• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klubovi i poreznici za istim stolom

U prostorijama Poreske uprave Srbije održan je radni sastanak povodom plaćanja poreza na dodatnu vrijednost na transfere fudbalera.

  Klubovi i poreznici za istim stolom  Izvor: MONDO

Sastanku su pored direktora Poreske uprave i njegovih saradnika prisustvovali predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, Zajednice klubova Superlige, kao i predstavnici Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine, Borca i Čukaričkog.

"Tom prilikom razgovarano je o inicijativi sportskih klubova, da se nađe rješenje za različita tumačenja obaveza po osnovu PDV-a i poreza na zarade", stoji u saopštenju objavljenom na sajtu Poreske uprave.

"Zajednički je dogovoreno i zaključeno da se u cilju traženja najboljeg rješenja, organizuje novi radni sastanak, na kojem će osim današnjih učesnika, biti i predstavnici Ministarstva finansija i privrede i Ministarstva omladine i sporta".

Kako je u utorak objavio dnevni list "Sport", inspektori danima kontrolišu poslovanje nekolicine fudbalskih klubova, pošto Poreska uprava smatra da su oni morali da plaćaju PDV na transfere igrača, od datuma njegovog uvođenja, a to je 1. januar 2005. godine.

Na sastanku je "obostrano iskazana spremnost da se svi problemi i dugogodišnja otvorena pitanja riješe u interesu srpskog sporta, na efikasan i na zakonit način".

Nad fudbalskim klubom Partizan, čija je poreska osnovica oko 95 miliona evra, nadvijena je opasnost plaćanja 17 miliona evra na ime PDV-a. Crvena zvezda bi u najgorem slučaju po nju morala da plati oko osam, a OFK Beograd sedam miliona evra.

I tu ne bi bio kraj, jer bi se na udaru našli i veliki "izvoznici" u drugim sportskim granama, kao što je košarkaški klub Partizan mt:s.

Generalni sekretar FSS Zoran Laković u utorak je u razgovoru za MONDO istakao da se "na odlazeće transfere u inostranstvo PDV ne plaća u zemljama okruženja, ali ni u zemljama Evropske unije".

(MONDO/Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC