• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojić za MONDO: "Čavo", na Rad zaboravi!

Prvi čovjek Rada u razgovoru za naš portal poručio je Dimitrijeviću da ni ne pomišlja na povratak u Rad: "Što ne želiš sebi, ne poželi ni drugima".

  Stojić za MONDO: "Čavo", na Rad zaboravi!  Izvor: MONDO

U jeku proljećnog dijela sezone, u trenutku kada je velika većina prelaznih rokova širom svijeta završena, a pregovori između Crvene zvezde i Rada o korigovanju procenata bili u toku - Miloš Dimitrijević povukao je potez na koji je imao pravo, ali koji je sa negodovanjem primljen i u Ljutice Bogdana i u Crnotravskoj.

Prvi čovjek Rada Ranko Stojić najblaže rečeno bio je razočaran poslije vijesti da je bivši fudbaler Rada, a od sinoć i bivši fudbaler Crvene zvezde, podnio i dobio zahtjev ugovora.

Iako je to Čavino propisima zagarantovano pravo, Stojić u razgovoru za MONDO kaže...

"Ne, nismo se čuli, odnosno čekam da mi se javi. Sve što znam, znam iz medija i samo znam da je Rad ostao bez zagarantovanog procenta od njegove naredne prodaje iz Crvene zvezde. A, vidim i da je Čavu i Zvezdu baš briga za to... Nema veze", rekao je Stojić za naš portal.

Da li ste se čuli sa Dimitrijevićem prije nego što se odlučio da podnese zahtjev Arbitražnoj komisiji? Šta ste ga savjetovali?

"Pokušao sam, ali nije vrijedilo... Zvao sam i Miloša Đelmaša, tražio da ga savjetuje da to ne radi, ali niko nije htio ni da priča sa nama. Preneseno mi je samo da gubim vrijeme pokušavajući da ga predomislim. Šta da radimo... Na neki način navikao sam da, nakon što nekome pomogneš i vratiš ga u život, on poslije to zaboravi i razmišlja samo o sebi", podsjetio je Stojić na 2010. godinu kada je "zaboravljenog" Dimitrijevića vratio iz Grenobla u Rad.

Inače, Stojić je Đelmaša pomenuo kao nekoga ko je brinuo i savjetovao "Malog Čavu" poslije smrti njegovog oca, legendarnog fudbalera Partizana Zorana "Čave" Dimitrijevića, u septembru 2006. godine. Đelmaš i Dimitrijević bili su saigrači u crno-bijelom i potom veliki prijatelji.

Koliko smo čuli, vi ste zimus željeli da ga vratite iz Crvene zvezde, jer je moglo da se nasluti da neće igrati kod Aleksandra Jankovića?

"Tačno, postojala je ta ideja u januaru, ali sada i ubuduće ne postoji ni minimalna šansa da bilo ko iz Rada pozove Dimitrijevića da se vrati. S njim smo završili".

Zbog čega?

"Pa, poslije ovoga što je uradio, jednostavno ne želimo takvog igrača u klubu, koji razmišlja na takav način. Ono što ne želiš sebi, ne poželi ni drugima. Mogu da zamislim kako se osjećaju ljudi iz Crvene zvezde poslije ovakvog ishoda".

Rad je ljeta 2011. godine pristao da za 300.000 evra, koje još nije dobio, proda Dimitrijevića Crvenoj zvezdi, na insistiranje tadašnjeg trenera Roberta Prosinečkog. Dio "dila" garantovao je "građevinarima" da će dobiti 30 odsto od naredne prodaje "Malog Čave" koja prevazilazi sumu od 300.000 evra. Tog procenta neće biti, najmanje Radovom krivicom.

Na osnovu neisplaćenih zarada od strane Crvene zvezde, Dimitrijević je lako dobio raskid ugovora i slobodan je da potraži novu sredinu.

Da li će takav rasplet poremetiti započete pregovore sa crveno-bijelima oko korigovanja procenata od budućih prodaja, jer su u priči ostali samo još Luka Milivojević (600.000 evra, 40 odsto) i Aleksandar Pantić (360.000 evra, 35 odsto)?

"Nema razloga da nas ovo poremeti, nastavićemo da razgovaramo sa ljudima iz Crvene zvezde. Nemam šta novo da vam kažem u odnosu na situaciju od prije sedam, do 10 dana kada smo se prvi put sreli. Čekamo poziv... Jedino novo je to što su i Zvezda i Rad izgubili ovakvim potezom igrača".

Situacija u Crvenoj zvezdi je takva da svaki igrač može kada god poželi da dobije raskid ugovora na osnovu neisplaćenih zarada. Među njima su i Pantić i Milivojević. Da li ste pričali sa njima? Kako oni razmišljaju?

"Sa Pantićem nisam pričao, jer nisam u situaciji da kontrolišem toliko stvari vezane za njega, ali vjerujem da on nije tip koji bi tako nešto uradio. Sa Milivojevićem sam pričao i znam da mu ne bi palo napamet da to uradi. On ima poštovanja i prema Radu i prema Crvenoj zvezdi, a zna da bi to bilo loše i za njega lično", tvrdi Stojić.

Dok Zvezda tvrdi da je Pantić povređen, kruže glasine da je "sklonjen" upravo zbog "štetnog" ugovora sa Radom. Da li znate šta je od toga tačno?

"Ne bih to da komentarišem..."

Ali...

"Zaista ne bih, poštujte to".

U redu. Za kraj, da li ste optimista kada je ishod pregovora sa Zvezdom u pitanju?

"Jesam".

Hvala na razgovoru.

"Hvala i vama, pozdrav".

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC