• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Pirov preokret Galate, tragedija Malage

Galatasaraj pobijedio Real u Istanbulu, ali sa nedovoljnih 3:2. Borusija sa dva gola u sudijskoj nadokandi slomila Malagu 3:2.

  LŠ: Pirov preokret Galate, tragedija Malage  Izvor: MONDO

Liga ŠAMPIONA!

Svi klubovi koji su u utorak uveče odlučivali o prvim polufinalistima najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja zaslužili su da se nađu među četiri najbolja kluba u Evropi.

Ali, u polufinalu je bilo mjesta samo za dva tima. To su Real Madrid i Borusija iz Drotmuda.

Malo je onih koji nisu pogodili da će se upravo šampioni Njemačke i Španije naći u narednoj rundi, ali niko nije mogao da predvidi kroz kakvu će dramu proći bivši šampioni Starog kontinenta da bi ostali u borbi za pehar.

Kroz veliku, može se reći, filmsku.

Madriđani su poraženi u Istanbulu od Galatasaraja 2:3, dok su "milioneri" u spektakularnoj završnici uspjeli da postignu dva gola i da eliminišu Malagu. Rezultat u Dortmundu je bio isti kao i u Turskoj - 3:2.

Na Bosforu je sve izgledalo riješeno. Real je rano poveo preko Ronalda (osmi minut) i poslije 3:0 iz Madrida djelovalo je da je sve gotovo. Mrtvilo iz prvog poluvremena se pretvorilo u Galatino ludilo u drugom dijelu. Emanuel Ebue, Vesli Snajder i Didije Droba su sa tri vezana gola u roku od 14 minuta (58, 70. i 72) vratili Turke u život. Do kraja je ostalo još 20 minuta, a žuto-crnima su nedostajala "samo" dva gola.

Kapiten Obale Slonovače je postigao još jedan pogodak, ali je on poništen zbog ofsajda. I bio je. Poslije toga Galata više nije imala snage. Najbolji strelac Reala uspeo je još jednom da se upiše u strelce i stavi tačku na ovaj vrlo zanimljiv dvomeč. Ronaldo je u 93. minutu postigao jedanaesti gol ove sezone u Ligi šampiona.

GALATASARAJ: Muslera, Riera, Gohan, Semih, Ebue (od 80' Elmander), Melo, Selčuk, Snajder, Altintop (od 46' Amrabat), Drogba, Bulut (od 63' Serioglu).

REAL MADRID: Lopez, Varan, Pepe, Koentrao, Kedira, Ronaldo, Ozil (od 81' Albiol), Esjen (od 31' Arbeloa), Modrić, Di Marija, Iguain (od 73' Benzema).



Završnica u Dortmundu se može uporediti samo sa onom iz finala Lige šampiona 1999. godine, kada je Mančester junajted golovima u sudijskoj nadoknadi uspio da pobijedi Bajern i osvoji trofej.

Malaga, koja je predstavljena kao autsajder u četvrtfinalu, bila je na korak od velike senzacije. Imala je sve u 90. minutu, a ostala je bez ičega na kraju.

Rezultat od 0:0 iz prvog meča počeo je brzo da joj se isplaćuje. Ali...

Za samo dva minuta prežaljena Borusija je uspjela da priredi pravu ludnicu i sreću svojim navijačima. Marko Rojs je u 91. minutu iskoristio kiks odbrane Malage, a u posljednjim trenucima meča Filipe Santana je bukvalno ugurao loptu u mrežu, poslije gužve koju je teško opisati.

Doduše, i Malaga je uz pomoć sudija stigla do prednosti od 2:1. Eliseu, koji samo što je ušao u igru, bio je u očiglednom ofsajdu kada je dobio loptu i smjestio je u mrežu. Igrao se 82. minut, Španci su bili na korak do istorijskog uspjeha. Do senzacije!

Nije uspjela.

Malaga je šokirala Vestfalen u 25. minutu. Španci su preciznim dodavanjima i još preciznijim udarcem Hoakina stigli do prednosti.

Žulio Baptista je dugom loptom pronašao strelca vodećeg gola za Malagu, koji se duplim pasom sa Iskom na ivici kaznenog prostora oslobodio bloka i čim je ugledao prostor opalio po lopti i pogodio mrežu.

Španci su uspjeli da izdrže do 39. minuta.

Borusija je postigla gol iz udžbenika. Poslije presječenog napada Malage na polovini Nijemaca, lopta je išla od noge do noge, ali isključivo ga golu, promenila je nekoliko posjeda, da bi na kraju Rojs štiklom odigrao za Roberta Levandovskog, kome nije bilo teško da u situaciji jedan na jedan izjednači rezultat.

BORUSIJA DORTMUND: Veidenfeler, Pišček, Subotić, Santana, Šmelcer, Gundogan (od 86' Humels), Bender (od 73' Sahin), Blažčikovski (od 72' Šiber), Gece, Rojs, Levandovski.

MALAGA: Vili, Hesus Gamez, Serhio Sančez, Demikelis, Antunes, Hoakin (od 87' Portiljo), Tulalan, Kamačo, Duda (od 74' Eliseu), Isko, Baptista (od 83' Santa Kruz).

U srijedu će biti poznata i preostali polufinalisti. Barselona na Kamp Nou brani 2:2 protiv PSŽ-a, dok će Juventus pokušati u Torini da nadoknadi 0:2 protiv Bajerna.

Uživaćemo...

(MONDO, foto: AP/Thanassis Stavrakis)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Malaga

Svaka čast malagi

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC