• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermez: Znam s kim se pričalo, to je normalno

"Sve znam s kim se pričalo i kada, ali to je normalno u ovom poslu. Partizan je ozbiljan klub i ništa ne prepušta slučaju", podsetio je Vermezović.

 Vermez: Znam s kim se pričalo, to je normalno Izvor: MONDO

"Hoćemo titulu! Hoćemo titulu", odjekivalo je stadionom na Topčiderskom Brdu poslije poraza crno-bijelih od Vojvodine (1:2) koji je vratio neizvjesnost u šampionsku trku.

Međutim, svi u Partizanu uvjereni su da će titula i šestu godinu zaredom ostati u Humskoj i da će se ekipa "vratiti" u seriju već od prve naredne utakmice a to je protiv Javora u Ivanjici, koja je u utorak ujutru na treningu u "Zemunelu" označena kao najznačajnija.

Trener Vladimir Vermezović dao je igračima slobodan dan u ponedjeljak, a u utorak u 11 časova okupio ih je u Trening centru i poslije kraćeg obraćanja poslao ih da "trče" za loptom.


"Rekao sam im da moraju da zaborave na ono što se dogodilo, da za pet dana imamo novu utakmicu i novu priliku za dokazivanje, moramo da idemo napred i ne možemo da živimo u prošlosti", rekao je Vermezović novinarima.

Uz uobičajenu rečenicu koju je izrekao i poslije dva remija u Kuli i Užicu, a potom i poslije poraza od Vojvodine, "da igračima nema šta mnogo da zamjeri", Vermezović je ipak prvi put rekao i da je bilo "katastrofalnih intervencija". Tu je prije svega mislio na kikseve odbrane, koji u Užicu protiv Slobode nisu bili kažnjeni (Pajović izašao sam izašao pred Stojkovića), a potom kada se ponovila ista situacija protiv Vojvodine, samo što je Abubakar umio da prevari golmana crno-bijelih.

"Bilo je nekih stvari o kojima ne volim da pričam, recimo da je moglo nešto da bude drugačije dosuđeno, ali sami smo krivi jer nismo iskoristili šanse. Na odnos, zalaganje i htenje igrača stvarno nemam zamjerke. Oni su dosta stabilni... Vjerujem u ovu ekipu, da ne vjerujem ne bih stajao ovdje i pričao pred vama".

Vermezović je najavio povratak Aleksandra Miljkovića na poziciju desnog beka, a imao je i zanimljivu opservaciju za igru Branka Pauljevića u meču sa Vojvodinom ("asistirao" Alivodiću za drugi gol).

"Ne treba sve svaljivati na Branka. Odigrao je koliko je mogao i znao u tom trenutku, ali Miljković se vraća".

Vermezović u Ivanjici neće moći da računa na Aleksandra Mitrovića i Nikolu Ninkovića, zbog parnih žutih kartona. Prema ocjeni ili želji većine navijača Ninković bi trebalo da ima veću minutažu. Vermezović međutim, kaže, da je trener taj koji odlučuje ko će da igra i da bi Ninković "trebalo da shvati neke stvari".


"Kad to bude shvatio, njegov talenat će doći do izražaja. 'Džigi' sporo shvata i prihvata neke stvari, mada je on i takav igrač da će možda 'eksplodirati' u ova dva mjeseca".

A, zašto je Vladimir Volkov i dalje "na ledu"?

"Ne, nije... Bio je sad na klupi. Nema problema sa njim, on radi dobro na treninzima, ali su Voja Stanković i Aleksandar Lazevski odigrali kvalitetno. Kad Volkov bude dobio šansu vjerujem da će je iskoristiti", rekao je Vermezović ali nije ulazio u detalje koje su to stvari koje mora da shvati Ninković, niti je najavio kada će Volkov dobiti pomenutu šansu.

U svemu tome, Vermezović je imao i dobru vijest - vraća kapiten Saša Ilić, koji je utakmicu sa Novosađanima gledao sa tribina zbog suspenzije.

"Sreća, vraća se Saša... S njim i bez njega ekipa nije ista. Miloš Jojić je odigrao odličnu utakmicu protiv Vojvodine, ali ekipa sa Saletom ipak ima specifičnu težinu", ponovio je Vermezović da je i u 36. godini kapiten i dalje ključni igrač ekipe.

Navijači Partizana su prije samo desetak dana pjevali sada već uobičajenu pjesmu: "Titula, titula, slaviće se titula...", kada su crno-bijeli imali ogromnih 11 bodova prednosti. Sada više nije sve tako izvjesno. Na pitanje da li ima poruku za pristalice svog kluba, Vermezović je odgovorio:

"Brzo smo došli do te prednosti, ali se ona i brzo i istopila. Svako od nas prihvata odgovornost i razumijemo navijače. Međutim, ne bi sada valjalo da se naši navijači okrenu protiv nas. I dalje imamo četiri boda prednosti i neophodna nam je podrška. Bilo je lijepo sa 11 bodova prednosti, ali nije nam ni sada loše".

Vermezović je dodao...

"Svi bi se u zemlji mijenjali sa nama i da imaju prednost koju mi imamo. Trudićemo se da je zadržimo, ako ne i povećamo".

Poslije utakmice sa Vojvodinom, navijači su rekli šta žele, a to je odlazak Vermezovića. Trener međutim ima podršku, kako svog direktnog šefa Ljubiše Tumbakovića, tako i Uprave. On se u izjavi novinarima vratio na neke informacije od prije dva mjeseca, kada se pominjala priča o mogućem angažmanu Franka Rajkarda na klupi crno-bijelih.

"Sve znam s kim se pričalo i kada, ali to je normalno u ovom poslu. Partizan je ozbiljan klub i ništa ne prepušta slučaju", na neki način složio se Vermezović sa praksom da se sa drugim trenerima pregovara dok aktuelni radi.

U poređenju sa ovom, zanimljiva je bila izjava sportskog direktora Ljubiše Tumbakovića.

(P. Vujić - MONDO, foto: MONDO, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC