• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Kad je teško Mesi, Bajern gazi

Španci protiv Nijemaca! Po dvije ekipe iz Njemačke i Španije su u polufinalu Lige šampiona.

 LŠ: Kad je teško Mesi, Bajern gazi  Izvor: MONDO

Španci protiv Nijemaca! Da li ćemo u polufinalu Lige šampiona gledati novi španski "El Klasiko", odnosno duel Real Madrida i Barselone, i dvoboj dvije najbolje njemačke ekipe - Bajerna i Borusije iz Dortmunda?

Odgovor na to pitanje daće nam žrijeb u petak, ali kakvi god da budu parovi, čekaju nas još četiri strašne utakmice.

Pari Sen-Žermen sa Zlatnom Ibrahimovićem bio je tvrd orah za Barselonu. Ne i nesalomiv. Poslije pariških 2:2, PSŽ je došao na "Nou Kamp" da igra fudbal. Drugog izbora, doduše, nije ni imao.

Vodio je PSŽ od 50. minuta, nakon što je Ibrahimović sjajnom dubinskom loptom pronašao Havijera Pastorea, koji se stuštio ka golu Barselone, pobjegao je Daniju Alvešu i lako je matirao Viktora Valdesa.

Svi navijači Barselone pogledali su u tom trenutku ka klupi za rezervne igrače da vide da li je Lionel Mesi ustao. Kada su vidjeli da je Tito Viljanova poslao Argentinca na zagrijavanje, stadion je eksplodirao od aplauza kao da je pao gol.

Ušao je u Mesi u igru u 62. minutu, a desetak minuta nakon toga, započeo je akciju koja je vodila izjednačenju. Krenuo je po sredini, između dvojice igrača PSŽ-a je dodao do Davida Vilje koji je bio u šesnaestercu, ali okružen dvojicom čuvara, pa se odlučio da je odloži do Pedra koji je "sjevnuo" ka mreži Sirigua. Neodbranjivo!

Do kraja je ostalo 1:1.

PSŽ jeste imao želju da postigne još jedan gol, ali više nije imao umijeća.

Barselona je bila daleko od svog najboljeg izdanja, ali i kao takva umije da ostvari ono što želi. Jasno je i da sa i bez Mesija Barselona nije isti tim. Bez obzira na svo znanje Ćavija, Inijeste i ostalih. Ipak, je Mesi taj koji umije da unese "iskru" neophodnu za uspjeh.

Barselona je ušla u istoriju Lige šampiona kao prvi klub koji je šest puta uzastopno ostvario plasman u polufinale! Podatak za svaki respekt.

BARSELONA: Valdes, Alveš, Pike, Alba, Adrijano (od 62' Bartra), Fabregas (od 62' Mesi), Inijesta, Buskets, Pedro, Vilja (od 84' Song).

PSŽ: Sirigu, Tijago Silva, Aleks, Maksvel, Žale (od 88' Van der Vil), Verati (od 83' Bekam), Pastore, Mota, Moura, Laveci (od 81' Gameiro), Ibrahimović.
GLAMUROZNI BAJERN


Sjajna sezona minhenskog Bajerna, koja bi, vrlo lako, mogla da bude krunisana još jednim trofejom, nakon što je ovaj klub postao prvak Njemačke, davno prije kraja tamošnjeg prvenstva.

Vicešampion Evrope je potvrdio klasu i u Torinu. Poslije minhenskih 2:0, Bajernje  pobijedio Juventus i na njegovom terenu istim rezultatom.

Ali, ne samo golovima i ostvarenim rezultatom, Bajern je u oba meča pokazao da je, prije svega, igrom, daleko dominantnija ekipa od Juventusa u ovom trenutku. Zatvorio je Bajern sve prilaze svom golu, pa je Juventus, koji je u italijanskoj ligi gotovo neprikosnoven, izgledao prilično nemoćno.

Bilo je tu pokušaja iz slobodnog udarca, poput onog iz 21. minuta koji je izveo majstor fudbala Andrea Pirla, stavivši na muke Nojera, ali to su bile tek sporadične prijetnje.

Kako je vrijeme odmicalo Bajern je preuzeo stvar u svoje ruke i počeo da napada u talasima.

Vodeći gol najavio je Arjan Roben u 57. minutu. Sjajno je šutirao sa ivice 16 metara, ali je lopta pogodila stativu. Đanluiđi Bufon je samo pogledom ispratio šta se dešava.

Nije prošlo dugo, a Bajern je poveo. U 64. minutu Bastijan Švajnštajger je izveo prekid iskosa sa desne strane, Đanluiđi Bufon je odbio loptu poslije pokušaja Havija Martineza, ali je ona išla pravo na glavu Marija Mandžukića koji je lagano ubacio u mrežu sa par metara.

Mogao je Bajern ubrzo i do drugog gola, da iskoristi šokiranost igrača u crno-bijelim dresovima, ali je Rioben oklijevao da doda loptu do Tomasa Milera.

Tačku na "i" stavio je Klaudio Pizaro u prvom minutu sudijske nadoknade. Pizaro, koji je desetak minuta ranije zamijenio strijelca prvog gola, primio je loptu iskosa sa sedam, osam metara i lagano je matirao Bufona.

Mnogi tipuju na Bajern ove sezone u Ligi šampiona... Da li će Bavarci ovog puta moći?

JUVENTUS: Bufon - Barzalji, Bonući, Kjelini, Pirlo, Markizio (od 79' Đakerini), Pogba, Padoin (od 69' Isla), Asamoa, Vučinić, Kvaljarela (od 66' Matri).

BAJERN: Nojer - Lam, Van Bujten (od 35' Boateng), Dante, Alaba, Švajnštajger, Havi Martinez, Roben, Miler, Riberi (od 80' Luiz Gustavo), Mandžukić (od 83' Pizaro).

(MONDO - foto: Beta/AP, Manu Fernandez i Luca Bruno)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC