• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić za MONDO: Borac je moj, ali…

… sam profesionalac i učiniću sve da pobijedimo Banjalučane. Niko nema pravo da se zbog toga naljuti, kaže trener Čelika za MONDO.

 Jagodić za MONDO: Borac je moj, ali… Izvor: MONDO

Čelikov strateg Vlado Jagodić pred derbi u Banjaluci ponovio je našem portalu da je Borac njegov klub, ali da će dati maksimum kako bi zenički tim ostvario pozitivan rezultat.

Zenički crno-crveni u srijedu u 16.30 časova (TV BHT 1) istrčaće na banjalučki "Gradski stadion" u derbiju 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine s ciljem da ne budu poraženi.

Šef struke Zeničana, Banjalučanin Vlado Jagodić vraća se na mjesto svog najvećeg trenerskog uspjeha - osvojene titule s Borcem 2010. godine.

"Lijepo je kad utakmica nosi epitet derbija. Borac je u ovom trenutku ubjedljivo najbolji tim u Premijer ligi BiH i mom kolegi Slobodanu Starčeviću je lagodno voditi takvu ekipu. Očekujem pune tribine i pravi spektakl, ali najveći protivnik objema ekipama biće banjalučki teren. Borac je moj, ali sam profesionalac i učiniću sve da pobijedimo Banjalučane i niko nema pravo da se zbog toga naljuti", počeo je Jagodić priču za MONDO.

Obzirom da je udario temelje Borčevom povratku na staze "stare slave", Jagodić je svjestan da su Banjalučani favoriti u srijedu.

"Ali, mi se ne predajemo…Favorit je bio i Široki Brijeg na ‘Pecari’, mi smo otišli u Hercegovinu oslabljeni, ali smo se vratili sa tri boda. Favoriti ne pobjeđuju uvijek, a tako može biti i u Banjaluci. Čelik je u odličnoj seriji od čak 14 takmičarskih utakmica bez poraza ukoliko izuzmemo da smo izgubili od Veleža (2:1) u Vrapčićima. Borac je nama na ‘Bilinom polju’ uzeo bod, neka tako bude i u Banjaluci".

Jagodić se s nostalgijom prisjetio vremena koje je proveo u Borcu i činjenice da je upravo on omogućio aktuelnom treneru crveno-plavih Slobodanu Starčeviću da krene u samostalne trenerske vode. Zato sada želi da Borac ispliva iz problema u koje je zapao.

"Starčevićev tim je jako iskusan i treba ga podržati jer Borac ima velikih finansijskih problema. Žao mi je što se poslije tri godine od titule šampiona, klub našao na ivici propasti i gašenja. Umjesto toga, trebao je konstantno da prolazi po jedno pretkolo u Ligi šampiona, a što da ne, čak i da uđe u grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja".


Ko je krivac za takav sunovrat Borca, strateg Čelika nije želio direktno da pominje, ali je podvukao da mu je "drago što jedne persone više nema na ‘Gradskom stadionu’ u Banjaluci".

"Ja sam i u Zenici uvijek prisutan u Borcu, barem duhom i jako mi je teško gledati voljeni klub kako tone. Ali, barem sam zadovoljan što više u rukovodstvu nema jedne osobe, koju ne želim da imenujem. Zbog tog čovjeka sam i otišao, u Borcu nije bilo mjesta za mene, Kajkuta i mnoge druge…".

"STARČEVIĆ TREBA DA OSTANE U BORCU"


U većini klubova u BiH, treneri su potrošna roba koja zavisi od rezultata ekipe, ali ne i u Borcu. Jagodić je otjeran poslije osvojene titule, sada "čaršija" uveliko smjenjuje Starčevića. Kao kandidat se čak pominje upravo Jagodić…

"Znam vrlo dobro kako sam ja prošao u Borcu, pa tako se može desiti da i Starčević dobije otkaz iako ima odlične rezultate. On je vrhunski stručnjak i veliki čovjek, o njemu mogu govoriti samo u superlativu. Po mom mišljenju, Starčević je dao svoj pečat ovoj moćnoj ekipi Borca i treba da ostane na klupi".

Od drugog Banjalučanina Saše Kajkuta, koji je bio strijelac u remiju sa Borcem u Zenici (1:1), navijači zeničkog tima najviše očekuju u Banjaluci. Međutim, Jagodić je podvukao da postoji realna mogućnost da Kajkut ne zaigra u svom rodnom gradu.

"Kajkut ima problema sa koljenom i vidjećemo hoće li uopšte moći da zaigra protiv Borca. Neću moći da računam ni na Semira Bajraktarevića, koji se nalazi na ljekarskim pregledima, sumnja se da mu je čak pukla kost u stopalu. Marko Nesterović je bio bolestan i nedovoljno je trenirao da istrči, ali možda ću dati šansu mladićima Dženanu Burekoviću, Maidu Jaganjcu i Marinu Popoviću (93, 94, 95. godište). Anid Travančić je i dalje suspendovan, ali se vraća Alen Dedić, koji je odradio kaznu zbog žutih kartona", raportirao je trener Čelika kadrovske probleme za kraj.

(N. Š. /MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC