• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milivojević: Sad da zategnemo!

Vezista Crvene zvezde zadovoljan zbog smanjenog bodovnog zaostatka za Partizanom, vjeruje da se u narednim utakmicama "lomi" prvenstvo.

 Milivojević: Sad da zategnemo!  Izvor: MONDO

Poslije nedelju dana pauze zbog preloma nosa u vazdušnom duelu sa fudbalerom Radničkog 1923, Draganom Milovanovićem, Luka Milivojević opet trenira sa ekipom i konkurisaće za tim Crvene zvezde u subotu (18.00) protiv Spartak Zlatibor vode.

U njegovom odsustvu crveno-bijeli su pobedili Hajduk iz Kule (3:0) i Smederevo (1:0), čime su iskoristili loše rezultate Partizana i smanjili zaostatak za liderom na četiri boda.

Iako to niko ne govori javno, riječ titula ponovo se pominje na "Marakani".

"Dobro im je išlo bez mene. I kada sam izašao protiv Radničkog bilo je 0:0, a poslije smo dali golove. Možda je bolje da me trener ne stavi da igram, pa da još smanjimo razliku", našalio se mladi vezista.

Potom se uozbiljio i priznao da se mnogo nervirao gledajući saigrače kako imaju problem da savladaju posljednjeplasirano Smederevo.

"Dugo smo se mučili, ali bitna je pobjeda. Pobjede donose samopouzdanje i ne bih mijenjao tri boda za lijepu igru", istakao je Milivojević.

Dok je Zvezda pobjeđivala, Partizan je odigrao neriješeno sa Hajdukom u Kuli i Slobodom u Užicu, a poražen je od Vojvodine u Beogradu.

"Svojim kiksevima su nas vratili u život. Sada treba da se zategnemo. Imamo i lakši raspored", smatra Luka Milivojević.

U utorak i srijedu trenirao je sa zaštitnom maskom na licu, ali kaže da više ne osjeća bolove, pa može da udari loptu i glavom.

"Imao sam operaciju dan poslije utakmice sa Radničkim. Par dana sam osjećao bolove zbog kojih sam malo odmarao i evo me sada opet sa ekipom. Osjećam se kao da nisam pauzirao, pošto sam trčkarao samostalno. Vidjećemo pred utakmicu koliko sam spreman".

Ipak, zaštitna maska koju mora da nosi predstavlja mu problem.

"Vjerovatno ću morati da je promijenim. Ova mi spada, pa nemam dobar pregled i za utakmicu ću morati da nabavim novu", rekao je Milivojević.


Naredni rival crveno-bijelih biće Spartak, ekipa protiv koje je u martu prošle godine debitovao za Zvezdu.

Crveno-bijeli su tada pobijedili na "Marakani" 1:0, dok su jesenas u Subotici ubjedljivo poraženi 0:3. Da je ta, ili neka druga utakmica u kojoj su ove sezone ostali bez bodova, završena povoljnije po njih, igrači Zvezde bi sada bili "krojači svoje sudbine". Ovako, za dugo čekanu titulu potreban im je novi kiks Partizana, kao i pobjeda u derbiju.

"Šta bi bilo, kad bi bilo... Da mi nismo gubili bodove, možda ne bi ni oni (Partizan). Situacija je takva kakva je. Nemamo vremena da sada razmišljamo o prošlosti, već treba da se koncentrišemo na Spartak", rekao je Milivojević.

Partizan će u subotu igrati u Ivanjici protiv Javora od 14.00, što znači da će igrači Zvezde unaprijed znati imaju li priliku da se još približe lideru. To bi kod nekih igrača moglo da stvori dodatan pritisak, međutim, Milivojević kaže da ne spada među takve.

"Sigurno ćemo znati rezultat te utakmice, to je neminovno. Na nekoga će uticati pozitivno, nekome će stvoriti pritisak, to sve zavisi od osobe do osobe. Meni neće smetati", rekao je Milivojević osmjehujući se pri pomisli da se njegova ekipa opet primakne vječitom rivalu.

Do kraja Superlige za ovu sezonu ostalo je još osam kola. Crvena zvezda će u tim utakmicama biti domaćin Spartaku, Donjem Sremu, OFK Beogradu i Slobodi Point, a gostovaće kod BSK Borče, Jagodine, Partizana i Vojvodine.

Partizan će na svom stadionu igrati protiv Rada, Radničkog iz Niša, Crvene zvezde i Spartaka, a u gostima sa Javorom, Novim Pazarom, Radničkim 1923 i Smederevom.

(J. T. – MONDO, foto: FK Crvena zvezda)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC