• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Fener i Bazel nastavljaju san!

Fudbaleri turskog i švajcarskog kluba prvi put u istoriji igraće polufinale međunarodnog takmičenja. Benfika sačuvala prednost, Lulić strijelac.

 LE: Fener i Bazel nastavljaju san!  Izvor: MONDO

Čelsi, Benfika, Fenerbahče i Bazel u petak će se naći na žrijebu polufinalnih parova Lige Evrope.

Revanš utakmice četvrtfinala nisu donijele nijedno veliko iznenađenje.

Čelsi je i pored poraza od Rubina u Rusiji 2:3 uspio da prođe dalje ukupnim rezultatom 5:4. Benfika je odoljela svim naletima Njuksla u Engleskoj i golom u 91. minutu izborila remi 1:1, što joj je bilo dovoljno da sačuva 3:1 iz Lisabona. Pobjedu iz prvog meča (2:0) nije prokockao ni Fenerbahče, koji je sa Laciom u Rimu igrao 1:1.

Najviše uzbuđenja viđeno je u Bazelu, gdje je Totenhem drugim golom Klinta Dempsija, osam minuta prije kraja,izborio produžetak.

Dalje su, po prikazanom u oba meča potpuno zasluženo, ipak prošli fudbaleri Bazela.

Gosti iz Londona, oslabljeni neigranjem povrijeđenih Bejla, Galasa, Lenona... poveli su u 23. minutu, ali je Bazel izjednačio četiri minuta kasnije pogotkom Mohameda Salaha, a potom i preokrenuo u 49. preko Aleksandra Dragovića.

Konačnih 2:2 po jakoj kiši i klizavom terenu, koji je "kumovao" brojnim greškama na obje strane, Dempsi je postavio nakon dugačkog dodavanja Hadelstona i udarca iskosa sa desne strane.

To, ipak, nije bio kraj uzbuđenjima, pošto je Totenhem u finišu meča ostao bez Jana Fertongena, koji je kao posljednji igrač odbrane faulirao Štrelera. Slobodan udarac na 17 metara od gola, kao i još jedan nešto kasnije, nisu međutim ugrozili gol Breda Fridela, pa se otišlo u produžetke.

U dodatnih 30 minuta Bazel je dominirao, Totenhem se branio sa igračem manje i uspio da izbori penale.

Prvi je šutirao štoper Bazela Fabijan Šer i pogodio. Potom je Jan Zomer odbranio udarac Toma Hadelstona, a onda su precizni bili Štreler i Fabijan Fraj za Bazel, kao i Sigurdson za Totenhem. Uslijedio je katastrofalan šut Adebajora preko gola i pogodak Marsela Dijaza za plasman Švajcaraca među četiri najbolja tima Lige Evrope!



Istorijski uspjeh za Bazel!

Fenerbahče je u Rimu došao, takođe, do istorijskog plasmana u polufinale nekog međunarodnog takmičenja.

Žuto-plavi su u Rimu uspjeli da sačuvaju 2:0 iz prvog meča, kada su Laciju nanijeli prvi poraz ove sezone u Ligi Evrope.

Utakmica se igrala bez navijača Lacija, koji je zbog rasizma svojih navijača kažnjen sa dvije utakmice pred praznim tribinama. Na stadionu je, ipak, bilo oko 200 navijača turskog kluba, koji su imali mnogo razloga za slavlje na kraju.

Rimljani su od početka napadali, ali su uspjeli da savladaju Demirela tek u 60. minutu golom reprezentativca Bosne i Hercegovine Senada Lulića. Uslijedila je potom još žešća ofanziva, ipak, gosti su se dobro branili, a onda i iskoristili šansu da u 73. minutu izjednače preko Kanera Erkina. Bio je to njihov prvi šut u okvir gola ovog četvrtka!

U polufinalu će se naći i Benfika koja je kao gost igrala 1:1 sa Njukaslom. Crno-bijeli su imali vođstvo 1:0 i još nekoliko dobrih prilika za gol, ali nisu uspjeli da eliminišu kvalitetnu ekipu Benfike, za koju je cijeli meč odigrao Nemanja Matić, srpski internacionalac, koji ne igra za nacionalni tim zbog nesuglasica sa selektorom Sinišom Mihajlovićem.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Rubin - ČELSI 3:2 (0:1), prvi meč 1:3
/Markano 51, Karadeniz 62, Naćo pen 75 - Tores 5, Mozes 55/

BAZEL - Totenhem 2:2 (1:1), penalima 4:1 , 2:2
/Salah 27, Dragović 49 - Dempsi 23, 82/

Lacio - FENERBAHČE 1:1 (0:0) ,0:2
/Lulić 60 - Erkin 73/

Njukasl - BENFIKA 1:1 (0:0),1:3
/Sise 71 - Salvio 90+1/

- Žrijeb polufinalnih parova održaće se u petak.

(MONDO, foto: Beta/AP/Keystone/Georgios Kefalas)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC