• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo: Naučili smo lekciju u Istanbulu

Najbolji igrač i trener Reala smatraju da je ekipa sebi otežala posao u Turskoj, ali da će im poslužiti kao dobar primer u nastavku takmičenja.

  Ronaldo: Naučili smo lekciju u Istanbulu  Izvor: MONDO

Galatasaraj je pred domaćom publikom u revanšu četvrtfinala Lige šampiona pobijedio Real sa 3:2, ali ekipa Fatiha Terima nije imala snage i vremena da nadoknadi veliki zaostatak iz prvog meča sa "Santjago Bernabeua" (0:3).

Madriđani su prošli u polufinale i tvrde da su na stadionu "Al Sami Jen" u Istanbulu naučili lekciju za sljedeće izazove.

"Ovaj meč će nam poslužiti kao primjer u budućnosti. Sami sebi smo zakomplikovali život. U fudbalu je ključno da ne dozvolite protivniku da vam oteža posao, a ovoga puta mi smo ti koji smo sebi otežali. Ubuduće moramo da budemo skonctrisani na svakom meču punih 90 minuta. Bilo je veoma teško, ali smo srećni što smo izborili plasman u polufinale", rekao je Kristijano Ronaldo poslije meča u Istanbulu.

Portugalac je prikazao odličnu partiju - postigao je oba pogotka u revanšu i praktično sam obezbijedio plasman Realu među četiri najbolja tima Evrope.

"Osećam se zaista dobro, uradio sam samo ono što mi je posao. Sada nam preostaje da analiziramo meč i sačekamo žrijeb za polufinale", dodao je Ronaldo.

I trener Reala Žoze Murinjo naglasio je da je njegov tim imao izuzetno težak zadatak u Istanbulu.

"Moja ekipa za protivnika nije imala 11, nego 50.000 ljudi. Igrali su protiv cijelog stadiona. U takvim uslovima i mečevima možete samo mnogo da izgubite, a veoma malo da dobijete. želio bih da sve mečeve igramo u ovakvoj atmosferi. navijači Galatasaraja zaista su bili fantastični i doprinijeli su da se napravi savršen ambijent za fudbalski meč", istakao je Murinjo.

On je priznao da je njegov tim "izgubio konce" u drugom dijelu meča, ali se na vrijeme trgao i obezbijedio prolaz dalje.

"Činjenica je da smo izgubili kontrolu na meču u drugom poluvremenu na desetak minuta, ali smo uspjeli da se saberemo na vrijeme, pojačamo odbranu i mirno dočekamo kraj. Sada se okrećemo polufinalu. Ne znamo ko nam je rival, ali sigurno će to biti neka velika ekipa. Uživaćemo, jer nemamo razloga za strah ili nervozu", poručio je portugalski stručnjak.

Fatih Terim, šef struke Galate, rekao je da ih je na kraju propuštena šansa u Madridu koštala prolaza u polufinale Lige šampiona.

"Da smo u prvom meču postigli makar jedan gol siguran sam da bi situacija bila drugačija. Poslije lošeg prvog poluvremena u revanšu ja sam samo pričao, jer znam da na taj način mogu da utičem da se promijene stvari. Rekao sam svojim igračima da ne postoji ekipa koja ne može da se pobeijdi i takmičenje u kojem ne može da se osvoji pehar. Ali razliku prave te igre kod kuće i na strani. Na kraju meča jedan od mojih fudbalera prišao mi je i rekao da sam potpuno u pravu", rekao je Terim poslije oproštaja Galatasaraja od najelitnijeg evropskog takmičenja ove sezone.

(MONDO, foto: Beta/AP/Thanassis Stavrakis)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC