• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Kraj krize šampiona ili "haos"?

Period od osam dana tokom kojih je Partizan osvojio dva, a Crvena zvezda svih devet bodova, bitno je izmijenio najavu 23. kola Jelen Superlige.

 JSL: Kraj krize šampiona ili "haos"?  Izvor: MONDO

A, počinje "utakmicom sezone" za crno-bijele, kako su je sami nazvali u "Zemunelu".

Poslije remija u Kuli sa Hajdukom i Užicu sa Slobodom, a potom poraza od Vojvodine u Beogradu, šampion putuje u Ivanjicu posrnuloj ekipi Javora, na stadion na kojem u pet gostovanja nikad nije izgubio, ali na kojem i dva puta nije pobijedio.

Javor je u seriji od pet utakmica bez pobjede, a posljednju je ostvario u 17. kolu, protiv Smedereva (4:0).

Ovaj duel počinje u 14 časova, a trener domaćeg tima Mladen Dodić u nedjelji pred dolazak lidera imao je dvije vijesti za svoje igrače, jednu lijepu i jednu ne baš. Naime, Ivanjičani su dobili dio zarada pred utakmicu sa Partizanom, ali najvjerovatnije neće moći da računaju na dvojicu najboljih igrača Igora Stojakovića i Ifeanija Onjila.

Takođe, Javor naredne srijede igra revanš meč polufinala Kupa u Jagodini, poslije pobjede u Ivanjici od 1:0 i stvar je percepcije domaćih igrača i stručnog štaba oko toga koja je utakmica važnija za klub. Vjerovatno ona u Kupu...

S druge strane, poslije podrške koju su dobili tokom treninga u četvrtak, fudbaleri Partizana neće imati kud nego da pobijede u Ivanjici. Oni su u zao čas ostali bez Miloša Ostojića, koji je povrijedio ligamente koljena i otputovao u Berlin na preglede, ali trener Vladimir Vermezović ima dovoljno igrača da sastavi tim koji će biti favorit.



Fudbaleri Crvene zvezde znaće rezultat iz Ivanjice kada su 18 časova budu počeli meč sa Spartakom na, vjerovatno, punoj "Marakani", s obzirom na to da je Uprava snizila cijene ulaznica za duel sa Subotičanima i da su navijači "živnuli" na četiri boda zaostatka za najvećim rivalom.

Crveno-bijeli će pokušati da zabilježe i četvrtu uzastopnu pobjedu od dolaska novog trenera Rikardo Sa Pintua, ali će igrači morati da se dobro skocentrišu na utakmicu sa "golubovima", jer se uporedo sa dobrim rezultatima ekipe u klubu često govori i o nepopularnim stvarima, otkazima, raskidima ugovora, smanjenju primanja, pregovorima sa menadžerima, itd.

Beograđani će imati i motiv više, da se revanširaju Subotičanima za težak poraz iz jesenjeg dijela prvenstva, kada se Crvena zezda popela na prvo mjesto poslije dugo vremena i bila surovo vraćena na poziciju ispod, porazom od 3:0.

Moguće je da će se u startnih 11 vratiti Luka Milivojević, koji je poslije preloma nosa i operacije počeo da trenira prošlog utorka. Bude li ga Sa Pintu poslao na teren, Milivojević će igrati sa zaštitnom maskom.



Kada je priča o startnih 11 u pitanju, mnogo je zanimljivije sačekati odluku trenera Vojvodine Nebojše Vignjevića, koji će uoči utakmice sa Slobodom iz Užica, a sve poslije pobjede nad Partizanom u Humskoj, morati da misli i o OFK Beogradu sa kojim igra u srijedu.

Voša je na sedam bodova zaostatka za Partizanom i izglednije je da će trofej osvojiti u Kupu, gdje u revanšu polufinala brani 1:0 iz Novog Sada na Karaburmi. Vignjević će možda, zbog toga, odmoriti najveće adute, a iz Slobode poručuju da će u svakom slučaju ići na pobjedu.

Kuljanima predstoji teška borba za opstanak, a ako negdje mogu i moraju da se uzmu bodovi vrijedni opstanka to je stadion u Smederevu, gdje igra već prežaljeni "fenjeraš". Hajduk će možda i meč sezone odigrati sa Smederevom, ekipom koja je do sada sakupila samo devet bodova, od mogućih 66 bodova.

Gradski derbi na Banjici odigraće ekipe Rada i OFK Beograda. "Građevinari" su prošle nedjelje izgubili na gostovanju kod Jagodine, dok je OFK Beograd na Karaburmi odigrao neriješeno sa Javorom. Nepobjedivost Rada na stadionu "Kralj Petar I" traje godinu dana...

Niški Radnički će u ovom kolu dočekati Donji Srem, još jedan tim koji se bori za opstanak. Dok se klub raspada, igrači prijete štrajkom, a brod koji tone napuštaju i predsjednik i potpredsjednik, Nišlije igraju dobro i ređaju odlične rezultate.

Poslije pet uzastopnih pobjeda od starta proljećnog dijela prvenstva, u prošlom kolu su poraženi od BSK u Borči. Upravo su Borčani ekipa sa najdužim nizom bez poraza u ligi - pet! Šestu će pokušati da odigraju u direktnom duelu sa konkurentom za opstanak, Radničkim iz Kragujevca.

Fudbaleri Jagodine sutra od 16 sati igraju u Novom Pazaru i pobjedom će pokušati da se učvrste na četvrtom mjestu na tabeli. Novi Pazar će sa novim trenerom Nebojšom Vučićevićem pokušati da prekine niz od tri utakmice bez pobjede.

PAROVI 23. KOLA:

U subotu:

Javor - Partizan 14.00
Smederevo - Hajduk 16.00
Radnički 1923 - BSK Borča
Radnički Niš - Donji Srem
Novi Pazar - Jagodina
Rad - OFK Beograd
Crvena zvezda - Spartak 18.00
Vojvodina - Sloboda 19.00

TABELA: Partizan 51, Crvena zvezda 47, Vojvodina 44, Jagodina 39, Rad (-1) 31, Sloboda 31, Radnički Niš 30, OFK Beograd 29, Javor 28, Spartak (-1) 27, BSK 25, Donji Srem 23, Novi Pazar 23, Radnički 1923 22, Hajduk 21, Smederevo 9.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC