom sa 20 i više metara savladao Supića i dao nadu svom timu, Jojić igra pod bolovima. Moraće da zapne do kraja.

93 - KRAJ! Borba za titulu kao da je tek počela...

PARTIZAN: Stojković - Pauljević, Ostojić, Ivanov, Lazevski - Smiljanić, Jojić, Brašanac, Luka - Šćepović, Mitrović.

VOJVODINA: Supić - Vulićević, Trajković, Đurić, Pavlović - Ađuru, Radoja, Vranješ - Katai, Alivodić, Oumaru.

Za sada, skor u Humskoj je 31-21-19 (107:84), a ukupno 75-32-32 (253:154). Paradoksalno, Partizan je značajno uspješniji protiv Vojvodine u Novom Sadu, nego u Beogradu.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC