• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBIH: Stokić evrogolom srušio Čelik

Završeno je sedam utakmica 21. kola Premijer lige BiH. Borac slavio u derbiju, Velež i Sarajevo igrali bez golova.

 PLBIH: Stokić evrogolom srušio Čelik Izvor: MONDO

Banjalučki Borac ostvario je 11. trijumf ove sezone. Po izuzetno teškom terenu, tim Slobodana Starčevića slavio je na Gradskom stadionu protiv Čelika sa 2:0.

Joco Stokić u 43. minutu sjajnim golom doveo je domaće u vođstvo. Najbolji strijelac Banjalučana oslobodio se svojih čuvara i iz okreta sa dvadesetak metara postigao pravi evrogol. Bio je to deseti pogodak Stokića u ovoj sezoni. Prethodno je zbog povrede golman domaćih Asmir Avdukić u 22. minutu svoje mjesto morao da ustupi Siniši Marčetiću. Samo što je počelo drugo poluvrijeme dosuđen je jedanaesterac za Borac. Kapiten Čelika Kenan Horić igrao je rukom u svom šesnaestercu, a Darko Maletić realizovao je najstrožu kaznu za 2:0. Posljednjih nekoliko minuta Borac je igrao sa igračem više, jer je zbog drugog žutog kartona isključen gostujući fudbaler Anid Travančić.

Drugi derbi, onaj u Mostaru između Veleža i Sarajeva okončan je bez pogodaka, dok je Leotar protiv Olimpika do veoma važna tri boda stigao u 73. minutu golom Miloša Stojčeva.

Nepunih 60 sekundi trebalo je Slaviji da povede protiv GOŠK-a, a strijelac je bio iskusni napadač Zoran Kokot. Na 2:0 u 36. minutu povisio je Feđa Dudić. Marko Jordan nakon sjajnog solo prodora u 57. minutu smanjio je na 2:1, što je bio i konačan ishod meča u Istočnom Sarajevu.

Fudbaleri Rudar Prijedora odnijeli su sva tri boda sa stadiona “Pirota” u Travniku. U ranoj fazi utakmice (5. minut) mrežu „vezira“ zatresao je Igor Mišan za, ispostaviće se, konačnih 1:0.

Širokobriježani su protiv Gradine poveli u 15. minutu. Nakon kornera, gol tima iz Srebrenika pogodio je Brazilac Vagner. Pobjedu domaćim fudbalerima osigurao je Ivica Džidić pogotkom u 69. minutu.

Na susretu u Gradačcu, domaća Zvijezda i Radnik iz Bijeljine odigrali su 1:1. Gosti su preko Marka Basare stigli do prednosti u 19. minutu golom iz jedanaesterca. Sa „bijele tačke“ stiglo je i izjednačenje. Svega dva minuta trajalo je vođstvo Radnika, nakon čega je Mirza Džafić pogodio za konačnih 1:1.

21. KOLO PREMIJER LIGE BIH:

Borac - Čelik 2:0 (1:0)
/Stokić 43', Maletić 47’, penal/

Leotar - Olimpik 1:0 (0:0)
/Stojčev 73’/

Slavija - GOŠK 2:1 (2:0)
/Kokot 1', Dudić 36' - Jordan 57’/

Velež - Sarajevo 0:0

Travnik - Rudar Prijedor 0:1 (0:1)
/Mišan 5'/

Zvijezda Gradačac - Radnik 1:1 (1:1)
/Basara 19', penal - Džafić 21', penal/

Široki Brijeg - Gradina 2:0 (1:0)
/Vagner 15', I. Džidić 69'/

Željezničar - Zrinjski 0:0

TABELA: Željezničar 48, Sarajevo 44, Borac 38, Olimpik 34, Široki Brijeg 34, Slavija 33, Leotar 32, Čelik 30, Zrinjski 30, Rudar 27, Radnik 26, Velež 23, Zvijezda 23, Travnik 20, GOŠK 16, Gradina 5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC