• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džajić oštro demantovao vezu s mitom

Dnevni list "Informer" doveo je pod sumnju utakmicu Rad - Crvena zvezda, u vrijeme kada je predsjednik crveno-bijelih bio Dragan Stojković.

 Džajić oštro demantovao vezu s mitom Izvor: MONDO

Dnevni list "Informer" u broju od petka objavio je priču u kojoj, uz printove priznanica, navodi da je biznismen Stevan Stevanović pozajmljivao FK Crvena zvezda novac u vrijeme kada su predsjednici bili Dragan Džajić (prvi mandat) i Dragan Stojković.

Stevanović je navodno Džajiću u periodu od 2002. do 2005. godine pozajmio 448.500, a Stojkoviću između 2005. i 2007. godine 152.000 evra.

Na jednom od skeniranih dokumenata, sa memorandumom firme "Grading", pod skraćenicom "sud" i datumom 18.9.2005. godine, označena je suma od 5.000 evra. "Informer" je ovo doveo u vezu sa potplaćivanjem sudije, jer je pomenutog dana Crvena zvezda pobijedila Rad na Banjici rezultatom 4:2.

"Kad sam došao u klub, zatekao sam ga u lošem finansijskom stanju. Nisam htio da budem predsjednik koji obećava i laže igrače, tako da sam morao da obezbijedim novac kako bih im isplatio plate i premije. Osim toga, novac je korišćen za produživanje ugovora sa pojedinim igračima. Što se tiče te stavke za sudije, zaista se ne sjećam o čemu se radi", prenio je "Informer" izjavu Piksija Stojkovića, koji je o Stevanoviću rekao:

"Čovjek je prijatelj kluba i pozajmljivao nam je novac u nekoliko navrata bez kamate. Vratio sam mu sve. Nije insistirao da se sve vrati odjednom, već smo se dogovorili o dinamici isplate i ispoštovali je".

Da je sa Stojkovićem sve prošlo kako treba, rekao je i sam Stevanović, tadašnji Zvezdin finansijer.

"Stojković mi je vratio novac i tužba je povučena. Međutim, Džajić mi duguje oko pola miliona i taj spor nije završen", rekao je Stevanović za "Informer".

Upitan da prokomentariše stavku "sudije", Stevanović navodi da je u pitanju plaćanje troškova suđenja, što je inače obaveza klubova koji se takmiče.

"Koliko se sjećam, pozajmljivao sam novac za plate i premije igrača. A, ta stavka 'sudije' odnosi se na obavezno plaćanje troškova sudija nakon mečeva, jer klub nije imao novac ni za to",
demantovao je Stevanović da su po srijedi bile nečasne radnje.

Džajićev odgovor na ove navode "Informera" pojavio se dan kasnije na zvaničnom portalu FK Crvena zvezda.

"Dovođenje u vezu mog imena sa događajima iz septembra 2005. godine je (utakmica sa Radom), u najmanju ruku, neumjesno i nemoguće, jer ja tada nisam bio u klubu, tačnije nisam obavljao nijednu funkciju. Crvena zvezda u vrijeme mog predsjednikovanja nije ni u jednoj utakmici, niti u jednoj situaciji, vršila plaćanje sudija", napisao je aktuelni predsjednik Crvene zvezde u saopštenju i dodao:

"Što se tiče pomenutih dužničko-povjerilačkih odnosa o kojima se vode parnice, bilo da u njima učestvuje FK Crvena zvezda ili Dragan Džajić kao fizičko lice, najprimjerenije je da sačekamo odluku suda. Ovime želim da stavim tačku na pomenute teme i više se neću obraćati tim povodom", rekao je Dragan Džajić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC