• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Čava" u Radu? Nemoguće!

Kada istekne rok za žalbu, a Zvezda se neće žaliti na odluku Arbitražne komisije FSS, Miloš Dimitrijević će i formalno postati slobodan igrač.

  "Čava" u Radu? Nemoguće!  Izvor: MONDO

Miloš Dimitrijević dobio je u srijedu uveče raskid ugovora sa Crvenom zvezdom i za osam dana, kada istekne rok koji je crveno-bijelima ostavljen za žalbu, biće slobodan u potrazi nove sredine.

MONDO saznaje da se Zvezda neće žaliti na ovu odluku, jer nema argumenata da je "pobije", niti je stav kluba da neko treba na silu da ostane, što znači da će krajem sljedeće nedjelje "Mali Čava" moći da potpiše za novi klub.

U Fudbalskom savezu Srbije rečeno nam je Dimitrijević, iako slobodan igrač, neće moći da se u jeku proljećnog dijela sezone priključi nijednom klubu iz Superlige, štaviše, nijednom klubu iz zemalja u kojima je završen prelazni rok.

Tako je propala ideja da Dimitrijević sezonu završi u Radu, o čemu su na Banjici razmišljali i to ne samo sada, kada je iskusni vezista podnio zahtjev za raskid ugovora, nego još zimus. Prema saznanjima MONDA prvi čovjek Rada Ranko Stojić predložio je Dimitrijeviću da u toku prelaznog roka zatraži i dobije raskid ugovora sa Zvezdom i vrati se u Rad, gdje bi bio standardan i odakle bi lako na leto pronašao novi inostrani angažman.

Dimitrijević je to tada odbio, a sada će najvjerovatnije ostati bez takmičarskog fudbala do početka naredne sezone, osim ukoliko ne pronađe mogućnost da u nekoj od rijetkih zemalja gdje je i dalje otvoren prelazni rok, pronađe zadovoljavajući angažman.

Njegovim odlaskom iz Crvene zvezde bez obeštećenja nije izgubio samo klub iz Ljutice Bogdana, već i Rad, koji je na ime transfera, pored obeštećenja od 300.000 evra, imao zagarantovanih 30 odsto od naredne prodaje Dimitrijevića, ukoliko je dogovorena cifra između Zvezde i trećeg kluba veća od 300.000 evra.

Takođe, u jeku pregovora između Zvezde i Rada o "korigovanju procenata" u ugovorima Dimitrijevića, Luke Milivojevića i Aleksandra Pantića, "Čavino" ispadanje iz priče na neki način resetovaće pregovore i do sada dogovoreno (ako je uopšte nešto dogovoreno).

Dimitrijević, rođen 16. februara 1984. godine u Beogradu, za Rad je odigrao 24 utakmice i postigao sedam golova uz tri asistencije, a za Crvenu zvezdu 55 mečeva, uz četiri gola i pet asistencija. Ipak, u posljednje vrijeme pao je u drugi plan i rijetko je dobijao šansu, a još rjeđe platu.

"Čava" je poslije Filipa Jankovića, Veljka Simića, Nemanje Maksimovića, Rastka Šuljagića i Marka Dmitrovića, šesti fudbaler koji je od zimus otišao iz Ljutice Bogdana što po isteku ugovora, što na osnovu raskida pred Arbitražnom komisijom FSS, što za simbolično obeštećenje ispod tržišne cijene.

MONDO je još ranije pisao o situaciji u Crvenoj zvezdi, gdje je potencijalna vrijednost ekipe približna nuli, jer na osnovu nagomilanih dugova svaki fudbaler (osim Daude koji je zimus došao), može da dobije raskid ugovora bez problema. Suštinski, igrače u klubu drži samo dobra volja da nose crveno-bijeli dres.

Dobra volja koju je prvi izgubio Dimitrijević...

On je u Rad došao 2010. godine iz Grenobla i kratko je bio na pozajmici u Kjevu iz Verone, prije nego što se ljeta 2011. preselio u Crvenu zvezdu. Pre Grenobla igrao je za Nant od 2003. do 2007. godine.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC