• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISTORIJA: Favoriti Bajern i Real!

Istorijski gledano, Bajern i Real imaju bolji skor u međusobnim okršajima sa Barselonom i Borusijom

 ISTORIJA: Favoriti Bajern i Real!  Izvor: MONDO

Istorijski gledano, Bajern i Real imaju bolji skor u međusobnim okršajima sa Barselonom i Borusijom, mada je Dortmund ove sezone bolji od Madriđana (2:1, 2:2), a Bavarci su se loše proveli poslednji put u Kataloniji, kada su pukli 4:0. I Real i Barsa su bili prvaci Evrope kada su izbacivali Bajern i Borusiju u polufinalu.

Četiri bivša šampiona Evrope, ali ko je favorit za titulu? Gotovo je nemoguće predvidjeti...

Barselona i Bajern su superiorni u nacionalnim šampionatima ove sezone, ali su ih Real i Borusija, prošlogodišnji prvaci Španije i Njemačke, često pobjeđivali u posljednje vrijeme.

Najviše titula ima Real, ali u posljednje vrijeme najdominantnija u Ligi šampiona je Barselona sa tri titule od 2006.. Bajern je izgubio posljednja dva finala i to za kratko vrijeme, 2010. i 2012. godine.

Borusija je jedina neporažena ove sezone u elitnom evropskom takmičenju, a Bajern je u rekordnom roku osvoji titulu u Bundesligi.

Već vam se vrti u glavi?

Ipak, istorija kaže da su favoriti za plasman u finale Bajern Minhen i Real Madrid.

Bajern ima tri pobjede nad Barselonom, uz dva remija i jedan poraz, a uspješniji je ukupno gledano u "nokaut" mečevima. Ali, posljednji put kad su se dva giganta srela, u četvrfinalu Lige šampiona prije četiri godine, dalje je prošla Barsa i kasnije postala prvak Evrope.

Poslije 1:1 u Minhenu, bilo je 4:0 u revanšu već na poluvremenu. Ali, taj i ovaj Bajern ne mogu da se porede po snazi i kvalitetu...

Barselona je neporažena u posljednjih 17 duela sa njemačkim klubovima, a posljednji meč odigrala je protiv Bajerna i pobijedila 7:1. Lionel Mesi postigao je rekordnih pet golova na tom meču. Ali, jedno bitno slovo (N) stoji između Bajera i Bajerna.

Real Madrid ima skor 3-2-1 protiv Borusije, jednom je već izbacio Dortmund u polufinalu Lige šampiona 1998. godine, ali je ove sezone njemački tim bio bolji u grupi: 2:1 i 2:2. Te 1998. u polufinalu, bilo je 2:0 za Real u revanšu na Bernabeu stadionu, u utakmici koja je ostala upamćena po polomljenoj konstrukciji gola i jedno ipo časovnom čekanju da se postavi novi.

I Real je bio prvak Evrope kada je izbacio Borusiju, jer je kasnije u finalu nadigrao Juventus u Amsterdamu, golom Predraga Mijatovića.

Real je odigrao 50 mečeva protiv njemačkih predstavnika, uz gol razliku 85:83. Prošle godine, poražen je u polufinalu od Bajerna poslije izvođenja penala.

Ove sezone u Ligi šampiona, Real i Barsa imaju po dva poraza, Bajern jedan, a Borusija - nijedan.

Real će igrati rekordno 24. polufinale nekog evropskog takmičenja...

I tako dalje, i tako dalje...

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Harold Cunningham)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC