• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Borusija favorit, Malaga tvrd orah

"Milioneri" ove sezone imaju stoprocentan učinak kod kuće u Ligi šampiona. Trener Malage morao da otputuje u Čile na očevu sahranu.

 LŠ: Borusija favorit, Malaga tvrd orah  Izvor: MONDO

Rezultat prve utakmice u Malagi sa istorijske tačke gledišta ide na ruku fudbalerima Borusije iz Dortmunda. Prethodna tri puta, kada je Borusija u evrokupovima odigrala 0:0 u gostima, kod kuće je uspijevala da obezbijedi plasman u narednu rundu.

Prolaz u polufinale bio bi najveći klupski uspjeh od sezone 1997/98, kada su "milioneri" kao branioci titule ispali od Real Madrida (0:2, 0:0) i ostali bez finala.

Tim Jirgena Klopa u ovoj kampanji je dobio sve četiri utakmice na "Vestfalenu", primivši samo jedan gol, u pobjedi nad Realom (2:1).

Šahtjor je u revanšu osmine finala deklasiran rezultatom 3:0. Međutim, tada je Borusija imala 2:2 iz prvog meča, a ovog puta će svaki eventualni pogodak Malage značiti da Gece, Levandovski i ekipa moraju da daju gol više.

O kvalitetu njemačkog tima najbolje govori podatak da je riječ o jedinom neporaženom učesniku Lige šampiona 2012/13! Do prošle nedjelje i poraza od Bajerna, time se mogao pohvaliti i Juventus.

Ipak, ni Malaga nije "mačji kašalj".

Od devet evropskih mečeva ove sezone izgubila je samo jedan, od Portoa u prethodnom kolu, a Manuel Pelegrini zna kako se sa debitantskom ekipom stiže daleko u Ligi šampiona, što je pokazao i kao trener Viljareala prije sedam godina.

Njene pripreme za revanš meč četvrtfinala bile su daleko od idealnih.

Kombinovani sastav deklasiran je na gostovanju Sosijedadu (4:2), na koje je ekipa jedva stigla, jer je avion tokom leta tri puta pogođen gromom i bio je prinuđen da sleti prije nego što je stigao do odredišta.

Pelegrinija je u San Sebastijanu zatekla vijest o smrti oca, pa je odmah poslije utakmice otputovao u Čile na sahranu. Uz napomenu da će na vrijeme stići u Dortmund.

Klop nije siguran da će izvesti najjači sastav, jer su "roviti" Mats Humels, uobičajeni par Nevena Subotića na štoperskim pozicijama, kao i prodorni Poljak Jakub Blaščikovski. Gosti će sigurno biti bez suspendovanog centarhalfa Veligtona i "radilice" na sredini terena Iture.

Ostaje da se vidi hoće li "milioneri" zažaliti što najveći dio dilema nisu riješili u prvoj utakmici, kada je golman Kabaljero sjajnim intervencijama spasio Malagu poraza.

Utakmicu u direktnom prenosu možete pratiti na kanalima Javnog servisa BiH (BHT 1, RTRS, FTV).

Mogući sastavi

BORUSIJA: Vajdenfeler, Pišček, Subotić, Humels, Šmelcer, Bender, Gundogan, Blaščikovski, Gece, Rojs, Levandovski.

MALAGA: Kabaljero, Gamez, Lugano, Demikelis, Antunjes, Tulalan, Kamačo, Hoakin, Baptista, Isko, Saviola.

PAROVI ČETVRTFINALA

utorak

Borusija Dortmund - Malaga (prvi meč 0:0)
Galatasaraj - Real Madrid (0:3)

srijeda

Barselona - Pari sen Žermen (2:2)
Juventus - Bajern (0:2)

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC