• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Borac i protiv "rudara" želi nastaviti niz

Banjalučki Borac, jedini neporaženi tim u proljećnom dijelu Premijer lige BiH, u 22. kolu gostuje Rudar Prijedoru.

 FK Borac i protiv "rudara" želi nastaviti niz Izvor: MONDO

Ekipa sa Gradskog stadiona u šest kola u nastavku prvenstva ostvarila je četiri pobjede i dva remija. Trijumf protiv Čelika (2:0) već je arhiviran, a sve misli okrenute su subotnjem meču u Prijedoru. Uspješan niz učvrstio je Banjalučane na trećem mjestu Premijer lige BiH, koje vodi na međunarodnu scenu. Borac sada ima četiri boda više od najbližih pratilaca, Širokog Brijega i sarajevskog Olimpika.

"Na utakmici sa Rudar Prijedorom neću moći da računam na golmana Asmira Avdukića, koji je povrijedio butni mišić na meču protiv Čelika, te još uvijek nedovoljno oporavljenog Dalibora Teinovića. Prvi i najteži zadatak svih stručnih štabova u Premijer ligi BiH je da, nakon gustog rasporeda i utakmica koje su igrane na veoma teškim terenima, najviše vode računa o tome kako regenerisati ekipu. Mi smo, za razliku od nekih drugih ekipa, imali sreće. Prošli smo sa lakšom povredom Avdukića i virozom Teinovića", rekao je šef stručnog štaba Banjalučana Slobodan Starčević.

Rudar Prijedor od 2009. godine ne zna za pobjedu na mečevima sa crveno-plavim. Borac je posljednja četiri susreta riješio u svoju korist, postigao 11, a primio svega tri gola. Kormilar ekipe iz Platonove ulice smatra da, uprkos kvalitetu Prijedorčana, Borac mora da misli samo na tri boda.

"Bez obzira na to što je ekipa iz Prijedora u zadnja tri, četiri kola popravila atmosferu i odmakla iz zone ispadanja, smatram da imamo dovoljno kvaliteta i da ćemo nastaviti sa serijom dobrih rezultata. Posebnu pažnju moramo obratiti na Borislava Mikića i Harisa Handžića. Takođe, Prijedorčani imaju i dobru defanzivnu liniju, a vjerujem i da je dolazak Vlade Čapljića popravio atmosferu u svlačionici, što pokazuju njihovi posljednji rezultati", naglasio je Starčević.

Obzirom da je prvi čuvar mreže Asmir Avdukić povrijeđen, Starčević je istakao da još nije odlučio ko će na meču u Prijedoru dobiti šansu da stane između stativa. Siniša Marčetić ili Dalibor Kozić?

"Osim utakmice sa Rudar Prijedorom, u srijedu imamo polufinalni meč Kupa Republike Srpske protiv Drine iz Zvornika. Kao što je poznato od ranije, Borac uvijek ima najviše ciljeve u najmasovnijem takmičenju Srpske. Nakon tog meča, očekuje nas i duel sa Gradinom, tako da će u te tri utakmice Marčetić i Kozić dobiti podjednaku šansu", dodao je kormilar Borca.



Iskusni igrač sredine terena Vladan Grujić takođe vjeruje da će uspješan proljećni niz biti nastavljan i u Prijedoru.

"Prijedorčani su slavili na posljednje dvije utakmice, ali i mi smo u seriji od šest utakmica bez poraza ovog proljeća i nadam se da će naša serija uspjeha potrajati. Nama je cilj da u svakoj utakmici pobijedimo, a tako će biti i ovog puta", istakao je povratnik u redove Borca.

Utakmica na Gradskom stadionu u Prijedoru igra se u subotu od 16.30 časova.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC