• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DERBI RIMA: Neriješeno, za Lacio

"Derbi della Capitale" završen bez pobjednika - 1:1. "Nebesko-plavi" imali vođstvo i penal, ali "vučica" izjednačila. Jubilarni gol Tottija.

 DERBI RIMA: Neriješeno, za Lacio Izvor: MONDO

Kada bi se timovi Serije A rangirali samo na osnovu bodova osvojenih tokom drugog dijela prvenstva, Lacio bi bio 16. na tabeli.

Rimski "nebesko-plavi" izgubili su šest mečeva u prethodnih deset kola i kao autsajderi dočekali gradski derbi sa Romom, predvođenom raspoloženim Frančeskom Totijem (12 golova, deset asistencija).

U uzbudljivom meču uspjeli su da osvoje bod, uprkos tome što su posljednjih 25 minuta igrali sa igračem manje:

LACIO - ROMA 1:1 (1:0)

Štaviše, tim Vladimira Petkovića potpuno je iznenadio najvećeg rivala. Diktirao je tempo meča u prvom poluvremenu, zaustavio Totija (prvi put ozbiljno šutirao tek u 45. minutu) i poveli spektakularnim golom Andersona Hernandesa!

Brazilski internacionalac pogodio je mrežu nominalnih domaćih u 16. minutu, sa oko 25 metara. Loptu mu je dodao Senad Lulić, a malo mu je pomogao i Danijele De Rosi, zakasnjelom reakcijom.

Sve što je bilo očekivano od Rome pružao je Lacio. Pobjednik meča učinio se još izvjesnijim u trećem minutu nastavka, kada je strijelac prvog gola imao priliku da iz penala duplira prednost svog tima.

Naime, nespretnu intervenciju Markinjosa (ramenom/rukom uštopovao loptu očekujući je na grudima), sudija Paolo Silvio Macoleni okarakterisao je kao dovoljan razlog da pokaže na bijelu tačku. Tamo je ponovo Hernandes preuzeo odgovornost i promašio cijeli gol!

Već poslije osam minuta slavilo se na južnoj tribini Olimpika.

Hernandes je i dalje bio u prvom planu, s tim što je u tom trenutku u svom šesnaestercu faulirao Miralema Pjanića. Dosuđeni penal bio je znak da Frančesko Toti uzme loptu i pogodi, za konačnih 1:1 i svoj ulazak u istoriju.

Legenda italijanskog fudbala postigao je deveti gol u gradskim derbijima i izjednačio se prema tom kriterijumu sa Dinom De Kostom i Markom Delvekijom. Narednim će postati najbolji strijelac u okršajima Rome i Lacija!

Na žalost navijača "vučice", Erik Lamela nije pomogao najboljem igraču u klupskoj istoriji da do kraja meča ostvari i asistenciju. Neshvatljivo je u 79. minutu promašio nebranjen gol poslije Totijevog centaršuta iz kornera sa lijeve strane, iako je potpuno sam bio na "drugoj" stativi!

Lacio je već u tom trenutku imao igrača manje na terenu (Đuzepe Bjava dobio drugi žuti karton), pa se do kraja branio i odbranio!

Podjelom bodova Petkovićev tim zauzeo je peto mjesto na tabeli, sa poenom više od Intera (51 naspram 50) i tri od Rome (48).

Meč je obilježio i povratak Miroslava Klosea u startnu postavu "nebesko-plavih", prvi put od početka februara i duela sa Đenovom.

(MONDO, FOTO: Beta/AP/Alessandra Tarantino)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC