• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Ilić: Smiješne su mi priče o namještanju

Kapiten Partizana kaže da je još sve u rukama crno-bijelih i da vjeruje da je tim kadar da izađe iz krize. "Ovo nam je posljednja opomena".

 Saša Ilić: Smiješne su mi priče o namještanju Izvor: MONDO

"Sa Sašom Ilićem i bez njega ekipa nije ista. Partizan sa Saletom ima specifičnu težinu", izjavio je trener crno-bijelih Vladimir Vermezović poslije serije kikseva koji su vratili neizvjesnost u šampionsku trku.

Saša Ilić je meč protiv Vojvodine (1:2) u nedjelju gledao iz istočne lože i nervirao se kao i 14.000 navijača Partizana. Burno je reagovao na dešavanja na terenu, ali nije mogao da pomogne jer je morao na tribine zbog parnih kartona.

"Naravno da je lakše na terenu, nego na tribinama", kaže kapiten Partizana, koji je kao pravi vođa ekipe stao pred novinare i odgovarao na mnoga pitanja.

Prednost Partizana se gotovo preko noći istopila. Od +11 na "samo" +4.

"Nije prijatno izgubiti takvu prednost, ali i dalje je sve u našim rukama. Valjda će i nas da krene, treba sad da se 'napnemo' i da zaslužimo sreću koja nas je u prethodnim utakmicama zaobilazila, da počnemo da realizujemo šanse koje stvaramo",
rekao je Ilić.

On se ne slaže sa opštim ocjenama da je igra Partizana loša.

"Partizan nije odigrao kardinalno kako drugi kažu i kako se piše po novinama. Na sve tri utakmice (u Kuli, u Užicu i protiv Vojvodine u Humskoj) stvarali smo šanse, ali nismo imali ni sreće. Momci su dali maksimum protiv Vojvodine. Igrali smo protiv organizovane ekipe, koja nam poslednjih godina uvijek stvara probleme, posebno ta njihova igra na kontranapade... Ipak, nema šta da se zamjeri momcima. Nadam se da nam je ovo bila posljednja opomena. Pred nama je osam utakmica, prva protiv nezgodnog Javora, taktički teškog protovnika, na malom terenu u Ivanjici, ali vjerujem da ćemo osvojiti novu titulu", uvjeren je kapiten crno-bijelih.

Da li se u ekipi osjeća pritisak posle nekoliko kikseva i slabijih rezultata?

"Više se taj pritisak stvara u novinama, nego što se osjeća u ekipi. Nije vrhunska atmosfera posle ovih rezultata, svakako. Ekipa je mlada i naravno da se to odražava na mlađe. Ali, i dalje je sve u našim rukama i dalje sve zavisi od nas. Uz dužno poštovanje ostalim ekipama u ligi, ali mislim da je Partizan najkvalitetniji", kaže Ilić.

Seća se Ilić i neprijatne sezone kada je Crvena zvezda stigle i prestigla prednost Partizana (sezona 1999/2000.).

"Da, tada samo imali teži raspored, usledili su porazi od Obilića i Železnika, a Zvezda je imala samo jedan remi... Ne želimo sada da Partizan dođe u situaciju da zavisi od drugih, nego samo od sebe. Jedan trijumf je bitan da se vratimo u pobjednički kolosijek. Nadam se da će to biti već protiv Javora . Nemamo izbora, idemo na pobjedu i nadam se najboljem", kaže kapiten Partizana.

Da li će sada prvenstvo odlučiti "vječiti derbi"?

"Ima još mnogo do te utakmice. Treba sačekati da vidimo šta će biti u nekoliko narednih utakmica prije derbija...", rekao je Ilić.

Svašta se piše, još više se priča po fudbalskim krugovima. Ima čak teza da se prvenstvo "namješta", da Partizan "namjerno" gubi bodove, da postoji "naređenje" da Crvena zvezda bude prva...? Šta na to kaže ljubimac Juga?

"Ma, to su mi sve smiješne priče i ne obazirem se na to. Uvijek sam gledao sebe i svoje saigrače, pa tako i sada. Ne gledam na druge, i ne analiziram utakmice drugih, da li je bio ofsajd, da li je bio crveni karton, penal... Gledam samo Partizan i saigrače. Sami smo krivi što smo u ovakvoj seriji i za ove rezultate, a ne neko drugi. Prvenstveno mi igrači. Ipak, ponavljam po 66. put - i dalje sve zavisi od nas. Vjerujemo u sebe i da ćemo konačno zaslužiti sreću", poruka je kapitena Partizana Saše Ilića.

(P. V. - MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC