• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović: Navijači i mi hoćemo isto - borbu

Trener Partizana istakao "posebnu težinu" predstojeće utakmice svog tima, u Ivanjici.

 Vermezović: Navijači i mi hoćemo isto - borbu Izvor: MONDO

Crno-bijele u subotu u Ivanjici očekuje možda i najvažnija superligaška utakmica ove sezone.

Poslije samo dva osvojena boda iz tri posljednje utakmice i poraza od Vojvodine pred svojim navijačima prošle nedelje, pobjeda protiv neugodnog Javora nameće se kao imperativ.

"Za Partizan su sve utakmice bitne, ali ova protiv Javora ima posebnu težinu. Iz raznoraznih razloga nismo pobijedili na prethodna tri meča, a samopouzdanje polako nestaje kada se ne iskoriste šanse. Potrebna nam je jedna pobjeda da 'prelomimo' i da ponovo uđemo u seriju. Ako nešto može da nam bude olakšavajuća okolnost pred utakmicu u Ivanjici to je što su njihove misli usmjerene ka revanšu polufinalu Kupa, protiv Jagodine", počeo je trener crno-bijelih Vladimir Vermezović svoje obraćanje na konferenciji za novinare.

Uprkos važnosti meča, mnogo više se pričalo o trenutnom stanju u ekipi Partizana i onome što se događalo u ekipi tokom protekle nedelje.

Između ostalog, održano je nekoliko sastanaka, a u četvrtak su fudbaleri pričali i sa vođama Grobara.

Trener Vermezović rekao je da su pored tog sastanka razgovarali i najiskusniji fudbaleri crno-bijelih i da je sportski direktor Ljubiša Tumbaković takođe pričao sa svim igračima.

On je naglasio da nijedan sastanak nije bio spektakularan i da su i ranije, kada je Partizan imao veću prednost, održavani isti.

Ipak, nije česta pojava da Grobari posjećuju treninge prvog tima.

"Navijači su tražili jednu jedinu stvar od nas. Sve mogu da oproste, ali ne mogu neborbenost. Po njima, a i po nama, Partizanov igrač mora da pokaže koliko vrijedi na terenu, a ne kroz novine. Naslušao sam se raznih priča o navijačima, ali je za mene taj susret u četvrtak bio iznenađujuće pozitivan. Oni su rekli da ih taktika i sastavi ne zanimaju, već samo traže maksimalnu angažovanost i borbenost".

Na pitanje novinara, da li zamjera nešto sebi zbog prethodnih loših rezultata, Vermezović je odgovorio:

"Možda sam morao da budem oštriji prema pojedinim igračima, ali to nije moj stil. Nisam u paranoji i nemam pravo nikoga da vrijeđam. Moj princip rada je razgovor, bez vike i bez kazni, jer kazne mnogo više govore o onom ko kažnjava nego o onom koga kažnjavaju. Cijenim i poštujem sve što su ti igrači uradili za Partizan, uostalom ja stojim iza njihovih djela".

U Humskoj se u prethodnih pet dana mnogo radilo i na popravljanju psihološke stabilnosti ekipe.

"Koliko je ekipa psihološki spremna vidjećemo u Ivanjici. Čini mi se da smo se vratili u normalu, mada nismo navikli da gubimo. Šok terapiju imali smo i poslije poraza od Donjeg Srema prošle godine, pa smo napravili seriju pobjeda".

Fudbaleri Partizana put Ivanjice kreću u petak. Protiv Javora odigrali su 14 mečeva i pobijedili deset puta, uz četiri remija.

Još nije izvjesno ko će u subotu biti u startnoj postavi šampiona, pošto crno-bijeli nijednom na prethodnih sedam utakmica ovog proljeća nisu nastupili u istom sastavu.

"Sve su to momci koji su se vrtjeli u timu. Dobro se znaju i mogu da odgovore na sve zahtjeve, tako da to nije bio problem. Ipak, priznajem da je bilo i nekih prinudnih izmjena. Mislim da nema nijednog mog kolege koji ne bi volio da odigra nekoliko utakmica u kontinuitetu sa istim timom".
ZVEZDA SE GURA? ČITAMO IZMEĐU REDOVA...

S obzirom na to da je na konferenciji za medije trener Vladimir Vermezović spomenuo paranoju, upitan je da li u tom kontekstu smatra i da se "vječiti rival", Crvena zvezda, "gura" na razne načine u šampionskoj trci.

"Nije to paranoja. Paranoja je bolest. Ali, da neke stvari mogu da se pročitaju između redova - mogu. Mi gledamo u naše dvorište i nadamo se da Bog nije mačka i da sve vidi i da će nam se sve vratiti", podvukao je trener šampiona.

(V. S. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC