• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fantomski penal, poraz Intera i tuča na Meaci

Herman Denis za 12 minuta dao tri gola i preokrenuo rezultat u korist Atalante sa 3:1 na 3:4! Fiorentina i Milan - 2:2.

 Fantomski penal, poraz Intera i tuča na Meaci Izvor: MONDO

Naizgled neatraktivna utakmica između Intera i Atalante, donijela je publici možda i više uzbuđenja nego što je preporučljivo za kasni nedjeljni termin.

Inter je zahvaljujući golovima Rikija Alvareza bio na putu da zabilježi pobjedu kojom bi potisnuo Fiorentinu sa četvrtog mjesta i ostao u trci za mjestima koja vode u Ligu šampiona, ali je sudija Andrea Gervasoni u 65. minutu iznenadio i fudbalere gostujućeg tima, dosudivši penal u njihovu korist.

Kako je on to vidio, Ranokija je u skoku gurnuo mladog Hrvata Livaju, inače pozajmljenog napadača Intera, a Herman Denis namjestio loptu na 11 metara i smanjio na 3:2.

Ko bi rekao da će to biti samo početak het-trika iskusnog argentinskog napadača, koji je za 12 minuta režirao potpuni preokret?

Dok je Inter u finišu jurio gol za izjednačenje na 4:4, nervi su počeli polako da popuštaju, pa je Kristijan Rajmondi iz Atalante dobio direktan crveni karton zbog udaranja Ezekijela Skelota bez lopte. Skeloto je, inače, na kraju januarskog prelaznog roka stigao u Inter baš iz Bergama!

Do kraja utakmice, tačnije u posljednjim sekundama, zabilježen je nevjerovatan promašaj Ranokije, koji sa četiri mjetra nije uspio da sprovede loptu u nebranjenu mrežu. Ona mu je prešla preko noge i otišla u visinu, ka korner zastavici...

Posljednji sudijski zvižduk bio je signal za početak opšteg meteža, u kojem je opet najdeblji kraj izvukao Skeloto. Prije nego što su ga Ivan Kordoba i članovi stručnog štaba Intera otjerali u svlačionicu, neko od bivših saigrača pogodio ga je pesnicom u lice!

Video

Daleko manje bure bilo je istovremeno na jugu Italije, gdje je Napoli rutinski savladao Đenovu - 2:0, golovima Gorana Pandeva i Blerima Džemailija.

"Napolitanci" su u drugom poluvremenu dozvolili sebi i luksuz promašenog penala. Zanimljivo je da Edinson Kavani nije iskoristio čak osam od 21 "najstrože kazne", koliko je izveo za Napoli u prvenstvenim utakmicama.

Boško Janković igrao je za goste do 58. minuta i jednom ozbiljno zaprijetio iz slobodnog udarca.

Tim Valtera Macarija vezao je tri pobjede, ali Juventus nije kiksirao i svom najbližem pratiocu i dalje bježi devet bodova. Sedam kola prije kraja, to je nagovještaj da će "stara dama" odbraniti titulu.

Napoliju iduće nedjelje predstoji gostovanje Milanu, što bi mogao da bude ključni meč u borbi za direktan plasman u Ligu šampiona.

REZULTATI 31. KOLA:

Inter - Atalanta 3:4 (1:0)
/Roki 43, Alvarez 57, 61 - Bonaventura 56, Denis 65p, 71, 77/

Napoli - Đenova 2:0 (2:0)
/Pandev 18, Džemaili 29/

Fiorentina - Milan 2:2 (0:1)
/Ljajić 66p, Pizaro 73p - Montolivo 14, Flamini 62/

Katanija - Kaljari 0:0

Udineze - Kjevo 3:1 (2:1)
/Di Natale 20, 25, Benatija 85 - Pap 35/

Sampdorija - Palermo 1:3 (1:1)
/Munari 43 - Fon Bergen 35, Iličić 50, Garsija 56/

Sijena - Parma 0:0

u ponedjeljak:

Roma - Lacio 20.45

odigrano u subotu:

Juventus - Peskara 2:1 (0:0)
/Vučinić 72p, 78 - Kasione 83/

Bolonja - Torino 2:2 (0:1)
/Kone 65, Guarente 86 - Bareto 25, Bjanki 90+4/

TABELA: Juventus 71, Napoli 62, Milan 58, Fiorentina 52, Inter 50, Lacio (-1) 50, Roma (-1) 47, Katanija 46, Udineze 45, Parma 39, Kaljari 39, Bolonja 37, Atalanta 37, Sampdorija 36, Torino 36, Kjevo 35, Sijena 27, Palermo 27, Đenova 27, Peskara 21.

*napomena: zbog učešća u namještanju utakmica Sijena je kažnjena oduzimanjem šest bodova prije starta prvenstva. Atalanti su oduzeta dva, a Torinu i Sampdoriji po jedan bod.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC